לירון עזריאלנט, דניאל רודיטי וגיל שי (צילום: מירון קפיטל, יח"צ)
עזריאלנט, רודיטי ושי, מירון קפיטל. "אנחנו רוצים להשקיע באקלים, ולא כתרומה" | צילום: מירון קפיטל, יח"צ

בשנים האחרונות יש תופעה של יזמים ותיקים, לרוב אחרי האקזיט, שמחפשים את דרכם לטכנולוגיות מטיבות לעולם, מסוגים שונים. כזה הוא המקרה של גיל שי, יזם ותיק בתחומים מסורתיים של הייטק הישראלי, שמצטרף כעת לקרן מירון קפיטל בתור Venture Partner, שותף שלישי בקרן שיתמקד בטכנולוגיות אקלים.

"גיל הוא יזם סדרתי שמכר את Acceloweb לליים-נטורק בעשרות מיליוני דולרים ואת קלאוד-אנדור לאמזון ב-300 מיליון דולר, ומאז כיהן בתפקידים בכירים באמזון", מסבירה לירון עזריאלנט, שותפה מייסדת בקרן מירון. "במשך השנים גיל עשה השקעות אנג'ל לצידנו בקרן ופיתח מומחיות וידע בתחום האקלים. אנחנו חושבים שעד לאחרונה האקוסיסיטם של האקלים עוד לא היה מספיק בוגר מבחינת ביקושים ורגולציה אבל עכשיו זה קורה, בטח באירופה ובשאר העולם. הכסף שם, המדדים, רמת התחכום הולכת וגדלה. אנחנו רוצים להשקיע באקלים, ולא כתרומה".

שי עצמו הסביר: "בתפקיד האחרון באמזון היה לי זמן לחשוב על מה הדבר הבא שאעשה ונושא האקלים הטריד אותי וראיתי התעוררות עסקית. זו גם הבעיה הכי גדולה של האנושות וגם תחום שהולך להיות מאוד רווחי. ישראל קצת באיחור אחרי העולם בכל הקשור לכלכלת האקלים וגם לא היה מספיק היצע מצד החברות, אבל זה משתנה בהדרגה". שי הסביר כי המנדט שלו יהיה למצוא חברות שיוכלו להחזיר את ההשקעה בתוך שבע עד עשר שנים, כמו פרופיל ההשקעה הרגיל של הקרן.

לירון עזריאלנט: "אנחנו חושבים שעד לאחרונה האקוסיסיטם של האקלים עוד לא היה מספיק בוגר מבחינת ביקושים ורגולציה אבל עכשיו זה קורה, בטח באירופה ובשאר העולם. הכסף שם, המדדים, רמת התחכום הולכת וגדלה"

מירון קפיטל נוסדה ב-2017 על ידי דניאל רודיטי ולירון עזריאלנט ומשקיעה כעת מקרן II שלה של 50 מיליון דולר. עד כה השקיעה הקרן בתחומים מסורתיים לטק הישראלי כמו תוכנה ארגונית, סייבר, פינטק, DevOps ובריאות דיגיטלית - וכעת היא מרחיבה את היריעה.

קצת כמו כדור הארץ, תחום האקלים-טק בישראל, מתחמם לאיטו. מצד אחד, קמו בשנים האחרונות קומץ קרנות מתמחות בתחום כמו גוד קומפני ופירסט טיים, ומן הצד השני, קרנות ג'נרליסטיות, כמו גרוב ונצ'רס או אנטרי קפיטל, מתחילות גם הן לעשות השקעות בתחום האקלים. זהו תחום רחב שכולל הרבה תת קטגוריות, ממקורות אנרגיה מתחדשת, דרך לכידת פחמן ועד פודטק ועל פי כל ספירה מקיף מאות חברות הזנק בישראל.