אדם נוימן  (צילום: רויטרס)
נוימן. הלקחים מרובים | צילום: רויטרס

אדם נוימן עושה זאת שוב: מייסד Wework, חברה שהגיעה בשיאה לשווי של 47 מיליארד דולר - אך פוטר ב-2019 על ידי מועצת המנהלים שלו - מקים כעת חברה חדשה בשם פלואו (Flow) ומקבל השקעה ראשונית בהיקף 350 מיליון דולר מקרן ההשקעות הענקית אנדריסן-הורוביץ.

לפי דיווח בניו יורק טיימס מדובר בהשקעה האינדיבידואלית הגדולה ביותר שהקרן העניקה אי פעם לחברה בשלב ההקמה שלה, השקעה שנעשתה לפי הערכת שווי של מיליארד דולר. מדובר בהבעת אמון מרחיקת לכת בהתחשב בעובדה שהמייסד הושמץ בשנים האחרונות על פולחן האישיות וההיבריס שהביא לקריסת Wework ובעובדה שהחברה אמורה להתחיל לפעול רק ב-2023.

מה תעשה החברה החדשה של נוימן? קשה לדעת במדוייק, אבל מדובר שוב בנדל"ן. לפי הפרסומים בשלב זה מדובר בכוונה "לשבש" את שוק השכרת הדירות למגורים. נוימן, שפרש מ-Wework בעושר מופלג, רכש יותר מ-3,000 דירות בפלורידה ובמדינות נוספות והחברה החדשה תבקש ככל הנראה ליצור מותג חזק בדומה ל-Wework, שיציע רמת שירותים גבוהה וחברות בקהילה לדיירים. מי שצפה בסדרה We Crashed שמתארת את סיפורו של נוימן, יזהה את הרעיון הזה, שהוא הביא למשקיעים (ונדחה) לפני שפיתח את רעיון המשרד השיתופי.

נוימן מתכוון להשקיע בחברה החדשה השקעה אישית משמעותית, הן בכסף והן בנכסים. החברה החדשה תנהל את הנכסים שנוימן יכניס אליה, ובנוסף תציע שירותי ניהול לבעלי נכסים דומים ולפרוייקטי דיור חדשים שנבנים.

האמון של אנדריסן-הורוביץ בנוימן התחיל כבר במאי השנה, כשהקרן הובילה את ההשקעה בהיקף 70 מיליון דולר בחברת הקריפטו Flowcarbon שנוימן הקים. ככל הנראה אין קשר עסקי בין שתי היוזמות.

מארק אנדריסן כתב: "יש חוסר הערכה כלפי האדם האחד שעיצב מחדש את חוויית המשרד והוביל חברה גלובלית ששינתה את הפרדיגמה. אנחנו אוהבים לראות יזמים סדרתיים שלומדים מהצלחות העבר, וכאן ההצלחות והלקחים מרובים"

מארק אנדריסן יצטרף למועצת המנהלים של פלואו. בפוסט שהעלה הוא כותב: "יש חוסר הערכה כלפי האדם האחד שעיצב מחדש את חוויית המשרד והוביל חברה גלובלית ששינתה את הפרדיגמה". עוד כתב: "אנחנו אוהבים לראות יזמים סדרתיים שלומדים מהצלחות העבר". לדבריו, במקרה של נוימן "ההצלחות והלקחים מרובים".

לדבריו אנדריסן ההשקעה הזו קרצה לו בשל העובדה ששוק הדיור למגורים "בשל לשיבוש". התובנה הזו מתחזקת בתקופה הנוכחית, כשיותר ויותר אנשים עובדים מהבית ופלואו תבקש להציע חוויה מותאמת לשילוב מגורים ועבודה.

הוא רמז בדבריו לאפשרות שפלואו תציע מענה לבעייה שמטרידה את כל שוכרי הדירות – העובדה שהם משלמים על שירות בלבד ואינם משקיעים בנכס משל עצמם. "בעולם שבו הגישה המוגבלת לבעלות על דירה ממשיכה להיות הכוח המניע מאחורי אי השוויון והחרדה, האפשרות לתת לשוכרים תחושת ביטחון, קהילה ובעלות אמיתית עשויה להיות כוח טרנספורמטיבי לחברה שלנו".