Nvidia Chip (צילום: Nvidia, יח"צ)
צילום: Nvidia, יח"צ

ענקית השבבים האמריקאית אנבידיה (Nvidia) מודיעה הבוקר על פתיחת פעילות פיתוח מעבדי CPU בישראל. עד כה פעלו מרכזי הפיתוח של החברה על בסיס פעילות חברת מלאנוקס הישראלית, שנרכשה על ידי אנבידיה באפריל 2020. כעת מדובר לראשונה על פעילות חדשה שמוקמת בישראל, ונחשבת למרכזית באסטרטגיה של החברה. קבוצת הפיתוח הישראלית תהיה חלק מקבוצת ה-CPU הבינלאומית של אנבידיה, המנוהלת מהמטה בארה"ב.

המשמעות היא כי באנבידיה מתכננים לגייס מאות עובדים לקבוצה החדשה, מהנדסים ומפתחים בתחומי פיתוח חומרה, תוכנה, ארכיטקטורת מעבדים ועוד. מדובר בהחרפת התחרות על עובדי הייטק בתחום השבבים ובעיקר מול חברת אינטל, שמפעילה גם היא בישראל מרכזי פיתוח של מעבדי CPU. היקף הפעילות של אנבידיה בישראל גדל ב-33% מאז רכישת מלאנוקס והיא מעסיקה כיום כ-2,800 עובדים ועובדות.

מכוונת ליוצאי אינטל 

אנבידיה ידועה בעיקר בשבבי העיבוד הגרפי (GPU) שהיא מפתחת. עם הרכישה של מלאנוקס נכנסה אנבידיה לתחום פיתוח שבבי תקשורת הנתונים (DPU) ולפני כשנה הכריזה על תחילת פעילות ה-CPU שלה. שבבי CPU מיועדים לשימוש בתחומי הבינה המלאכותית, הרכב האוטונומי, הרובוטיקה, המציאות הווירטואלית ועוד. העברת חלק מהפעילות הזו לישראל מעידה על הכוונה לגייס רבים מהמומחים בתחום הנמצאים בישראל, בהם יוצאי אינטל רבים.

אנבידיה היא חברת השבבים בעלת השווי הגדול ביותר בארה"ב - למעלה מ-670 מיליארד דולר. החברה הוקמה ב-1993 וייצרה כרטיסי מסך למחשבים אישיים עם המעבד הגרפי GPU. בהמשך התברר שמעבדים אלה מתאימים למשימות בינה מלאכותית מאומצות ובפני אנבידיה נפתח שוק ענק שהביא לצמיחתה המהירה. כיום, רבים מהמוסדות האקדמיים בישראל ובתי החולים משתמשים במחשבי על של החברה.

מיכאל כגן סמנכ"ל טכנולוגיה באנבידיה העולמית (צילום: Nvidia, יח"צ)
מיכאל כגן, סמנכ"ל הטכנולוגיה באנבידיה העולמית. חזרה למקורות | צילום: Nvidia, יח"צ

מיכאל כגן, סמנכ"ל הטכנולוגיה באנבידיה העולמית, אומר בשיחה עם tech12: "אנחנו בונים קבוצה שתתכנן את מעבדי ה-CPU הבאים של אנבידיה, שזה דבר חדש באנבידיה וגם חדש באנבידיה ישראל. זה דבר מרתק גם מבחינה טכנולוגית, גם מבחינת ההזדמנויות של החברה שלנו וגם עבור אלה שנגייס לקבוצה".

כגן מוסיף: "הרחבת הפעילות למעבדי CPU היא מרתקת. אני אישית התחלתי את הקריירה שלי באינטל בתכנון מעבדי CPU, כך שזו קצת חזרה למקורות. אנחנו מתכוננים לגייס לקבוצה כמה מאות אנשים שיעבדו במרכזי הפיתוח שלנו בכל הארץ". לדבריו, המעבדים שיפותחו בישראל לא מיועדים להתמודד על שוק המחשוב האישי והלפטופים מול אינטל, אלא למערכות שדורשות מעבדים חזקים במיוחד לעיבודי בינה מלאכותית.

איך תצליחו לגייס כל כך הרבה עובדים במאבק הקשה על כוח אדם?
"זו תחרות, לא מאבק. יש לי עד עכשיו חברים טובים באינטל מהימים של אז. בסך הכל תחרות זה דבר טוב, ואנחנו מציעים תנאים מאוד תחרותיים באנבידיה וגם אפשרות להשפיע על העולם".
אנבידיה מפעילה כיום בישראל ששה מרכזי פיתוח בנוסף למרכז החברה ביוקנעם, והיא מפתחת כאן את הדור הבא של טכנולוגיות התקשורת המהירה ומחשוב העל וכן מרכז מחקר בינה מלאכותית.