הפגנה בירושלים (צילום: טל שחף, tech12)
המחאה בירושלים כעת | צילום: טל שחף, tech12

אינספור עובדים משתתפים כעת במחאת ההייטק בדרך להפגנה בירושלים. הם צועדים ברגעים אלה בירושלים, חולפים על פני בית המשפט העליון בדרכם להפגנת ענק מול הכנסת. אווירת המחאה מזכירה את הפגנות בלפור אבל מספר המשתתפים עולה על ההפגנות ההן לאין שיעור. אחת לכמה דקות מתחלפים שירי המחאה בשאגה, רעש מחריש אוזניים, שאולי מגיע עד חדר הישיבות בכנסת.

עשרות חברות איפשרו לעובדים למחות מבלי שייגרע מהם יום חופש על מנת להשתתף במחאה נגד המהפכה המשפטית. 

מחאת ההייטקיסטים בירושלים (צילום: הגר רבט, tech12)
מחאת ההייטקיסטים בדרך לירושלים | צילום: הגר רבט, tech12

יואב יזהר-פראטו, מנכ"ל ומייסד משותף של Skai, אמר למפגינים: "כולנו נקראים היום לדגל ולערכי מגילת העצמאות. זה הבסיס עליו קמנו וזה החזון שלאורו נחיה. כל מי שנמצא כאן לא עלה לירושלים למחות מסיבות פוליטיות – אנחנו כאן מהמקום העמוק ביותר של המאבק על זהותה של המדינה של כולנו. כל חברה וכל מדינה בסופו של דבר קמה ומבוססת על ערכים. מה שיכול להפיל ולסכן את המדינה זה הפגיעה בערכים. לכן זו לא הפגנה, אלא זו התייצבות של כולנו יחד סביב הדגל, ימין ושמאל, מזרח ומערב. יש רוב ענק בציבור מכל העדות וכל החתכים סביב היחד, סביב הערכים, סביב הדאגה לילדים, סביב המורשת של ההורים והסבים ושל עם ישראל ולכן אנחנו פה. שיהיה לכולנו בהצלחה".

הפגנת הייטק ירושלים (צילום: מחאת ההייטקיסטים)
מחאת ההייטקיסטים בדרך לירושלים | צילום: מחאת ההייטקיסטים

גיא טיטונוביץ, מייסד ומנכ"ל CheQ: "מרגש לראות את הציבור נעמד מאחורי הדמוקרטיה הישראלית, כאן בבירתנו ירושלים. בלי קשר לימין או שמאל, כולם מבינים היום שהחוסן והעוצמה של ישראל כרוכים בהיותנו עם חופשי בארצנו, ועל זה שווה להילחם".

מפגינים שמנסים להגיע לבירה דיווחו כי המשטרה חסמה את דרכם קצת לפני הקריה, בטענה שבהמשך הדרך המדרכה צרה. לדבריהם, הם נשלחו ללא ליווי לעשות עיקוף דרך שאול המלך-דה וינצ'י בתל-אביב.

הייטקיסטים משתתפים במחאה בירושלים, בפברואר 2023 (צילום: ליאור באקאלו, tech12)
מחאת ההייטקיסטים, כעת בירושלים | צילום: ליאור באקאלו, tech12

בין הקרנות והחברות שהודיעו על כוונתן להצטרף לשביתה ניתן לציין את הקרנות TLV Partners וקומרה שהעמידו אוטובוסים בחינם לטובת עובדים שרוצים לעלות לירושלים.

הייטקיסטים משתתפים במחאה בירושלים, בפברואר 2023 (צילום: ליאור באקאלו, tech12)
מחאת ההייטקיסטים, כעת בירושלים | צילום: ליאור באקאלו, tech12

ארז שחר, שותף בקומרה קפיטל ויוזם מכתב ההייטקיסטים, קרא לכל המנכ"לים החברים במטה מאבק ההייטק לאפשר לעובדים לשבות: "מנכ"לים יקרים, הגיעה העת למעשים. הממשלה ממשיכה בדהירה לחקיקת בזק לקעקוע הדמוקרטיה הישראלית. אנחנו, כאנשי תעשיית ההייטק, שחולקים ערכים של הכלה, שקיפות, מצוינות וחופש, חייבים לנקוט עמדה ברורה. זו אינה עמדה פוליטית, זו עמדה ערכית, וזו גם מלחמה על עתיד התעשייה שלנו כאן, בישראל. אין עתיד לתעשיית ההייטק בישראל ביום שאחרי החקיקה, וחובתנו לעצמנו, לעובדים שלנו, לבעלי המניות שלנו, למשפחות שלנו ולמדינתנו לא לאפשר לזה לקרות. אני קורא לכולכם, מנכ"לים ויזמים של חברות הייטק ישראליות, להצטרף באופן אקטיבי לשביתה במשק ביום שני".

מפגינות בירושלים נגד המהפכה המשפטית, פברואר 2023 (צילום: ליאור באקאלו, tech12)
מחאת ההייטקיסטים, כעת בירושלים | צילום: ליאור באקאלו, tech12