מייסדי vesttoo וסטו (צילום: יחצ)
מימין לשמאל: בן ציקל, אלון ליפשיץ ויניב ברטלה, מייסדי החברה | צילום: יחצ

שערוריה רודפת שערוריה בהייטק הישראלי. לאחר החשד לזיוף לקוחות בג'ונקו, הפעם חשד לאירוע ענק בחברת הפינטק וסטו (Vesttoo). דירקטוריון החברה קיבל לאחרונה אינדיקטורים שונים להתנהלות בעייתית ולכן, שכר לפני מספר ימים משרד עורכי דין לבצע בדיקה מעמיקה בחברה. מיד עם תחילתה חלק מהנהלת החברה בחר לעזוב אותה. על פי פרסום בכלכליסט, החשד הוא לזיוף מידע שקשור לערבויות אותן הציגה החברה.

"הבדיקה עוד נערכת, אף אחד לא יודע מה קרה שם אבל זה כנראה סיפור בלהות", מסר ל-tech12 נציג אחת הקרנות. האירוע מסעיר את צמרת הביטוח בישראל ואנשי ביטוח זרים שמעורבים בארץ, כשיש שתי שאלות מרכזיות שנבדקות כעת: על מה ניתנו הערבויות, כלומר לאיזה סוג טרנזקציה הערבים ערבים - והאם הם נדרשו לממש ערבויות, ולא היו מסוגלים.

וסטו היא חברת פינטק שעוסקת בשוק ביטוחי המשנה - אלו הביטוחים שחברות ביטוח רוכשות בעצמן למקרה של אסון ותביעות המוניות, נאמר, רעידת אדמה. מסורתית, מבטחי המשנה הן חברות ביטוח ענקיות כמו Swiss Re או Munich Re ואחרות. אלא שיש גם פרקטיקה בה מעבירים חלק מהסיכון לשווקים הפיננסים, ולמשל בנקים גדולים יכולים להיות ערבים לחלק מהסיכון, תמורת ריבית. וסטו פיתחה מרקטפלייס שזה בדיוק מה שהוא עושה, מחבר בין חברות ביטוח לבין מבטחי משנה משוק ההון. החברה עוסקת גם בחיתום - קביעת הסיכון של כל עסקה.

היא אחת החברות הבולטות בפינטק המקומי - גייסה מעל 100 מיליון דולר, מהם 80 מיליון דולר בסבב האחרון באוקטובר, ואף הגיעה למעמד יוניקורן. בין היתר השקיעו בחברה: בנק סנטאדר, גולדמן זאקס, פלאג אנד פליי ונצ'רס והנקו ונצ'רס (הישראלית). החברה מלווה על ידי ארנסט אנד יאנג כרואי חשבון ומקינזי בתור יועצת אסטרטגית.

מנכ"ל החברה הוא יניב ברטלה, שלא ניתן היה לקבל את תשובתו. סך הכל לווסטו 150 עובדים מהם 60 בישראל.