אילון מאסק ומרגרטה וסטגר (צילום: Natan Dvir/Bloomberg, Thierry Monasse, getty images)
אילון מאסק ורגולטורית העל של אירופה מרגרטה וסטגר. קנסות של 6% מההכנסות השנתיות | צילום: Natan Dvir/Bloomberg, Thierry Monasse, getty images

הפיטורים המאסיביים שהוביל אילון מאסק בטוויטר מאז שרכש את השליטה בחברה הצליחו להקפיץ את הרגולטורים באירופה ובארה"ב. לפי דיווחים, אירופה דורשת כעת ממאסק להעסיק יותר עובדים כדי לנטר את התוכן ברשת החברתית. במקביל, ה-FTC האמריקאי דורש מידע על הקיצוצים בחברה מחשש שהם מסכנים את ביטחון המשתמשים.

במקביל סובלת טוויטר מירידה בהכנסות ממפרסמים בפלטפורמה, שרבים מהם הסתלקו ממנה או צמצמו את היקף הפרסום בה. על רקע זה ניסה השבוע מאסק להרגיע את חששות המשקיעים, והודיע בוועידה של בנק ההשקעות מורגן סטנלי כי החברה צפויה להתאזן ברבעון השני ואולי אף להפוך לרווחית. לפי מאסק, הוצאות החברה צפויות לעמוד על 3 מיליארד דולר במונחים שנתיים.

אך ההוצאות הללו עשויות לתפוח אם טוויטר תיאלץ לציית לדרישות החדשות של הרגולטורים. לקראת כניסתן לתוקף בהמשך השנה של תקנות האיחוד האירופי לשירותים דיגיטליים (ה-DSA), הרגולטורים בגוש הנחו את טוויטר לגייס כוח אדם נוסף לניטור התוכן המופץ בה.

בשיחות בין נציגי הרגולטורים האירופים לבין מאסק ובכירים בטוויטר נדרשה החברה להעסיק יותר מנטרי תוכן בהשוואה לצוות המצומצם וכלי הבינה המלאכותית שהחברה מפעילה לניטור תכנים, לפי ה-FT

הרגולציה האירופית החדשה תיאלץ חברות טכנולוגיה גדולות למנוע הפצת תוכן שה-DSA מגדיר כלא חוקי עד לספטמבר השנה. כעת, מדווח ה-FT כי בשיחות בין נציגי הרגולטורים לבין מאסק ובכירים בטוויטר נדרשה החברה להעסיק יותר מנטרי תוכן בהשוואה לצוות המצומצם וכלי הבינה המלאכותית שהחברה מפעילה כעת לניטור תכנים. הרגולטורים מודאגים מצעדי החיסכון שננקטו בטוויטר במסגרתם פוטרו עובדים רבים, בין היתר מצוותי בטיחות התוכן של החברה.

בעוד שמפעילות רשתות חברתיות מתחרות כמטא משלמות לבודקי עובדות אנושיים (fact checkers) לטיפול בהפצת מידע מוטעה, טוויטר מסתמכת לצורך כך על מתנדבים. אלו יכולים להשתמש בפיצ'ר community notes כדי להוסיף מידע בנושאים שמופיעים בתכנים מטעים.

טוויטר (אילוסטרציה) (צילום: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images)
טוויטר. רקורד גרוע בטיפול בתכנים בשפות שאינן אנגלית | צילום: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

המודל דומה לזה המשמש בוויקיפדיה, אך האירופים חוששים כי לרשות טוויטר לא עומד מספר המתנדבים העצום שיש לאנציקלופדיה החינמית. בנוסף, הם מודאגים מהרקורד הגרוע של החברה בטיפול בתכנים בשפות שאינן אנגלית.

אי ציות לתקנות הרגולציה האירופאית עשויות להביא להטלת קנסות בגובה של עד 6% ממחזור ההכנסות השנתי של החברה. טוויטר מסרה ל-FT כי בכוונתה לציית לדרישות ה-DSA ולהמשיך להשתמש בשילוב בין טכנולוגיות וצוותי עובדים מיומנים לאיתור והסרת תוכן לא חוקי, במקביל להפעלת ה-community notes.

גם בארה"ב מודאגים מהשפעת צמצום כוח האדם בטוויטר על יכולתה לטפל ולנטר את התוכן בפלטפורמה ולהגן על המשתמשים. לפי ה-WSJ, סיבה זו הביאה את רשות הסחר הפדרלית (FTC) לדרוש מטוויטר להעביר לה תכתובות פנימיות הנוגעות למאסק ומידע מפורט על הפיטורים בחברה.

יו"ר ה-FTC לינה קאן (צילום: Graeme Jennings/Washington Examiner/Bloomberg, getty images)
יו"ר ה-FTC לינה קאהן. "מודאגים מיכולתה של טוויטר להגן על מידע המשתמשים" | צילום: Graeme Jennings/Washington Examiner/Bloomberg, getty images

לפי הדיווח, במספר בקשות למידע שהועברו לטוויטר מאז נרכשה בידי מאסק התבקשה החברה להעביר ל-FTC מידע על כל העיתונאים שקיבלו גישה למסמכיה וכן מידע על מסלול המנוי בתשלום המחודש טוויטר בלו.

"אנו מודאגים שצמצום העובדים משפיע על יכולתה של טוויטר להגן על המידע של המשתמשים", נכתב במכתב שהעבירה הרשות לחברה לאחר גל הפיטורים הראשון שהוביל בה מאסק.

ועדת המשפט בבית הנבחרים האמריקאי שבה קיים רוב רפובליקני בחנה את מכתבי ה-FTC וביקרה את הרגולטור בטענה לדרישות מוגזמות. הוועדה טענה כי דרישות המידע מטוויטר מוגזמות וחורגות מהמידע הנדרש לפיקוח על הפרות לכאורה של פרטיות המשתמשים.