
כשענקיות הטכנולוגיה נכנסות ללחץ
זה היה השבוע שבו שתיים מענקיות הטכנולוגיה העולמית מצאו את עצמן מתכתשות ביניהן כמו ילדים בארגז החול. מיקרוסופט וגוגל, כל אחת מהן רצתה להכריז ראשונה שיש לה טכנולוגיית חיפוש מבוססת צ'אטבוט AI. אבל אחרי ששקע אבק ההתכתשות, אנחנו נותרים עם התחושה שלאף אחת מהן אין בעצם מוצר אמיתי ובשל.
זה התחיל עם מסיבת העיתונאים שתכננה גוגל לערוך ביום רביעי השבוע להצגת שילוב טכנולוגיותAI במוצרים שלה. ואז הודיעה מיקרוסופט שהיא תערוך אירוע משלה ביום שלישי, להצגת שילוב ChatGPT בחיפוש בינג. גוגל לא נשארה חייבת ושלפה אירוע ביום שני להצגת שילוב Bard בחיפוש גוגל. שני המוצרים דומים להפליא זה לזה ושניהם עדיין אינם זמינים לציבור.

יכול להיות שעולם החיפוש באינטרנט עומד להשתנות מקצה לקצה. יכול להיות שכללי המשחק והמודלים הכלכליים שלו עומדים בפני טלטלה עזה. אבל מה שראינו משתיים מהחברות הגדולות ביותר בעולם הטכנולוגיה היתה תצוגה מהוססת, חלקית, לא לגמרי אפוייה. כנראה שזה קורה גם לענקיות, כשהן נכנסות ללחץ. (טל שחף)
השאלות שאנחנו צריכים לשאול על AI
הפרק הנצחי של סיינפלד הופסק בפתאומיות. הפרק, שכולו נכתב והונפש באמצעות AI, והיה אמור פשוט להימשך לנצח, נקטע באכזריות על ידי שירות הסטרימינג Twitch עליו הוא רץ. הסיבה: לארי, הדמות שהיא ג'רי, החלה לספר פתאום בדיחות טרנספוביות. מפעילי הפרק הודיעו שההחלטה על ההורדה לא היתה שלהם. הסיפור הזה מזכיר הרבה סיפורים אחרים על הרגע שבו אינטליגנציה מלאכותית התגלתה פתאום כגזענית, כמו הצ׳אטבוט של מיקרוסופט, טאי, שאחרי יממה בלבד בטוויטר החלה לצייץ הערות אנטישמיות והומופוביות.
עוד השבוע, המגיש הימני בן שפירו כתב על כך שהמכונות של העתיד כבר עכשיו עוברות צנזורה קשוחה, שהופכת אותם למה שהוא מכנה Woke. אילון מאסק הזהיר בעבר על כך שהעובדה שהמכונות האלה צריכות לעמוד בחוקי הפוליטיקלי קורקט תהיה בעיה רצינית בעתיד, כי אנחנו נדבר עם מכונות שעוברות צנזורה עצמית שתדלל את הידע האנושי.
המכונות הללו הן סך כל המחשבות האנושיות שרצות באינטרנט, מין סיכום מאוד מוזר של ידע ודעות של אנשים שמוכנים להשמיע את הדעות שלהם ברשת
אפשר לגחך על הטענות הללו, אבל זה יהיה להתעלם מהבעיה. המכונות הללו הן סך כל המחשבות האנושיות שרצות באינטרנט, מין סיכום מאוד מוזר של ידע ודעות של אנשים שמוכנים להשמיע את הדעות שלהם ברשת. עכשיו, כשהמהפכה מתחילה להגיע לציבור, גם אנחנו צריכים לשאול את השאלות שהיו שמורות עד עכשיו לקומץ של חברות: מה מותר ומה אסור ל-AI להגיד (או לאייר), ואיך אנחנו מעצבים לו את האופי בצורה שתועיל לכולנו. (שי רינגל)
ההייטק יצא לרחובות. הגיע הזמן
לפני עידן ועידנים, באוקטובר, כתבתי כאן טור תחת הכותרת: "חברות ההייטק צריכות שוב לנקוט עמדה". הטור נכתב ערב בחירות, כשהעננה האנטי דמוקרטית כבר ריחפה בשמיים, אך מגזר ההייטק היה די מנומנם ביחס לאיום. מאז הקואליציה הריאקציונרית ניצחה, האיום הפך לקווי יסוד, וקווי היסוד לגל חקיקה אנטי דמוקרטית.
אבל מה שעוד קרה הוא שההייטק התעורר, ובענק. הוא לוקח חלק פעיל ובמקרים רבים אף מוביל את המחאה, בנחישות ויצירתיות. אז כל מה שרציתי לומר בהקשר הזה הוא: כל הכבוד. (אמיתי זיו)

כך נראית שגרת הפיטורים
פעם כל אחד מהאירועים האלו היה כותרת בפני עצמו, אבל כעת זו כבר שגרה. בשבוע האחרון לבדו התבשרנו על פיטורים ב-EquityBee, לייטיקו ופילדאין - עבור כל אחת מהן זהו סבב פיטורים שני בתקופה קצרה. עוד פיטורים היו ב-Mend, ב-Justt, ב-Hiredscore, ב-Wilco, וביוניקורן גונג, וכנראה החרב תונף בקרוב גם באיביי ויאהו. אנחנו לא רואים את הסוף של זה, אפילו לא קרוב. וכפי שכבר אמרנו, באיזשהו שלב הדברים האלו יתכנסו לאירוע מאקרו שמשפיע על הכנסות המדינה ממסים (ישירים ועקיפים) ועל עלויות דמי האבטלה. (אמיתי זיו)