בניין בורסת הנאסד"ק בניו יורק (צילום: John Smith/VIEWpress, getty images)
בורסת הנאסד"ק. תשע חברות ישראליות מדווחות היום | צילום: John Smith/VIEWpress, getty images

מבול הדוחות הכספיים לרבעון השני ממשיך לזרום בוול סטריט, כאשר היום (רביעי) מדווחות על תוצאות הרבעון השני לא פחות מתשע חברות טכנולוגיה ישראליות. לפני פתיחת המסחר בבורסות בניו יורק, התפרסמו הדוחות הרבעוניים של אינוויז, פריון נטוורק, סאפיינס, קלטורה, רדוור ורדקום, ולאחר סגירת המסחר הלילה יפרסמו את דוחותיהן אמדוקס, ג'ייפרוג ולמונייד.

עם פתיחת יום המסחר בוול סטריט מניית סולאראדג' צללה ב-17%, על רקע התחזית המאכזבת לרבעון השלישי שהציגה חברת טכנולוגיית האנרגיה הישראלית עם פרסום דוחות הרבעון השני, כפי שדיווחנו הבוקר ב-tech12. הצניחה מוחקת משווייה של סולאראדג' קרוב ל-1.8 מיליארד דולר.

JFrog (צילום: rblfmr, שאטרסטוק)
ג'ייפרוג. תפרסם את התוצאות אחרי המסחר | צילום: rblfmr, שאטרסטוק

מניית רדוור, שנסחרת בנאסד"ק, צנחה עם פתיחת המסחר בכ-19% בתגובה לדוח הרבעוני שלה. מחיר המניה בסגירת המסחר אתמול שיקף לרדוור שווי שוק של 850 מיליון דולר. רדוור, חברת אבטחת סייבר ישראלית, החמיצה בדוחות הרבעון השני את תחזיות האנליסטים בוול סטריט, כשדיווחה על הכנסות של 65.6 מיליון דולר, המשקפות ירידה של 12.6% מהרבעון המקביל. גם השורה התחתונה של רדוור מאכזבת, כאשר היא מסכמת רבעון עם הפסד של 5.8 מיליון דולר (בחישוב GAAP), לעומת רווח נקי של 3.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

רועי זיסאפל, נשיא ומנכ"ל רדוור, מסר עם פרסום הדוחות המאכזבים: "במהלך הרבעון השני המשכנו ליישם את אסטרטגיית אבטחת הענן שלנו, והאצנו את צמיחת ה-ARR (הכנסות שנתיות חוזרות) בענן ב-23% משנה לשנה. במקביל, נתקלנו ברוח נגדית במכירות מכשירי חשמל מקומיים. ככל שהסביבה המאקרו-כלכלית מתפתחת, נמשיך להתאים את ההשקעות שלנו עם סדרי העדיפויות העיקריים שלנו, הכוללים הגדלת צמיחת אבטחת ענן, שיפור שותפויות היציאה שלנו לשוק והתרחבות לשוק הארגונים הבינוני".

הנהלת סאפיינס משפרת את התחזית השנתית 

סאפיינס, שמספקת פתרונות תוכנה לתעשיית הביטוח ונמנית עם קבוצת פורמולה מערכות, מכה את תחזיות האנליסטים בתוצאות הרבעון השני. החברה מסכמת רבעון עם הכנסות של 128.3 מיליון דולר, צמיחה של 8% מהרבעון המקביל אשתקד, ובשורה התחתונה, רווח נקי של 15.4 מיליון דולר (בחישוב GAAP), גדול ב-29% מאשר בתקופה המקבילה.

הנהלת סאפיינס, בהובלת רוני על-דור, נשיא ומנכ"ל החברה, מעלה את התחזית שלה לשנת 2023 כולה, שאותה היא צופה לסכם עם הכנסות בטווח של 511-516 מיליון דולר, ומעלה גם את הצפי שלה לרווח תפעולי בשיעור של 18%-18.2%

הנהלת סאפיינס, בהובלת רוני על-דור, נשיא ומנכ"ל החברה, מעלה את התחזית שלה לשנת 2023 כולה, שאותה היא צופה לסכם עם הכנסות בטווח של 511-516 מיליון דולר, ומעלה גם את הצפי שלה לרווח תפעולי בשיעור של 18%-18.2%.

דירקטוריון סאפיינס הכריז על חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בסך כ-14.4 מיליון דולר. מניית סאפיינס, שנסחרת בבורסות נאסד"ק ותל אביב, עולה בתגובה לדוחות בכ-4% עם פתיחת המסחר בוול סטריט, כשמחירה בסגירת המסחר אתמול שיקף לחברה שווי שוק של כ-1.5 מיליארד דולר. 

רדקום בטוחה ביכולתה לגדול השנה "לכדי חברת תוכנה בינונית"

חברת רדקום, שמספקת פתרונות טכנולוגיים לספקיות תקשורת, מצליחה גם היא להכות את תחזיות האנליסטים בדוחותיה לרבעון השני. רדקום מסכמת רבעון עם הכנסות של 12.4 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 11% מהרבעון המקביל אשתקד, ומציינת כי זהו שיא הכנסות רבעוני של כל הזמנים עבורה. בשורה התחתונה, מדווחת רדקום על רווח נקי רבעוני של 800 אלף דולר (בחישוב GAAP), לעומת הפסד של 1.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

אייל הררי, מנכ"ל רדקום, מסר עם פרסום הדוחות: "שיפרנו באופן משמעותי את השורה התחתונה שלנו, השגנו רווח נקי לרבעון השני והחציון הראשון של שנת 2023 שהגיע לשיא של חמש שנים. השיפור במדדי הרווחיות שלנו המשיך את המומנטום החזק שלנו"

אייל הררי, מנכ"ל רדקום, מסר עם פרסום הדוחות: "שיפרנו באופן משמעותי את השורה התחתונה שלנו, השגנו רווח נקי לרבעון השני והחציון הראשון של שנת 2023 שהגיע לשיא של חמש שנים. השיפור במדדי הרווחיות שלנו המשיך את המומנטום החזק שלנו ונתמך בביצועים חזקים ובגידול ברווחים. אנו בטוחים ביכולות שלנו לעבור את סף ההכנסות השנתיות של 50 מיליון דולר, ולראשונה לגדול לכדי חברת תוכנה בינונית ב-2023, ולהראות צמיחה בשנה הרביעית ברציפות. על כן, אנו משאירים את תחזית ההכנסות לשנת 2023 בטווח של 50-53 מיליון דולר".

מניית רדקום, שנסחרת בנאסד"ק, עולה בתגובה לדוחות בכ-1.5% עם פתיחת המסחר בוול סטריט, כשמחירה בסגירת המסחר אתמול שיקף לחברה שווי שוק של כ-146 מיליון דולר.

אינוויז מדווחת על ירידה בהכנסות וגידול בהפסד

חברת האוטוטק הישראלית אינוויז מציגה תוצאות כספיות מעורבות ברבעון השני. הכנסותיה של אינוויז ברבעון, שהסתכמו ב-1.47 מיליון דולר בלבד, משקפות ירידה של 18.4% מהרבעון המקביל. בשורה התחתונה, סיכמה אינוויז את הרבעון עם הפסד של כ-31.2 מיליון דולר, בהשוואה להפסד של כ-28 מיליון דולר בתקופה המקבילה. בעוד שהכנסות אינוויז היכו את תחזיות האנליסטים בוול סטריט, ההפסד הרבעוני שלה גדול מכפי שצפו האנליסטים.

אינוויז מציינת כי הירידה בהכנסות הרבעוניות נבעה בעיקר מההתקדמות שלה בתוכנית עם יצרנית הרכב הגרמנית BMW, כאשר היא עברה לייצור נפחי ב-Magna, ה-Tier-1 בתוכנית. המעבר כולל מעבר ממכירת יחידות LiDAR מלאות למכירת רכיבים למאגנה, במחירי מכירה ממוצעים נמוכים יותר. לפי התחזית של הנהלת אינוויז, החברה צפויה לסכם את שנת 2023 עם הכנסות בטווח של 15-20 מיליון דולר, גדולות מהצפי הקודם שהיה לטווח של 12-15 מיליון דולר.

הלידאר של אינוויז (צילום: יחצ Innoviz)
מכשיר לידאר של אינוויז. שיתוף פעולה נוסף עם ב.מ.וו | צילום: יחצ Innoviz

לצד הדוחות הכספיים, מדווחת אינוויז על תחילת שיתוף פעולה נוסף עם ב.מ.וו, שבמסגרתו תעבוד עמה על דור הרכב הבא של ב.מ.וו, עם טכנולוגיית הדור השני של הלידאר של אינוויז. בתחילת השבוע נחשף הרכב מההסכם הראשון של שתי החברות, שצפוי לעלות בהמשך השנה על הכבישים.

מניית אינוויז, שנסחרת בנאסד"ק, עלתה בתגובה לדוחות בכ-3% עם פתיחת המסחר בוול סטריט, כשמחירה בסגירת המסחר אתמול שיקף לחברה שווי שוק של כ-558 מיליון דולר.

פריון נטוורק מעלה את התחזית השנתית

מניית פריון נטוורק, שנסחרת בנאסד"ק, ירדה בפחות מ-0.5% עם פתיחת המסחר בוול סטריט, כשמחירה בסגירת המסחר אתמול שיקף לחברה שווי שוק של 1.7 מיליארד דולר. בדוחותיה לרבעון השני, שפרסמה לפני פתיחת המסחר, הצליחה חברת האדטק פריון להכות את תחזיות האנליסטים בוול סטריט.

פריון סיכמה רבעון עם הכנסות של 178.5 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של כ-22% מהרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה, רשמה החברה רווח נקי של 21.4 מיליון דולר (בחישוב GAAP), המשקף עלייה של 10% מהתקופה המקבילה. פריון מציינת כי הרווח הנקי בחישוב GAAP ברבעון השני כולל התאמת שווי הוגן של 14.6 מיליון דולר - התמורה לתשלום בגין רכישת חברת Vidazoo ותיקון להסכם רכישת המניות שנכנס לתוקף ברבעון זה כתוצאה מביצועים יוצאי דופן.

טל יעקובסון, מנכ"ל Perion Network  (צילום: אוהד דיין, יחצ)
טל יעקובסון, מנכ"ל פריון. "מעודדים מהתוצאות החזקות" | צילום: אוהד דיין, יחצ

"אנו מעודדים מהתוצאות החזקות שהשגנו במחצית הראשונה של 2023", אמר טל יעקובסון, מנכ"ל פריון, עם פרסום הדוחות. "כתוצאה מכך, אנו מעלים את תחזית ההכנסות השנתיות וה-EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות) שלנו כדי לשקף רווחיות מוגברת". בתחזית המעודכנת, צופה הנהלת פריון כי החברה תסכם את השנה עם הכנסות בטווח של 730-750 מיליון דולר, ועם EBITDA מתואם של 167 מיליון דולר.

קלטורה מדווחת על הכנסות שיא ממנויים

מניית קלטורה, שנסחרת גם היא בנאסד"ק, עלתה בתגובה לדוחות בכ-5% עם פתיחת המסחר בוול סטריט. קלטורה, שמספקת פלטפורמת וידאו בענן, דיווחה כי סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות של 43.9 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 5% מהרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה, ההפסד הרבעוני של קלטורה הסתכם ב-10.8 מיליון דולר (בחישוב GAAP), בהשוואה להפסד של 17.3 מיליון דולר ברבעון המקביל.

"אנחנו מתקדמים לקראת היעד שלנו לחזור לצמיחה רווחית", אמר עם פרסום הדוחות רון יקותיאל, מייסד משותף, יו"ר ומנכ"ל קלטורה. "ברבעון זה שוב רשמנו הכנסות שיא ממנויים וקצב צמיחת ההכנסות הכוללות שלנו משנה לשנה היה הגבוה ביותר מאז הרבעון הראשון של 2022. הפסד ה-EBITDA המתואם היה הנמוך ביותר שלנו בשמונה רבעונים, ואנו מאשרים מחדש את התוכניות שלנו להשיג EBITDA מותאם חיובי ב-2024".

קלטורה, Kaltura (צילום: rafapress, shutterstock)
קלטורה. "הכנסות שיא ממנויים" | צילום: rafapress, shutterstock

בתוך כך, אינטל נפרדה באחרונה מההשקעה הוותיקה שלה בקלטורה: יצרנית השבבים מכרה ברבעון השני של 2023 את כל החזקותיה בחברת האדטק הישראלית. לפי דיווח שמסרה אינטל לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) בשבוע שעבר, היא מכרה במהלך הרבעון השני 2.5 מיליון מניות קלטורה - כ-4% ממניות קלטורה שמוחזקות על ידי ציבור המשקיעים, שבהן החזיקה בסוף הרבעון הראשון של 2023, בשווי כולל של כ-4.8 מיליון דולר. לפי הדוח של אינטל, היא גם מכרה כ-10% מהחזקותיה במניות Joby Aviation, חברה אמריקאית שמפתחת כלי תעופה חשמלי ("מכוניות מעופפות").

אינטל החזיקה במניות קלטורה מאז 2010, לאחר שהשקיעה בחברה הישראלית באמצעות אינטל קפיטל, זרוע ההשקעות שלה. קלטורה, שמספקת פלטפורמת וידאו מבוססת ענן, הפכה לחברה ציבורית ביולי 2021, בעקבות הנפקה ראשונית לציבור (IPO) שבה הוערכה בשווי של 1.2 מיליארד דולר. בסגירת המסחר אתמול שיקפה מניית קלטורה לחברה שווי שוק של 275 מיליון דולר בלבד - בערך מיליארד דולר פחות משוויה בהנפקה לפני כשנתיים, לאחר צניחה של קרוב ל-80%. מתחילת 2023 השלימה מניית קלטורה עלייה של 18%, אחרי שבשנת 2022 צנחה ב-49%.