עוד לא נרגעתם מההודעה של אילון מאסק על ביטול רכישת טוויטר? בוול סטריט צופים מאבק משפטי ארוך, שבמהלכו הרשת החברתית תנסה להוציא לפחות מיליארד דולר מהאיש החזק בטסלה ובספייס אקס. אנליסט הטכנולוגיה דן אייבס מוודבוש הוריד את מחיר היעד של טוויטר ל-30 דולר בעקבות הקריסה המפוארת והדי צפויה מראש של העסקה.
אבל אם אתם עדיין מתעסקים בטוויטר, זה סימן שהורדתם את העין מהכדור וכדאי שתתחילו להיערך למה שחשוב באמת: ביום רביעי צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן האמריקאי (ה-CPI) לחודש יוני ובהמשך תתחיל עונת הדוחות של הרבעון השני של 2022.
בנוגע לאינפלציה, הקונצנזוס בשוק לא אופטימי במיוחד. צפי האנליסטים של פאקטסט מעריך שהאינפלציה תעלה במעט ל-8.8%, לעומת ל-8.6% במאי. אבל מה שמעניין הוא מדד הליבה של ה-CPI, זה שמנוטרל מזון ונפט היחסית וולטיליים. הצפי בשוק הוא כי מדד הליבה הגיע בחודש יוני ל-5.7%. ה-CPI יכתיב את החלטות הריבית של הבנק המרכזי האמריקאי, הפד, והשוק מתמחר כרגע העלאת ריבית נוספת של 0.75% ביולי. התמחור בשוק בארה"ב בימים אלו הוא שבסוף השנה הריבית תעמוד על כ-2.8% ובפברואר 2023 תעלה לכמעט 3%.
חיסונים פיננסיים: "המכה האינפלציונית תהיה כנראה נמוכה מהתחזיות"
בשבוע שעבר סיפרנו לכם על הקיפאון בשוקי ההנפקות והאג"ח, שנובע מפערי תמחורים בין המשקיעים לחברות. אז גם מחירי הסחורות נופלים בהובלת ירידה במחירי הנפט, הגז, חיטה, תירס, עץ ונחושת. עכשיו נשאלת השאלה האם מדובר בהשתחררות של לחצים בשרשראות הייצור והאספקה, או שזה הרס של ביקושים? ככל הנראה שניהם, אבל גם המלחמה באוקראינה.
לפי מעריכת הסיכונים המקומית הגדולה חיסונים פיננסים, הסיבה לירידה במחירי הסחורות היא ש"הסנקציות על רוסיה לא מצליחות". בחברה מעריכים ש"בשל כך המכה האינפלציונית תהיה כנראה נמוכה מהתחזיות ולכן ההיצע העולמי נפגע בפועל פחות ממה שחושבים. יתכן וחלק מעליות המחירים הן ספקולטיביות".
לפי חיסונים פיננסיים, "ירידת החששות מאינפלציה תמתן את עליות הריבית עם סבירות גבוהה להפסקתן עד סוף השנה. ההעלאות יביאו להאטה ואולי מיתון, בדגש על אירופה וייתכן שגם ארה"ב. המיתון יהיה זמני והבנקים המרכזיים יעצרו מוקדם מהצפוי את העלאות הריבית ובמהלך 2023 יחזרו לתוואי יורד"
במצגת סיכום החציון הראשון של 2022 שחיברה חיסונים פיננסיים מעריכה החברה כי "ירידת החששות מאינפלציה תמתן את עליות הריבית עם סבירות גבוהה להפסקתן עד סוף השנה, כשגם הבחירות בארה"ב בנובמבר תקשנה על הפד האמריקני. העלאות הריבית הנוכחיות יביאו להאטה ואולי מיתון בדגש על אירופה ויתכן גם ארה"ב". בחברה הוסיפו כי "המיתון יהיה זמני והבנקים המרכזיים יעצרו מוקדם מהצפוי את העלאות הריבית ובמהלך 2023 יחזרו לתוואי יורד".
בחיסונים פיננסיים אופטימיים לגבי האופן שבו יעברו חברות ההייטק הישראליות את השנתיים הקרובות. מנתוני החברה עולה כי בשלוש השנים האחרונות גייסו מאות חברות הייטק מקומיות יותר מ-80 מיליארד דולר במצטבר בגיוסים פרטיים, ציבוריים ואקזיטים – כך שלהערכת חברת הגידור, מרבית ההייטק המקומי לא יסבול. "ישראל תוסיף לבלוט לטובה באופן יחסי, בגלל ההייטק, הגז הטבעי, התעשיות הביטחוניות והסכמי אברהם. השקל יחזור למגמת התחזקות", סיכמו.
יצרנית השבבים TSMC תדווח בחמישי
בשוק ההון מצפים לסדרה של הורדת תחזיות הכנסות עם פתיחת הדוחות בהמשך השבוע. למעשה, הורדת התחזיות כבר החלה בשבוע שעבר לאחר שקורנית דיגיטל המקומית הוציאה אזהרת רווח וחברת הנשק הישראלית ראדא הודיעה על פגיעה בהזמנות. שחקנית הטק המשמעותית הראשונה שתדווח היא יצרנית השבבים הטיוואנית TSMC, שצפויה פחות או יותר לפתוח את עונת הדוחות ביום חמישי. בשוק ממתינים בעניין לתחזיות החברה, לאחר שלפני כשבוע וחצי דיווחה יצרנית השבבים מיקרון כי היא צופה ירידה חדה בביקושים לרכישות מחשבים אישיים. על רקע הצטברות המלאים בארה"ב, החשש ממיתון באירופה ומשקלה של TSMC בשוק, התחזית שתספק החברה יכולה להעלות את השוק או להורידו.
בשבוע הבא העניינים ימשיכו להתחמם עם IBM המתאוששת ופרסום דוחות נטפליקס, שמחקה כשליש משוויה לאחר שדוחותיה האחרונים הציגו לראשונה ירידה במספר המנויים. ביום רביעי הבא צפויים דוחות יצרנית הרכב החשמלי טסלה, שכבר הודיעה שנפגעה בשל סגרי הקורונה ונותר לראות עד כמה זו היתה חמורה ותשפיע על יכולתה להתמודד עם משברים בשרשרת האספקה. דיווח נוסף צפוי מיצרנית מכונות הליתוגרפיה המתקדמות ASML, שהיא ספקית משמעותית בשרשרת ייצור השבבים.