אילון מאסק וטוייטר  (עיצוב: Rokas Tenys, shutterstock)
מאסק וטוויטר. צעדי ניהול שנויים במחלוקת | עיצוב: Rokas Tenys, shutterstock

איתות ראשון לאופן שבו המשקיעים הפרטיים בטוויטר מעריכים את השפעת הניהול של אילון מאסק על רשת המיקרו-בלוגינג: מנהלת קרנות ההשקעה פידליטי (Fidelity) חתכה ב-56% את השווי המוערך של אחזקותיה בטוויטר מאז השלמת רכישתה ועד לסוף נובמבר, כך מדווחת רויטרס.

מדיווח של פידליטי עולה כי בסוף אוקטובר, ימים ספורים אחרי העברת הבעלות בטוויטר, הוערכו האחזקות בחברה ב-19.6 מיליון דולר. חודש לאחר מכן, ב-30 בנובמבר, כבר תומחרו אותן אחזקות ב-8.6 מיליון דולר בלבד.

העברת הבעלות בטוויטר לידי מאסק הושלמה ב-27 באוקטובר 2022 ובוצעה לפי שווי חברה של 44 מיליארד דולר. מאז ביצע מאסק שורה של צעדים שנויים במחלוקת שכללו פיטורי בשק של 3,700 עובדים, כמחצי מכח האדם בחברה.

אילון מאסק הוא אכזבת השנה וכולנו הולכים לשלם על זה >>

בנוסף הורה מאסק להשיב לפלטפורמה חשבונות שהושעו ממנה עקב הסתה ושיח שנאה, בהם גם חשבונו של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ. הצעדים גררו אובדן חוזי פרסום גדולים ועוררו סימני שאלה לגבי יציבות החברה.

בימים האחרונים דיווחו משתמשים רבים ברשת המיקרו-בלוגינג על תקלות נרחבות שמנעו מהם כניסה לפלטפורמה. לפי בלומברג, התקלות דווחו במקומות רבים בעולם, כולל ניו יורק וטוקיו. לפי הגרדיאן, יותר מ-10 אלף משתמשים דיווחו על בעיות בגישה לטוויטר באתר downdetector.com. מאסק עצמו צייץ כי האתר עובד עבורו.

יצרנית הרכב החשמלי טסלה, שמאסק משמש גם כמנכ"ל שלה, סגרה אתמול את השנה הגרועה בתולדותיה, לאחר שמחקה במהלכה כ-70% משוויה. ירידת השווי של טוויטר בשוק הפרטי משקפת שנה קשה למניות הטכנולוגיה בשוק הציבורי, שחלחלה כבר גם לחברות הפרטיות, אבל אין ספק שגם חוסר הוודאות לגבי כוונותיו של מאסק אינן תורמות כאן.