מקלדת הקלדה מקלדות להקליד (צילום: Pressmaster, shutterstock)
המודל יודע להפריד את אורך גלי הקול השונים שמפיקה כל הקשה | צילום: Pressmaster, shutterstock

לא משנה כמה תוכנות אבטחה תתקינו על המחשב שלכם, כמה הסיסמאות שלכם יהיו ארוכות ומוגנות וכמה תקפידו על ביטחון שדה - לעתים כל מה שצריך בשביל לגנוב את המידע שלכם זה להקליט את הסאונד של המקלדת עליה אתם עובדים.

חוקרים מאוניברסיטאות בבריטניה הצליחו לאמן AI שיוכל לפענח מה מוקלד על מקלדת פשוטה, בדיוק של 95%. כל מה שצריך זה מיקרופון בקרבת המקלדת, וזה כבר מאפשר לחוקרים לפענח את הרוב המוחץ של מה שהוקלד. ואם חשבתם שזה תקף רק לבעלי מקלדות מכניות עם צליל קליק גבוה לכל מקש, הרי שהמחקר נערך על מחשב מקבוק 25 עם מקלדת שטוחה יחסית שלא מייצרת יותר סאונד ממקלדות רגילות.

מבדיל בין שינויים בסאונד

המודל יכול לאמן את עצמו לפי הקלטה של מקלדת, והפרדה של אורך גלי הקול השונים שהפיקה כל הקשה על מקש. הוא מסוגל להבדיל בדיוק בין השינויים המינוריים מאוד בסאונד שמפיק כל מקש ומקש במקלדת. החוקרים גילו שהמודל מסוגל לאמן את עצמו על סוגי מקלדות שונים ושהדיוק של פענוח ההקלדה הגיע לרמה גבוהה מהר מאוד.

החוקרים לא הגיעו לתוצאות דומות עם מקלדות מגע, שם אחוז הפענוח נע בין 40% ל-64%

החוקרים גם הצליחו לאמן את ה-AI לפענח הקלדות בעזרת סאונד דרך תוכנת זום. במקרה הזה, המודל הצליח לפענח 93% מההקלדות שהוקלטו דרך אפליקציית זום. כך שבפועל אפשר לקחת את ההקלטה של פגישה בזום ולפענח את מה שהמשתמש הקליד. מדובר בבעיית אבטחה רצינית עבור ארגונים רבים בעולם.

החוקרים לא הגיעו לתוצאות דומות עם מקלדות מגע, שם אחוז הפענוח נע בין 40% ל-64%. לפי החוקרים, תוכנות שמשנות את רעשי הרקע באפליקציות כמו זום מצליחות לפגוע ברמת הדיוק של פענוח ההקלדה מצד המודל.