אדם נוימן WEWORK (צילום: Shahar Azran, getty images)
המייסד אדם נוימן. ניסיון הנפקה כושל | צילום: Shahar Azran, getty images

הקריסה של WeWork: מניית חברת חללי העבודה המשותפים צנחה הלילה בכ-24% במסחר המאוחר בוול סטריט. הסיבה: החברה דיווחה על "ספק מהותי" לגבי יכולתה להמשיך לפעול כ״עסק חי״. "כתוצאה מההפסדים של החברה וצורכי ​​המזומנים החזויים, בשילוב עם ירידה מוגברת של מנויים ורמות הנזילות הנוכחיות, קיים ספק מהותי לגבי יכולתה של החברה להמשיך כעסק חי", נכתב בדוחות וויוורק.

וויוורק, שלא הצליחה להגיע לרווחיות מאז הפכה לחברה ציבורית לפני כשנתיים, מתקשה להתמודד עם הקיצוצים והפיטורים שחווה בשנה האחרונה מגזר ההייטק, המספק לה את עיקר לקוחותיה. מאז אמצע מאי השלימה מניית וויוורק צניחה של יותר מ-37%, לאחר שהחברה הודיעה על פרישה מפתיעה של המנכ״ל סנדיפ מתראני שכיהן בתפקידו במשך שלוש שנים.

מאז אמצע מאי השלימה מניית וויוורק צניחה של יותר מ-37%, לאחר שהחברה הודיעה על פרישה מפתיעה של המנכ״ל סנדיפ מתראני

עד לפני כחמש שנים נחשבה וויוורק לאחד הסטארט אפים הגדולים בשוויים בארה״ב. ב-2019 הוביל אדם נוימן, המייסד הישראלי של החברה, ניסיון לא מוצלח להנפקה ראשונית בבורסה. כישלון ההנפקה הוביל להדחתו של נוימן מתפקיד המנכ"ל ואילץ את סופטבנק, המשקיעה העיקרית בוויוורק, לחלץ את החברה מחובות עצומים. וויוורק התחילה להיסחר בבורסת ניו יורק באוקטובר 2021 בעקבות מיזוג עם חברת ספאק, בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 9 מיליארד דולר. אתמול, לפני צניחת מניית וויוורק במסחר המאוחר, שיקף מחיר המניה לחברה שווי שוק של 472 מיליון דולר בלבד.

לאחר סגירת המסחר בניו יורק אתמול, פרסמה וויוורק את דוחותיה הכספיים לרבעון השני, שהצביעו על התכווצות בהיקף המזומנים ושווי המזומנים של החברה ועל ירידה במספר המנויים המשלמים שלה. עוד הכריזה החברה על פרישה של שלושה מחברי הדירקטוריון ועל מינוי ארבעה דירקטורים חדשים.

הפסד של כ-400 מיליון דולר ברבעון

החברה סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות של 844 מיליון דולר, ששיקפו עלייה של 3.6% מהרבעון המקביל אשתקד והיו גבוהות מתחזיות האנליסטים. בשורה התחתונה, דיווחה החברה על הפסד רבעוני של 397 מיליון דולר, קטן ב-238 מיליון דולר מההפסד ברבעון המקביל, אך עדיין יותר ממה שצפו האנליסטים.

לפי דוחות וויוורק, היו לחברה בסוף יוני 205 מיליון דולר במזומנים ושווי מזומנים, בהשוואה ל-224 מיליון דולר בסוף מרץ. ההון הנזיל של החברה הסתכם ב-30 ביוני ב-680 מיליון דולר. תיק הנדל"ן של וויוורק מנה בסוף יוני בסך הכל 653 אלף מנויים פיזיים, ירידה של 1% מהתקופה המקבילה, בעוד תיק הנדל"ן המאוחד של החברה מנה 512 אלף מנויים פיזיים - ירידה של 3% מהתקופה המקבילה.

"עודף היצע בנדל"ן מסחרי, הגברת התחרות בשטחים גמישים ותנודתיות מאקרו-כלכלית גרמו לנטישה גבוהה יותר של מנויים ולביקוש רך יותר מכפי שציפינו, והביאו לירידה קלה במספר המנויים", אמר המנכ"ל הזמני של וויוורק, דיוויד טולי.

"עודף היצע בנדל"ן מסחרי, הגברת התחרות בשטחים גמישים ותנודתיות מאקרו-כלכלית גרמו לנטישה גבוהה יותר של מנויים ולביקוש רך יותר מכפי שציפינו, והביאו לירידה קלה במספר המנויים", אמר המנכ"ל הזמני של וויוורק, דיוויד טולי

הנהלת וויוורק הודיעה אתמול כי החברה מתכוונת להתמקד ב-12 החודשים הבאים בהפחתת עלויות השכירות, ניהול משא ומתן על חוזי שכירות נוחים יותר, הגדלת הכנסות וגיוס הון.

האזהרה בדוחות וויוורק מגיעה חודשים ספורים לאחר שהחברה חתמה על הסכם עם כמה מהנושים הגדולים שלה ועם קבוצת סופטבנק, שנועד להקטין את עומס החובות שלה בכ-1.5 מיליארד דולר ולהאריך כמה ממועדי פירעון החובות שלה. איגרות החוב של וויוורק נסחרות ברמות מצוקה קשות, כאשר אג״ח לא מובטחת של החברה עם ריבית של 7.875% לפירעון ב-2025 נסחרה במחיר אחרון של 33.5 סנט, לפי נתוני בלומברג.

חברת WeWork ישראל מסרה כי היא פועלת תחת הסכם זיכיון של WeWork העולמית ומהווה גוף עצמאי בבעלות מלאה של קבוצת אמפא. לדבריה, ״WeWork ישראל מביעה ביטחון מלא בצוות ההנהלה של WeWork העולמית ובטוחה שזו תשכיל לצלוח גם את האתגר הנוכחי, הנובע בעיקרו משינויים מאקרו-כלכליים עולמיים. WeWork ישראל ממשיכה ביישום תוכניות הגידול וההתרחבות שלה ובמתן מלוא השירותים לאלפי לקוחותיה בישראל״.