זהר זיסאפל (צילום: Wikipedia)
זהר זיסאפל. בן 74 היה במותו | צילום: Wikipedia

מת זהר זיסאפל, מהאבות המייסדים של הייטק הישראלי, בן 74 היה במותו. בשנים האחרונות הוא נלחם במחלת הסרטן.

זיסאפל, יחד עם אחיו יהודה, היה מייסד קבוצת רד-בינת שמונה עשרות חברות. מבין חברות הקבוצה הוא יו"ר דירקטוריון פעיל בסרגון וחבר דירקטוריון ברדקום. בנוסף, זיספאל היה משקיע אנג'ל פעיל עם כ-30 השקעות, רובן מתחום הדיפטק והאוטוטק. הוא השקיע למשל בארגוס, אדלום, רדיפלו, אינוויז ואחרות.

האחים זיסאפל היו מעורבים בפעילויות ויוזמות חברתיות יחד, יחד תרמו 4.5 מיליון דולר לטכניון להקמת מרכז ננו-אלקטרוניקה. בנוסף הקפידו על תרומה לקהילה על ידי "עמותת רד", המעניקה מדי שנה מאות מלגות לסטודנטים מצטיינים מעוטי אמצעים המתמחים בהנדסה ובמדעי המחשב. כמו כן, תורמת העמותה כל שנה חדרי מחשבים לפנימיות ומוסדות חינוך אחרים לילדים ונוער בסיכון.

לאחרונה הצטרף זיסאפל לקריאה להגיע להבנות בכל הקשור לרפורמה המשפטית ומתווה הנשיא.

היזם עומר כילף, מנכ"ל אינוביז סופד: "היה לי הכבוד להיות שותף לזהר בלא מעט מיזמים טכנולוגיים ובהקמה של חברות מצליחות ומובילות בתחומים מרתקים. זהר היה עבורי מגדלור, איש עם חכמה אדירה, יכולת התעמקות והבנה שמעטות כמוה יש. הכרתיו לפני קצת למעלה מעשור ומודה אני על כל רגע שהיה לי במחיצתו ומצר מאוד על כך שהכרתיו רק בשלב מאוחר בחייו".

זהר ויהודה זיסאפל (צילום: Wikipedia)
מימין: זהר ויהודה זיסאפל. ייסדו את קבוצת רד-בינת שמונה עשרות חברות | צילום: Wikipedia

בריאיון עבר לדהמרקר הסביר את מדיניות ההשקעות שלו: "החסם הכי גדול הוא שאין חסם... אני לא מאמין בלהשקיע בדברים שהם לכאורה קלים, וקל להגיע לשוק. אם לוקח זמן קצר להגיע למכירות, סימן שאתה לא בונה משהו משמעותי, ולמתחרים לא תהיה בעיה לעשות את אותו דבר ולהוציא אותך מהשוק. הטכנולוגיה העמוקה מבחינתי היא חפיר. אני איש טכנולוגיה ונוח לי ליצור את היתרון שם, וזה מה שאני מחפש בצוותים. יש חברות בתחום האינטרנט שמכניסות כסף מפרסומות, אבל אז אתה יושב על הזנב של גוגל - כשכוש קטן ואתה לא קיים.

"כשלמדתי בטכניון לפני הרבה שנים, המרצה שלנו היה שואל במבטא גרמני כבד: 'אם אני לוקח בורג ומבריג בקלות, זה טוב?'. היינו אומרים שבטח אז הוא היה צועק: 'טיפשים, זה אומר שזה ריק'. צריך שתהיה התנגדות, לפחות ברמה מסוימת".