טים קוק כנס המפתחים של אפל (צילום: Justin Sullivan, Getty images)
מנכ"ל אפל טים קוק. "אמונה בלתי מעורערת בעתידה של אמריקה" | צילום: Justin Sullivan, Getty images

מפתחת האייפון אפל הודיעה על עסקה בסך מיליארדי דולרים עם יצרנים השבבים האמריקאית ברודקום. לפי הודעת החברה, המאמץ נועד לקדם ייצור מקומי בארה"ב של רכיבי 5G ואמצעי תקשורת מתקדמים נוספים.

"אנו נרגשים ליצור התחייבויות שרותמות את כושר ההמצאה, היצירתיות והרוח החדשנית של הייצור האמריקאי", צוטט מנכ"ל אפל טים קוק בהודעה באתר החברה. באמצעות השותפות אפל תעמיק את השקעתה בברודקום במסגרת התחייבותה מ-2021 להשקיע 430 מיליארד דולר בכלכלת ארצות הברית על פני חמש שנים.

טים קוק: "אנו נרגשים ליצור התחייבויות שרותמות את כושר ההמצאה, היצירתיות והרוח החדשנית של הייצור האמריקאי. נמשיך להעמיק את ההשקעה שלנו בכלכלת ארצות הברית"

כבר היום אפל תומכת בלמעלה מ-2.7 מיליון משרות בהעסקה ישירה, לפי נתוני החברה. בעוד שלא ידוע מהו הסכום המדוייק שאפל תשקיע בשותפות עם ברודקום, החברה מציינת בהודעתה ש"אפל משקיעה עשרות מיליארדים" בפיתוח בתחום טכנולוגיית 5G "שמעצבת את הדור הבא של מוצרי אלקטרוניקה צרכנית".

העסקה שעליה הודיעה אפל היום היא הסכם התקשרות למספר שנים הכולל ייצור של שבבי תקשורת בתדר 5G, רכיבי תקשורת אלחוטית מתקדמים וכן ופילטרי FBAR. הרכיבים ייוצרו מקומית במספר אתרים בארה"ב, ובהם המפעל הגדול של ברודקום במדינת קולורדו.

"כל מוצרי אפל תלויים בטכנולוגיה שמפותחת ונבנית כאן בארה"ב, ואנו נמשיך להעמיק את ההשקעה שלנו בכלכלת ארצות הברית. יש לנו אמונה בלתי מעורערת בעתידה של אמריקה", צוטט קוק בהודעת החברה.

בשנים האחרונות אפל מחפשת דרכים לגוון את שרשרת הייצור שלה ולהפחית את התלות שלה בסין. בין היתר הגבירה החברה את ייצור רכיבי האייפון בקרב ספקי משנה בהודו, והיא אף בחנה אתרי ייצור בוויטנאם. עד לשלב זה, כ-90% ממוצרי אפל - בהם אייפונים, אייפדים ומקבוקים - יוצרו על ידי ספקים בסין. על פי הודעת שר המסחר ההודי, אפל מתכננת שהייצור בהודו יהיה אחראי ל-25% מכלל הייצור בחברה, לעומת 5-7% כיום.