אמצע דצמבר, כשבפתח תקופת החגים, הוא גם העיתוי המקובל להתחיל בסיכומי שנה. נכון שנותרו עדיין שבועיים עד שניפרד רשמית מ-2022, אבל כבר בשבוע הבא ייעלמו רבים מתושבי העמק אל תוך חופשות סוף השנה, ולמעט אנשי מכירות שעדיין מקווים להצליח להגיע או להתקרב ליעד שהוצב להם, כמעט כולם כאן מחכים לפעמוני החג שיסיימו כבר את הסיוט הזה.
בקרב משקיעים ובכירים בחברות טכנולוגיה שפגשתי בשבועות האחרונים נרשמה תמימות דעים שעדיין לא ראינו את התחתית, אבל קשה להפריז באפקט הפסיכולוגי של איפוס השעונים. בעמק הסיליקון, מעין ברומטר של הכלכלה ומגזר הטק, התחושה היא ששום דבר טוב כבר לא יקרה ב-2022. גם השמש השקרנית של דצמבר אמינה אפילו פחות מהרגיל, כשגל קור עז שוטף את האזור ומביא את העמק לנקודת הקיפאון. הטמפרטורות הנמוכות בחוץ משתלבות היטב במצב הרוח: לא כך אמור להרגיש דצמבר בוואלי.
אפילו "ראלי סוף השנה" המפורסם בשוק המניות מבושש להגיע. שאלתי את ChatGPT מהי הסיבה לכך, והוא השיב בסבלנות רובוטית: "ישנן מספר סיבות בגללן עלול ראלי סוף השנה לא לקרות: 1. חדשות או אירועים שליליים, כמו מיתון או משבר עולמי, עשויים לצנן את סנטימנט המשקיעים ולהביא לירידה בשערי המניות. 2. אי-ודאות פוליטית עשויה גם היא לייצר חוסר ביטחון וירידה בשערי המניות. 3. חדשות שליליות ספציפיות לחברות: אם חברה משחררת הודעה שלילית, כמו תוצאות מאכזבות או בעיה במוצר, עלולה המניה לרדת, מה שעשוי לגרור תגובה שלילית של השוק כולו. 4. תמחור מופרז בשוק: אם השוק נתפס כמוערך ביתר (overvalued), המשקיעים עלולים להפוך לזהירים יותר, מה שיוביל לירידה בשערי המניות".
ל-ChatGPT, הבוט החביב והרהוט של OpenAI, אין נתונים על השנה שעדיין לא הסתיימה (והוא טורח לציין זאת בכל מענה לשאלה על המצב העדכני בעולם), אבל את התיאוריה הוא יודע היטב. בשבועות האחרונים קשה להתחמק מדיון בשאלה שמטרידה רבים: "האם הבינה המלאכותית תהפוך אותנו למיותרים"? מהעבר האחד, ChatGPT מצליח להתמודד באופן מרשים עם שאלות ומשימות איסוף וניתוח מידע, ומהעבר האחר AlphaCode של דיפ-מיינד מצליח לכתוב קוד המשתווה ואף עולה ברמתו על זה שכותבים מפתחים אנושיים. אנחנו עדיין לא "שם", אבל מגמת השיפור ברורה והקצב אקספוננציאלי. שנת 2023, זו שכולם כבר מחכים שתגיע, עלולה להיות מאתגרת לא פחות מזו המגיעה לסיומה.
האתר Layoffs.fyi שליווה אותנו השנה מדווח, נכון לכתיבת שורות אלה, על 979 חברות שפיטרו עובדים או חדלו לפעול ב-12 החודשים האחרונים. מובן שהמספר הזה רחוק מלהיות מדויק: חברות רבות צמצמו את מספר העובדים שלהן, לעיתים באופן משמעותי, מבלי שהכריזו רשמית על פיטורים. למרות ש"כולם עושים את זה" ו"זה הדבר הנכון לעשות במצב הנוכחי", צמצום כוח האדם נתפס עדיין כמהלך שלילי המעיד על בעיה.
הדיסוננס בין ההבנה שהתעשיה כולה כיוונה גבוה מדי וקידשה צמיחה מהירה על חשבון יעילות, לבין התפיסה לפיה פיטורים הם משהו שצריך להתבייש בו (או לכל הפחות לא להתגאות בו) אינו הסתירה היחידה שנדרשנו להתמודד איתה השנה. דמויות שהתרגלנו לחשוב עליהן באופן חיובי מתגלות כטיפוסים מורכבים, מפוקפקים או אפילו מרושעים וחסרי מצפון. קרנות הון-סיכון מצמרת טבלת המשקיעים התרשלו או כשלו לחלוטין בבדיקות-נאותות וניהול ההשקעות שלהן, ומדדים שאימצנו ושכללנו לאורך שנים של עליות בשווקים התבררו כלא-מדויקים או אפילו מופרכים בסביבה כלכלית שונה.
דמויות שהתרגלנו לחשוב עליהן באופן חיובי מתגלות כטיפוסים מפוקפקים או אפילו מרושעים. קרנות הון-סיכון כשלו לחלוטין בבדיקות-נאותות וניהול השקעות, ומדדים שאימצנו ושכללנו לאורך שנים של עליות בשווקים התבררו כמופרכים בסביבה כלכלית שונה
כל אלה מצטרפים להתפכחות מאשליית העבודה מרחוק: אם במשך שנתיים נדמה היה שמודל העבודה מהמשרד כמפתח ליעילות בעבודה היה מבוסס על הנחות שגויות, ושניתן להגיע לפרודוקטיביות גבוהה גם בעבודה מהבית (או במודל היברידי כזה או אחר), החודשים האחרונים סיפקו תחמושת לאלה הטוענים כי עבודה מרחוק אינה פתרון קסם, ובמקרים רבים פוגעת בתפוקת העובדים.
למקהלת הקולות המבקרים את העבודה מרחוק הצטרף השבוע באופן רשמי גם מארק בניוף, מייסד ומנכ"ל SalesForce, שרק לפני שבועיים נותר לבד בתא-הטייס של ענקית הטכנולוגיה כששותפו לניהול, ברט טיילור, סיים את תפקידו כמנכ"ל משותף. כבר בשבוע הראשון שלו כמנכ"ל יחיד ביקש בניוף מהמנהלים לדרג את 10% מהעובדים בעלי הביצועים הנמוכים ביותר, והודיע לעובדים כי צפויים "שינויים". השבוע כבר כתב בגלוי בערוץ הסלאק הארגוני שהעובדים החדשים בחברה אינם יעילים, ושאל "האם אנחנו לא בונים ידע-שבטי בקרב העובדים החדשים בגלל היעדר תרבות משרד? (שואל בשביל חבר)".
למרות שבניוף צירף לשאלה שלו אימוג'י מחייך, בסיילספורס נרשמו מעט מאד חיוכים בחודשים האחרונים. החברה, שכח האדם שלה צמח בלמעלה מ-30 אחוז מתחילת השנה, התמודדה לא רק עם עזיבתו של טיילור אלא גם עם שחיקה בשיעור הצמיחה, הנמכת תחזיות לרבעון הרביעי, וירידה של 50% בערכה. כמו חברות רבות אחרות גם ענקית ה-CRM הכריזה על פיטורי מאות עובדים, אבל ההצהרות האחרונות של מנכ"ל סיילספורס הן אולי ההתפתחות המשמעותית ביותר. בניגוד למנכ״לים שהתנגדו באופן ברור ועקבי לעבודה מהבית, ודרשו מהעובדים לחזור למשרדים ברגע שהוסרו הגבלות הקורונה, בניוף דווקא היה בין אלה שהתבטאו בזכות עבודה מרחוק - בין השאר כי מוצרי החברה מתאימים למודל עבודה כזה, מה שסייע לחברה לצמוח ולהעלות את הרווחיות שלה בשנים האחרונות.
החזרה למשרדים, צמצום כח האדם והחתירה לרווחיות הם רק שלושה מהאתגרים הניצבים בפני עמק הסיליקון בפתחה של שנת 2023. חברות רבות יתקשו לגייס כסף לאור ביצועים נמוכים מהתחזיות, שוויים גבוהים לפיהם גייסו כסף בעבר, קיפאון כמעט מוחלט והיעדר הנפקות בשוק הציבורי, והססנות בקרב הרוכשות הפוטנציאליות, שמאיימת על קצב וגודל האקזיטים. כשברקע מהפכת הבינה המלאכותית, חוסר יציבות פוליטי ואי-ודאות כלכלית, לא צריך להיות ChatGPT כדי להבין שהשנה הקרובה צפויה לספק לנו "עוד מאותו דבר". בעמק הסיליקון, שתודלק בשנים האחרונות בכמויות גדולות של אופטימיות לא-זהירה, גל הקור יימשך גם כשהטמפרטורות בחוץ יחזרו לעלות.