מטא פייסבוק Meta Facebook (צילום: rafapress, שאטרסטוק)
פייסבוק ומטא, אילוסטרציה. צייצה כי תסיר תוכן חדשותי אם החוק יעבור | צילום: rafapress, שאטרסטוק

מטא מגיבה להצעת חוק לפיה תיאלץ לשלם עבור תוכן חדשותי ומאיימת להסיר תוכן חדשותי מהפלטפורמה. לפי הצעת החוק הנידונה בקונגרס בארה"ב, גופי חדשות יוכלו לנהל משא ומתן קבוצתי מול חברות כמו פייסבוק וגוגל לגבי תמורה עבור התוכן החדשותי. מקורות מסרו לרויטרס שהמחוקקים מתכוונים לשקול לקדם את אישור הצעת החוק במטרה לסייע לתעשיית החדשות המקומית המתקשה.

בציוץ בטוויטר מהלילה, פרסם דובר מטא אנדי סטון את הצהרת החברה על קידום חקיקת הצעת החוק הנוגעת לעיתונות. בהצהרה מאיימת מטא שתסיר תוכן חדשותי מהפלטפורמה ולא תציית לחוק "שמתעלם באופן לא הוגן מכל ערך שאנו מספקים למו"לים".

מטא טוענת בהצהרתה שמו"לים וגופי שידור מעלים בעצמם את התוכן החדשותי לפלטפורמה שלה כיוון שזה משרת את האינטרסים ואת שורת הרווח שלהם, ולא להיפך. "הממשלה מקדמת יצירה של ישות בודדת המדמה קרטל, שדורשת שחברה פרטית אחת תסבסד חברות פרטיות אחרות, דבר שהוא תקדים גרוע עבור כל העסקים האמריקאיים", נכתב בהצהרת מטא.

חוק דומה נכנס לתוקף באוסטרליה בשנה שעברה, ודרש מפלטפורמות האינטרנט הגדולות להגיע להבנות מול המו"לים לקביעת מודל רישוי ותשלומים ביניהם, בעקבותיו נחתמו יותר מ-30 עסקאות בין חברות טכנולוגיה בהן מטא וגוגל לבין חברות מדיה לתשלומים עבור התוכן שלהן. במקרה האוסטרלי, במחאה על קידום החוק בשנה שעברה, פייסבוק חסמה את עמודי החדשות באוסטרליה לכמה ימים וכתוצאה מכך משתמשים התקשו לגשת למידע מהימן בפלטפורמה דווקא בתקופה בה נזקקו לדיווחים במיוחד בתקופה של מבצע חיסונים נגד נגיף הקורונה. יחד עם עמודי החדשות באותה העת נחסמו גם עמודים שירותים ממשלתיים ורפואיים, דבר שלפי תחקיר וול סטריט ג'ורנל לא היה מקרי אלא נעשה על מנת להגביר את הלחץ על המחוקק האוסטרלי ולמנוע את קידום החקיקה המדוברת.