תפקיד: מנכ"ל ומייסד-משותף ב-Deci
תפקידים קודמים: חבר צוות ב-Jibe Ventures
שנת לידה: 1985

יונתן גייפמן מוביל את Deci, מחברות הבינה המלאכותית המעניינות שפועלות בישראל. הטכנולוגיה שחקר ופיתח גייפמן מהווה תשתית לפיתוח מערכות ה-AI בקרב לקוחות החברה ומאיצה את הביצועים שלהן. Deci מכוונת להיות אחת המשפיעות המשמעותיות בשוק העולמי הרותח של AI.

ד"ר יונתן גייפמן נולד ב-1985, הוא נשוי ויש לו שני ילדים. הוא שירת 12 שנה בחיל האויר ביחידה מסווגת, במהלכן רכש תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון ותואר שני במדעי המחשב בטכניון. לאחר השחרור ב-2017 המשיך לדוקטורט במדעי המחשב בטכניון בנושא בעיות ניבוי ברשתות נוירוניות עמוקות. בשנת 2019 גייפמן הקים את חברת הסטארט אפ Deci, ביחד עם המנחה שלו בדוקטורט פרופ' רן אל-יניב (CTO) ויונתן אליעל (COO).

החברה פיתחה טכנולוגיית AI שמבוססת בין השאר על הדוקטורט של גייפמן ומחקריו של אל-יניב. טכנולוגיה זו מאפשרת לשפר אוטומטית את המבנה של רשתות נוירוניות עמוקות, ובכך להאיץ את מהירות עבודתן עד פי חמישה. השיפור הזה הופך יותר ויותר משמעותי לחברות ענק, ככל שכמויות הנתונים שהן צריכות להתמודד איתן גדולות יותר - בין אם עיבוד הנתונים מבוצע בשבב העיבוד של הסמארטפון, בתחנת עבודה או בשרת ענן. חברות כאלה נאלצות כיום להפחית את ביצועי ה-AI כדי לספק שירות מהיר מספיק.

הטכנולוגיה של Deci מעניינת את ענקיות הטכנולוגיה בהן אינטל, AWS, HPE ו-NVIDIA, שמשלבות אותה בפלטפורמה שלהן. ויש גם שורה ארוכה של לקוחות שמשתמשים בטכנולוגיה, למשל לעיבוד צילומים בסמארטפונים או לשיפור אפליקציות ערים חכמות, רכבים אוטונומיים, רובוטיקה ואבטחת שדות תעופה. פוטנציאל השוק גם הביא את קרן הענק אינסייט להוביל שני סיבובי השקעות בחברה, שגייסה עד כה 55 מיליון דולר.

באינסייט אמרו בעת הגיוס האחרון שהטכנולוגיה שפיתחה Deci קריטית למפתחי בינה מלאכותית, ונראה שלא מדובר רק ביח"צ. עם הגאות העצומה בתחומי הבינה המלאכותית בעולם, מפתחי AI נדרשים להתמודד עם משימות שמעל ליכולת אנוש, והטכנולוגיה של DECI מעמידה לרשותם כלי AI שעוזרים להם לפתח AI טוב יותר.

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>