רות פורת, נשיאת גוגל (צילום: Joe Scarnici / Stringer, Gettyimages)
רות פורת. "מרגישה אסירת תודה שהייתה לי אפשרות לקבל גישה לטיפולים" | צילום: Joe Scarnici / Stringer, Gettyimages

החברה האם של גוגל, אלפבית, הציגה אמש את הנשיאה החדשה שלה, רות פורת. גוגל הודיעה על כך במסגרת פרסום תוצאות הרבעון השני של השנה למשקיעים.

פורת, ששימשה עד עכשיו כ-CFO של החברה - סמנכ"לית הכספים - תעזוב את התפקיד ברגע שיימצא לה מחליף. תפקיד הנשיאה הוא תפקיד חדש לחלוטין, ועל פי הצהרת החברה היא תהיה אחראית במסגרתו על מגוון תחומים ובהם פרוייקטים ניסיוניים יותר, כמו רשת האינטרנט בסיבים של גוגל או חברת-הבת למכוניות אוטונומיות, Waymo. בנוסף, לפורת יהיה תפקיד רגולטורי בחברה, והיא תהיה גורם מקשר בין גוגל לבין מעצבי המדיניות הציבורית שמשפיעה עליה.

לפורת קשר ישראלי דרך ההורים שלה: אביה דן, יליד אוקראינה, ברח מאימת השואה ב-1938 לקיבוץ בישראל, לאחר שכל משפחתו נספתה, והתנדב להילחם בשורות הצבא הבריטי. אמא של רות, פרידה, נולדה בישראל, והתחתנה עם דן ב-1946. דן עוד הספיק להילחם במלחמת העצמאות, אך ב-1954 השניים עברו לאנגליה בעקבות התואר השני של דן בפיזיקה. רות נולדה באנגליה, אך הוריה החליטו שלא לשוב ארצה בסיום התואר של דן, ועברו לבוסטון במקום. בספר האוטוביוגרפי שכתב אביה של רות ושצוטט בכתבה נרחבת ב-Times of Israel, הוא מספר שאחרי שאשתו לא הצליחה להתמודד עם הקור של בוסטון - והתגעגעה למזג האוויר של ישראל - המשפחה החליטה לעבור שוב, הפעם לקליפורניה, שם רות בילתה את רוב ילדותה.

בספר האוטוביוגרפי שכתב אביה של רות, הוא מספר שאחרי שאשתו לא הצליחה להתמודד עם הקור של בוסטון והתגעגעה למזג האוויר של ישראל - המשפחה החליטה לעבור לקליפורניה

את רוב חייה המקצועיים בילתה פורת בבנק ההשקעות מורגן סטנלי. על פי פרופיל שנכתב עליה בגרדיאן, היא החלה את הקריירה שלה בבנק כבר ב-1987, מיד לאחר סיום לימודיה באוניברסיטת העילית סטנפורד, ומונתה ל-CFO של הבנק ב-2009. כבר אז היא הוכרזה כאחת הנשים החזקות בכלכלה העולמית, תואר שהמשיך ללוות אותה גם אחרי שעברה לאלפבית. בשנת 2020 היא הגיעה למקום ה-16 ברשימת הנשים החזקות בכלכלה של מגזין פורבס. 

במורגן סטנלי עסקה בין היתר בניהול תחומי ההשקעה הטכנולוגיים, עד שעברה ב-2015 לגוגל (כיום אלפבית), שם תקופתה כ-CFO היתה הארוכה ביותר שידעה החברה.

ההתמודדות עם הסרטן: "הייתי מבועתת בהתחלה"

לפורת יש גם קשרים פוליטים ענפים בוושינגטון: היא תורמת ידועה למפלגה הדמוקרטית, וב-2013 נשקלה למשרת סגנית במשרד האוצר האמריקאי תחת ממשל אובמה. פורת ביקשה בסופו של דבר למשוך את שמה מרשימת המועמדים לתפקיד אך המשיכה לשמור על קשרים עם הממשל. ב-2016 תמכה באופן פומבי במועמדות של הילרי קלינטון לנשיאות. במגזין פוליטיקו טענו שפורת שימשה כאשת קשר בין הקמפיין לבין אנשי התעשייה בעמק הסיליקון.

בעלה של פורת, אנטוניו פדואנו, הוא עורך דין. השניים נפגשו ב- London School of Economics והתחתנו ב-1983 בטקס שכלל גם רב וגם כומר. בפן האישי, פורת התמודדה עם מחלת הסרטן וכתבה על כך בגילוי לב מפתיע בבלוג של גוגל. שם סיפרה שנלחמה בסרטן השד פעמיים, ב-2001 וב-2004. "הייתי מבועתת בהתחלה", הוא כותבת. "שלושת ילדינו היו רק בני 5, 7 ו-9 בזמן האבחון הראשון, וכל מה שרציתי הוא לראות אותם גדלים. אני מרגישה אסירת תודה שהייתה לי אפשרות לקבל גישה לטיפולים, אבל שום היבט בתהליך לא היה נעים. בשנה שעברה הייתה לי הזכות לראות את בני הצעיר מסיים קולג'". את הפוסט, אגב, כתבה במסגרת תוכניות שונות שגוגל עובדת עליהן במטרה לספק פתרונות חדשים לטיפולים רפואיים שונים.