מנכ"ל סניק פיטר מקיי (מימין) והמייסד גיא פודחרני (צילום: יחצ)
פיטר מקיי (מימין) וגיא פודחרני. "היעד להגיע לתזרים מזומנים חופשי חיובי במהירות" | צילום: יחצ

יוניקורן הסייבר Snyk השלים סבב גיוס הון גדול של 195 מיליון דולר, דבר שמביא את סך הגיוסים בחברה לכ-1.5 מיליארד דולר. אך המעניין במהלך הוא שהחברה עשתה מה שמכונה Down Round, גיוס בשווי יורד. אם בגיוס הקודם שלה, בספטמבר 2021, החברה קיבלה שווי של 8.5 מיליארד דולר, הפעם הסבב נעשה לפי שווי של 7.4 מיליארד דולר - ירידה של כ-13%. סבב הגיוס הוא סבב G בהובלת QIA - קרן ההון הסוברנית של קטאר. 

"אם השוק אומר אתם שווים 7.4 מיליארד דולר אז אנחנו שווים 7.4 מיליארד דולר", tהמנכ"ל פיטר מקיי בבלוג החברה. הוא הוסיף כי "למרות תנאי השוק שכולם רואים, הצלחנו עדיין לגדול ב-100% בלוגואים (לקוחות, א"ז) ובהכנסות, ולכן אנו מרוצים. השוק מתמקד כעת ביעילות בעסקים, והיעד שלנו להגיע לתזרים מזומנים חופשי חיובי במהירות ולמאזן חזק".

משמעותו של סבב יורד הוא הידללות באחזקות של כל בעלי המניות הקיימים בחברה, כולל המייסדים, וירידה בשווי של האופציות שהעובדים מחזיקים בהן. רוב חברות הטק נמנעות בינתיים מצעד זה ומנסות לגייס הון בדרכים אחרות, שאינן קובעות שווי, בתקווה שתנאי השוק ישתפרו בעתיד הקרוב והן יוכלו לגייס הון בשווי טוב יותר.

נזכיר כי סניק ביצעה באוקטובר סבב פיטורים אגרסיבי של 200 עובדים, 14% מעובדיה, מהלך שהתווסף למהלך פיטורים מיוני בו החברה נפרדה מעוד 30 עובדים. בצמוד לפיטורים החברה הודיעה גם על שינוי מיקוד לכיוון ערוצי מכירה "קלאסיים" יותר לתאגידים במקום לנסות לצמוח בארגון מלמטה.

סניק, שנוסדה ב-2015, היא חברה ישראלית-בריטית שעוסקת באבטחת קוד ומציאת פגיעויות בו. עם השנים החברה עברה תהליך "הזרה" כאשר ב-2019 מונה מקיי למנכ"ל במקום גיא פודחרני המייסד הישראלי. עוד מייסדים ישראלים עזבו את החברה, ומקיי החליף גם חלק מהמנהלים במנהלים שאינם ישראלים. סניק היא "קנטאור", כלומר חברה עם הכנסות חוזרות של מעל ל-100 מיליון דולר.

המשקיע שחר כהן התייחס למהלך בחשבון הטוויטר שלו וכתב בביקורתיות: "גם אם נניח שהשווי מייצג מכפיל של פי 20 על ההכנסות, זה עדיין מנותק לגמרי מהשוויים של חברות סייבר בשוק הציבורי, שהם חד ספרתיים, גם בחברות עם שיעור צמיחה של 50%".