מנכ"ל CareRav וויל פטרסון ובול LSD (אילוסטרציה) (צילום: PAUL J. RICHARDS/AFP via Getty Images ו-CareRav. עיבוד: tech12)
מנכ"ל CareRav וויל פטרסון ובול LSD (אילוסטרציה). אין הוכחות רפואיות ליעילות | צילום: PAUL J. RICHARDS/AFP via Getty Images ו-CareRav. עיבוד: tech12

בשנים האחרונות התפתח סוג חדש של מנכ"לים בעמק הסיליקון: כאלה שהולכים לברנינג מן, מדברים על חומרים משני תודעה שונים, ואפילו מתנסים בהם לפני שהם יוצאים לעבודה. אבל כנראה שלמרות הכל גם בעמק הסיליקון יש גבול לסובלנות.

וויל פטרסון, ה-CEO והמקים השותף של הסטארטאפ CareRav, הודח מתפקידו אחרי שהתגלה כי הוא היה נוהג לקחת מנות קטנות של LSD, המכונות מיקרודוזינג, ויוצא לפגישות חשובות כמו פגישות בפני משקיעים. במקרה אחר, דווח כי פטרסון עודד את העובדים שלו לקחת LSD וקנאביס. כל זאת בשעה שפטרסון מנהל סטארט אפ שפועל במגזר הבריאות הציבורית.

פטרסון נחשב לכוכב עולה והחברה שניהל גייסה 100 מיליון דולר בימי הקורונה. החברה סייעה לבתי חולים ומרכזים רפואיים שמתמודדים עם עומס פתאומי במספר המטפלים על למצוא במהירות ומעכשיו לעכשיו עובדים עם הכשרה בריאותית. הפעילות הזו זיכתה את החברה בכינוי אובר של האחיות.

אלא שכעת חשף תחקיר של האתר The Information כי פטרסון ניהל ישיבות גורליות עבור החברה, כולל כאלה מול משקיעים, לאחר שנטל מנות קטנות של LSD. פטרסון לא הסתיר את המיקרודוזינג ואף סיפר על כך בפומבי לעובדי החברה. לאחר שעובדים שנכחו בפגישה שבה השתתף פטרסון תחת השפעת סמים אמרו כי הוא אמר דברים לא ברורים בהצגה למשקיעים, פטרסון אמר שהוא היה מרוצה מתפקודו.

פטרסון לא הסתיר את המיקרודוזינג ואף סיפר על כך בפומבי לעובדי החברה. לאחר שעובדים שנכחו בפגישה שבה השתתף תחת השפעת סמים אמרו כי הוא אמר דברים לא ברורים בהצגה למשקיעים, פטרסון אמר שהוא היה מרוצה מתפקודו

תופעת המיקרודוזינג הפכה לנפוצה למדי בעמק הסיליקון, ואף תועדה בכתבה של מגזין Wired שתהה האם עובדי עמק הסיליקון פונים לחומרים חדשים על מנת לעמוד בלחץ ובכמות העבודה. בשנים האחרונות יותר ויותר עובדי עמק הסיליקון, ביניהם מנכ"לים, הודו שחומרים משני תודעה בכמויות קטנות הם חלק מהיום יום שלהם.

ישנם דיווחים אנקדוטליים של משתמשים על כך שכמויות קטנות של LSD משפרות את הריכוז ועוזרות לשפר את מצב הרוח. אין לכך כל הוכחה רפואית.

טענות נוספות נגד פטרסון עסקו בכך שתחת הנהלתו אפשרה CareRav לעובדים בתחום הרפואה שהם בעלי עבר פלילי להירשם ולזכות בעבודה דרך האפליקציה - בניגוד לחוק בקליפורניה.

לאחר פרסום התחקיר פוטר פטרסון מתפקידו. באימייל שנשלח לעובדי CareRav כתב בכיר בחברה כי הדברים שתוארו בתחקיר אינם מייצגים את מדיניות החברה.