עובדי Salvador (צילום: גל כהן)
צילום: גל כהן

מתי נוסדו: ינואר 2020
כמה גייסו: 3 מיליון דולר בהובלת קרן פיטנגו
מי המייסדים: אלכס יבטושנקו, אולג ווסיקר
איפה יושבים: רחובות
אתר החברה: salvador-tech.com

אם היזמים של סלבדור אכן עומדים לספק את הסחורה המובטחת, אפשר להעריך שהשוק שפתוח בפניהם אינסופי. מה שהם מציעים הוא אמצעי התגוננות חדשני בפני כופרות ומתקפות סייבר: גיבויים קרים, כלומר מנותקים מהעולם, שנשלטים על ידי רכיב חומרה. החומרה אחראית לתהליך גיבוי יומי, שבסופו מנותק הדיסק. למחרת נכנס דיסק גיבוי שני לעבודה - וחוזר חלילה. דיסק גיבוי שלישי משמר את המצב הראשוני של המערכת, ומאפשר "שחזור בית חרושת" במקרה של צרה. יש הרבה חברות סייבר שמציעות שרידות במקרה של מתקפת סייבר, וכולן מתבססות על גיבוי. אבל האקרים יותר חכמים מזה: כשהם חודרים למחשב הקורבן, הם קודם כל נכנסים לגיבוי ומצפינים אותו - ורק אחר כך חוסמים את המערכת הפעילה. כשצוותי ההתערבות מנסים לשחזר את המערכת, הם מגלים שהגיבויים חסומים. "יש הרבה חברות שמתמחות במניעת המתקפה אבל אנחנו מסתכלים על השלב שאחרי המתקפה, ואיך להחזיר את החברה לפעילות כמה שיותר מהר", מסביר אלכס יבטושנקו המנכ"ל.

"הנזק שנגרם לחברות תחת מתקפת סייבר הוא פחות כמה כופר הן נדרשות לשלם ויותר כמה הפסידו מהפסקת הפעילות, או מה הסיכונים מהפסקת הפעילות, למשל בבית חולים", אומר יבטושנקו ומכוון לאירועים שזכורים לכולנו היטב. בחברה מייעדים את המוצרים בעיקר לעולמות התעשייה, התשתיות הקריטיות ובתי החולים, מקומות שמאוד רגישים להתאוששות מהירה לאחר מתקפה. המוצר של סלבדור מאפשר להחזיר את המערכת למצבה האחרון בפעולה פשוטה, כמו אתחול המחשב. מוצר נוסף של החברה מיועד לדאטה סנטר ארגוני, ומאפשר לאתחל את השרת באותה קלות. מוצר שלישי מיועד למחשבי לפטופ של טכנאים, שלמידע השמור עליהם יש חשיבות תפעולית.

סלבדור טכנולוגיות הוקמה בתחילת 2020 על ידי אלכס יבטושנקו המנכ"ל, ואולג ווסיקר, ה-CTO - שני חברים מקריית גת, מכירים מבית הספר היסודי ומתחרויות רובוטיקה בתיכון. משרדי החברה נמצאים ברחובות והיא מעסיקה כיום שמונה עובדים ומתכוונת להגיע ל-12 בחודשים הקרובים.

החברה כבר התקינה את המערכת אצל לקוחות ראשונים בארץ ובחו"ל, וסיימה בהצלחה POC במעבדת הסייבר של Nvidia בישראל, ויש שיחות עם חברות בינלאומיות נוספות כמו Western Digital, שניידר אלקטריק, פיליפס, אפלייד מטריאלס. התוכנית כעת היא להתרחב לפעילות באירופה ולאחר מכן בארה"ב, וכבר נחתמו הסכמי הפצה בישראל, בצרפת, איטליה, שוויץ ורוסיה. החברה גייסה סיד בהיקף 3 מיליון דולר שהובילה קרן פיטנגו, בהשתתפות אריאל מייסלוס, שרונה פרטנרס, Cyverse Capital, חזי ישורון ואורי ארזי.