עמרי קוהל, מייסד ומנכ"ל פירמיד אנליטיקס (צילום: זיגדון אנטרפרייס)
מייסד ומנכ"ל פירמיד אנליטיקס עמרי קוהל | צילום: זיגדון אנטרפרייס

כולנו יודעים כבר שהקיצור AI מייצג בינה מלאכותית, אבל מה זה DI? עמרי קוהל, מייסד ומנכ"ל פירמיד אנליטיקס הציג בשיחה עם דרור גלוברמן את תחום ה-Decision Intelligence או כאמור DI בקיצור. "אם AI זה החשמל, אז DI זו התחנת כח: היא לוקחת מידע, מפעילה עליו יכולות בינה מלאכותית ומנגישה אותו להמונים. ההמונים, כלומר האנשים שצריכים לקבל החלטות. עובד מקבל 500 החלטות בממוצע ביום עבודה - אני יכול לקחת 20-25% מהן, ולהגיד מה ה'כח' של כל החלטה שתקבל. אז ה-AI יכול לשפר את הפריון של הארגון". פירמיד אנליטיקס נוסדה בשנת 2009. היא עוסקת בניתוח נתונים עסקיים וגייסה לאחרונה 120 מיליון דולר בסבב E.

קוהל הדגים באמצעות לקוח: "ארגון אמריקאי בשם Veterans Affairs, אחד ממבטחי הבריאות הגדולים בארה"ב, משרתים 30 מיליון משתמשים. הדבר החשוב בארגון הזה הוא לדעת כמה הלקוח אמור לשלם בחודש על הפרמייה שלו. אנחנו לוקחים את כל הדאטה, בן כמה הוא, איפה הוא גר, מה המחלות שלו ואפילו איפה גרים הילדים. כל זה משפיע על יחסי הסיכון סיכוי ומסייע בקבלת החלטה לגבי הפרמייה. האינטואציה היא מוגבלת, למשל להבין שכלל שהגיל עולה הפרמייה עולה, אבל ההבדל בין 69 דולר לחודש ל-67 דולר לחודש יכול להיות ההבדל בין רווח להפסד. ארגונים לעיתים מקבלים החלטות מהבטן, שלא מבוססות על דאטה".

מה לגבי סקפיטיזם? הרבה אנשים בארגון עוסקים בקבל החלטות ואתה בא ואומר להם - אני אשלח אתכם הביתה?
"אני לא אומר להם 'אשלח אתכם הביתה'. אני אומר להם אני אעשה אתכם מקבלי החלטות יותר טובים - תקבלו החלטות יותר מדויקות שיתרמו לארגון ואולי אפילו תקבל העלאה במשכורת. אנחנו מפנים את הזמן של עובדים ומנהלים לדברים המורכבים יותר - לדילמות שדורשות יד אדם".