אילון מאסק מחוץ לכותלי בית המשפט ב-2019 (צילום: Natan Dvir/Bloomberg, getty images)
אילון מאסק. מציע לעובדים מענקי מניות | צילום: Natan Dvir/Bloomberg, getty images

מענקי מניות (חלק מהתגמול לעובד ניתן באמצעות מניות, ד.א) לעובדים שהציע אילון מאסק חושפים ששווי טוויטר, החברה שרכש באוקטובר, עומד על כ-20 מיליארד דולר "בלבד", כך לפי מייל פנימי ששלח לעובדים בחברה, דיווח האינפורמיישן. השווי הנוכחי נמוך ב-55% מ-44 מיליארד הדולר ששילם מאסק עבור החברה הציבורית שלאחריה הפך אותה לפרטית. השווי הזה לא רחוק מהשווי שקרן פידליטי (Fidelity), שתמכה במימון עסקת רכישת טוויטר, נתנה לחברה כשחתכה את הערכת השווי של מניות טוויטר שהיא מחזיקה בכ-60% בחודשים האחרונים.

במייל לעובדים ציין מאסק שהוא צופה מסלול "ברור, אך קשה" לכיוון הערכת שווי של 250 מיליארד דולר לטוויטר, יותר מפי 10 מהערכת השווי הנוכחית. מאסק ציין שהוא מכוון למתן אפשרות לעובדים "לפגוש את הכסף" מדי כחצי שנה במכירת מניות תמורת מזומנים לפי הערכות שווי של גורם חיצוני. לפי מאסק, העובדים יוכלו ליהנות מיתרונות של מניה נזילה כמו בחברה ציבורית ללא תנודות בשוק.

במייל לעובדים ציין מאסק שהוא צופה מסלול "ברור, אך קשה" לכיוון הערכת שווי של 250 מיליארד דולר לטוויטר, יותר מפי 10 מהערכת השווי הנוכחית

בזמן שההכנסות מפרסום בטוויטר ירדו ב-40% מאז נרכשה על ידי מאסק, ההכנסות מהמודל החדש של המנוי בתשלום Twitter Blue הניבו עד כה לחברה 11 מיליון דולר בשלושת החודשים הראשונים להשקתו ממנויי המובייל, לפי נתוני סנסור טאואר. הנתון לא כולל את המנויים שנרכשו בחנות האפליקציות. בעוד שמנוי רשת עולה 8 דולר בחודש, מנוי דרך האפליקציה עולה 11 דולר בשל נתח העמלות שגובות חנויות האפליקציות. לפי האנליסט הבכיר בסנסור טאוור, אייב יוסף, משתמשי מדיה חברתית נוטים להוציא 11 דולר למשך חודש-חודשיים כדי לבדוק את מידת ההנאה שלהם מהשירות ומעדיפים זאת על מנוי שנתי ביותר מ-100 דולר, דווח בטקראנץ'.