המנכ"לים של OpenAI, מיקרוסופט, מטא, גוגל (צילום: Fabrice Coffrini, Ron Jenkins, Win McNamee, Frederic Legrand, Shutterstock, Getty Images)
המנכ"לים של OpenAI, מיקרוסופט, גוגל ומטא. "צעד ראשון מבורך" | צילום: Fabrice Coffrini, Ron Jenkins, Win McNamee, Frederic Legrand, Shutterstock, Getty Images

שבע החברות שמובילות את פיתוח טכנולוגיית הבינה המלאכותית הסכימו לסדרה של אמצעי בטיחות שגיבש הבית הלבן.

ממשלו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הודיע היום (שישי) ששבע החברות הגדולות בתחום - אמזון, גוגל, מטא, מיקרוסופט, OpenAI, אנתרופיק ו-Inflection - נתנו את המחוייבות שלהן לסט הצעדים שניסח בהתנדבות, ובמטרה להבטיח שהמוצרים שהן מפתחות בטוחים לשימוש לפני צאתם לשוק. חלק מהצעדים הללו כוללים פיקוח של גורם חיצוני לחברות על מערכות AI לשימוש המוני. הבית הלבן לא פירט מי יהיה אותו גורם שלישי, וכיצד יבטיח שהחברות עומדות בתנאים.

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נואם בבית הלבן (צילום: Anna Moneymaker, getty images)
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. "לוודא שההתקדמות הטכנולוגית לא באה על חשבון הזכויות והביטחון" | צילום: Anna Moneymaker, getty images

החברות התחייבו לבדיקות בטיחות ש"יבוצעו בחלקן על ידי גורמים עצמאיים", במטרה לשמור מפני סיכונים משמעותיים כמו פריצות סייבר ופגיעה במשתמשים, מסר הבית הלבן בהצהרה. בנוסף, החברות קיבלו על עצמן כמה שיטות לדיווח על חולשות במערכות שלהן, כולל עם ממשלות וגורמים חיצוניים שמטרתם להגן מפני הסיכונים שבטכנולוגיה.

מבחינת ההשפעה שיש ועוד עתידה להיות ל-AI על השיח הציבורי, כולל מערכות בחירות, הסכימו החברות להשתמש בשיטות שונות של חיתום דיגיטלי שנועד לסייע בזיהוי "דיפ פייק" - דימויים וסרטונים שנוצרו על ידי AI בניגוד לדימויים של אירועים ואנשים אמיתיים. בהמשך לכך, הן התחייבו לדיווח פומבי על כשלים וסכנות בטכנולוגיה שלהן - כולל השפעתה על הוגנות והטיה של מידע - ולבצע מחקרים באופן שוטף על הסכנות שבהטיות, האפליה והחדירה לפרטיות שהבינה המלאכותית עשויה להכיל.

לבסוף, הבטיחו החברות להשתמש בטכנולוגיה שלהן גם על מנת לנסות ולקדם פתרונות לבעיות הגדולות ביותר של האנושות (למשל, מציאת תרופה לסרטן או מלחמה במשבר האקלים).

הבטיחו החברות להשתמש בטכנולוגיה שלהן גם על מנת לנסות ולקדם פתרונות לבעיות הגדולות ביותר של האנושות (למשל, מציאת תרופה לסרטן או מלחמה במשבר האקלים)

לצד זאת, הבהיר ממשל ביידן שההתחייבויות האלה שלקחו החברות על עצמן הן רק צעד מיידי להתמודדות עם סיכונים בדרך לחקיקה רחבה וארוכת טווח בקונגרס במטרה להפעיל רגולציה על התעשייה. "החברות שמפתחות את הטכנולוגיה החדשנית הזו יש אחריות להבטיח שהמוצרים שלהן בטוחים", נכתב בהצהרת הממשל. "החברות חייבות לאמץ את הסטנדרטים הגבוהים ביותר כדי לוודא שההתקדמות הטכנולוגית לא באה על חשבון הזכויות והביטחון של האמריקאים".

ניק קלג, נשיא מטא לעניינים בינלאומיים, פירסם הצהרה שתומכת בצעדים שניסח הממשל. "אנחנו מרוצים לקחת על עצמנו את המחוייבויות המוצעות, לצד חברות נוספות בתחום", אמר. "הם צעד ראשון חשוב בדרך לכינון התנהלות אחראית ומסודרת בפיתוח AI, והם יוצרים תקדים שממשלות נוספות יוכלו לאמץ".

ג'יימס סטייר, מייסד ומנכ"ל העמותה Common Sense Media שמקדמת רגולציה על AI, אמר ל-AP כי הצעדים הללו הם התחלה - אך לא מספקים. "ההיסטוריה מלמדת אותנו שחברות טק רבות לא תמיד עושות מה שהן אומרות שהן יעשו בכל הקשור להתחייבות נטולת השלכות להתנהל באחריות ולתמיכה ברגולציה", הוא אמר.