פסיכדליה, אילוסטרציה (עיבוד: shutterstock)
עליה של 150% בביקוש ללימודי טיפול בחומרים פסיכדליים. אילוסטרציה | עיבוד: shutterstock

עובדי הסיליקון ואלי עוברים תקופה לא קלה. האופציות שלהם התאדו, המניות נמחקו, החסכונות שלהם - שהושקעו בקריפטו - צנחו לתהומות חדשים, וחברות סביב מתכווצות בשוויים, מפטרות עובדים ואף נסגרות. בעלי המקצועות הטיפוליים מעידים שרמות החרדה בעמק גבוהות אפילו יותר מבתקופת הקורונה.

ועם החרדה, מגיעים גם הפתרונות המפתיעים שאמורים להקל על הכאב, כפי שהם נסקרים בכתבה של דה אינפורמיישן. האתר Cuddlist.com למשל מדווחה על עלייה של 35% בביקוש ל"טיפול בכרבול" לעומת 2019. בטיפול מסוג זה, המטפל או המטפלת מגיעים לבית הלקוח או הלקוחה, מרפדים שטח בכריות ושמיכות, מסכמים מראש את תנאי המגע (בלבוש מלא), שמטרתו הצפת רגשות ושחרור אוקסיטוצין, על מנת להתמודד באופן קל יותר עם הלחצים והאתגרים.

בנוסף, במטרה להפיג את הסטרס, השימוש בחומרים נוגדי דיכאון נמצא בעליה גוברת. במשבר של 2008, למשל, היה זינוק של 35% בשימוש בנוגדי דיכאון בעמק. כיום הביקוש הולך וגובר אחרי חומרים פסיכדליים - מאז שהסופר ומיסיונר הפסיכדליה מייקל פולן פתח את מכון המחקר לפסיכדליה באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה בשנת 2020, הביקוש לטיפול בפסילוסיבין (החומר האקטיבי בפטריות הזיה) עלה - ויחד איתו גם הביקוש ללימודי טיפול פסיכדלי, שקפץ ב-150% מ-2020 ל-2022.

גולת הכותרת של הטרנד הנוכחי היא קטמין, שידוע בשם הרחוב "ספיישל קיי": באזור המפרץ לבדו רשומות מעל 60 קליניקות טיפול בסם, בהן אנשים צורכים את הסם באופן מבוקר, לצד טיפול. לפי האינפורמיישן, רשימת הממתינים לטיפול בקטמין כל כך ארוכה שאחד האתרים החל להפנות לקוחות אל המתחרים שלו.