טיק טוק, לוגו, טיקטוק (צילום: BigTunaOnline, ShutterStock)
טיק טוק. הסימנים המדאיגים אודות המשך פעילותה בארה"ב | צילום: BigTunaOnline, ShutterStock

בזו אחר זו מדינות בארצות הברית יוצאות נגד טיקטוק בעוד ממשל ביידן מתקשה להגיע להסכמות מול האפליקציה שבבעלות סינית. מדינת אינדיאנה הגישה שתי תביעות נגד טיקטוק הנוגעות לביטחון הלאומי של אזרחיה וטענות על התכנים שמציע האלגוריתם לבני נוער, ובמקביל מדינת טקסס אסרה על שימוש באפליקציה במכשירי מובייל בבעלותה בקרב עובדי מדינה.

אחת התביעות של אינדיאנה נגד טיקטוק מעלה טענות שהאלגוריתם של האפליקציה עוצב באופן שנועד להפוך את האפליקציה לממכרת ומכוונת הצגת תוכן לא הולם לבני נוער. "טיקטוק היא 'סוס טרויאני' סיני ללא רסן שפועל על צרכנים אמריקאים תמימים שהוטעו על ידי מצגי השווא של החברה לגבי התוכן בפלטפורמה שלה", נכתב בתחילת התביעה נגד טיקטוק.

התביעה השנייה מטעם המדינה האמריקאית טוענת שביכולתה של סין לנצל דאטה על אזרחים למטרות ריגול או סחיטה. "טיקטוק טוענת שהפלטפורמה שלה מפיצה שמחה והנאה. אבל ככל שצרכני טיקטוק צופים ביותר סרטונים וככל שהם מייצרים ומשתפים יותר תכנים, כך טיקטוק לומדת יותר עליהם – תחומי העניין שלהם, מיקומים, סוג המכשירים ברשותם והאפליקציות האחרות המותקנות בהם, אנשי קשר, תווי פניהם, חתימות הקול שלהם ואפילו 'לאיזה איזור במסך מביטות עיניהם'", נכתב בתביעה.

טקסס ואינדיאנה מצטרפות לשורה של מדינות בארצות הברית שכבר נקטו עמדות נגד טיקטוק. בדומה לטקסס גם מרילנד, דרום דקוטה ודרום קרוליינה אסרו שימוש באפליקציה בקרב פקידי ציבור במכשירים מטעם המדינה.

העמדות שנוקטות המדינות בנפרד מהדהדות את החשש של ממשל ארצות הברית לכך שמידע על משתמשים יגיע לממשל הסיני. בעוד חברת האם הסינית של טיקטוק ByteDance לפי האינפורמיישן טוענת שאין גישה לנתוני משתמשים מצד הממשל הסיני, בארה"ב לא השתכנעו ויש סימנים מדאיגים לגבי התקדמות עסקה בין הצדדים להמשך פעילותה של טיקטוק בגבולותיה.