הלו קיטי (צילום: rafapress, shutterstock)
הלו קיטי. הזדמנות כלכלית בעולמות המטאוורס | צילום: rafapress, shutterstock

החברה היפנית שמאחורי הלו קיטי, סנריו (Sanrio), חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם ענקית המסחר הסינית עליבאבא (Alibaba), כחלק משאיפות התרחבות שמגיעות עד המטאוורס.

הסכם הרישוי עם חטיבת הבידור וההפצה של עליבאבא כולל את הרישיון ל-26 דמויות בהן הלו קיטי, מיי מלודי (My Melody) והנמסיס שלה, ארנבת הפאנק קורומי (Kuromi), שהפכה לדמות פופולרית מאד בסין בעקבות סרטון ויראלי בשנה שעברה של כוכב רשת מקומי עם יותר מ-14 מיליון עוקבים. מניית סנריו מזנקת כעת בבורסה היפנית בכ-14%.

דובר סנריו מסר ל-FT שבחברה מצפים לא רק לעלייה משמעותית בנפח החשיפה לשוק הסיני והמכירות בו בעקבות ההסכם, אלא גם לתחילתו של שיתוף פעולה במטאוורס ובבלוקצ'יין. השאיפות לשלב את הלו קיטי והמותגים הנוספים במטאוורס לא מפתיעות לאור העובדה שרכישות מותגים וירטואליים הפכו לאפיק רווחי למדי, שמטא (פייסבוק) כבר נכנסת אליו באגרסיביות. בדצמבר האחרון אירחה סנריו פסטיבל מוסיקה במטאוורס, כדי למשוך קהל צרכנים חובבי טכנולוגיה ולא רק חובבי הלו קיטי, וכעת בוחנים בחברה נתונים כיצד לקדם אירועים דיגיטליים נוספים בעתיד, מסר דובר החברה.

חנות של Sanrio, הבעלים של הלו קיטי, ביפן (צילום: בלומברג, getty images)
חנות של Sanrio ביפן. חיפשו אסטרטגיה דיגיטלית כשהחנויות ופארקי השעשועים נסגרו בקורונה | צילום: בלומברג, getty images

סנריו היפנית העבירה ב-2020 את השליטה מהמייסד בן ה-94 לנכדו טומקוני טסוג'י בן ה-33, וכעת מתמקדת ברצון "למקסם את הזדמנות הצמיחה שלה", שנוצרה על ידי הדיגיטליזציה המהירה של השוק הסיני, שהוא השוק הגדול ביותר שלה מחוץ ליפן. המכירות של סנריו בסין צמחו ב-39% בשנת הכספים שהסתיימה במרץ, ל-4.7 מיליארד יואן (34 מיליון דולר).

ב-FT מציינים עוד כי המתחרה העיקרית של סנריו היא דיסני, שהלהיטים שלה - בהם "לשבור את הקרח" - הובילו לדעיכה של מותגי הלו קיטי ואחרים בשווקים הרווחיים ארה"ב ואירופה. בנוסף, מגיפת הקורונה שאילצה לסגור באופן זמני פארקי שעשועים וחנויות, גרמה לטסוג'י להגביר את האסטרטגיה הדיגיטלית של החברה בניסיון למשוך קהל חדש.