עובדי Akooda (צילום: שלומי יוסף)
צילום: שלומי יוסף

מתי נוסדו: 2020
כמה גייסו: מיליוני דולרים, בין השאר מ-Village global
מי המייסד: יובל גונצ'רובסקי
איפה יושבים: תל אביב

הרעיון ל-Akooda נבט בראשו של יובל גונצ'רובסקי (או בפי כולם, פשוט גונצ'ו) עת עבד באפל, במחלקת האפל-ווטש. הוא נתקל בבעיה ספציפית בפיתוח וחיפש את האדם הנכון שיכול לפתור אותה. לקח לו שבועות לאתר את האדם בעל הידע המסוים בתאגיד הענק, אך מרגע שמצא אותו, הבאג נפתר תוך יום. באותו רגע הוא חשב שחייב להיות לזה פתרון דיגיטלי. מלבד התפקיד באפל עבד גונצ'ו במשך שנתיים גם בענקית הייעוץ מקינזי ושם הוא ראה שוב ושוב את אותן הבעיות חוזרות על עצמן בארגונים: מנהלים לא יודעים או לא זוכרים על מה הצוותים שלהם עובדים, אין סוף זמן מתבזבז בפגישות עדכוני סטאטוס ובחיפוש אחרי האנשים שיודעים את התשובות. ובמקביל הארגון מייצר אין סוף מידע קריטי - אבל אף אחד לא באמת יודע לגשת אליו בצורה אפקטיבית.

וכך נולדה Akooda: שיודעת לרוץ על ערוצי ה-Slack הציבוריים, ולהבין על מה באמת מדברים בארגון, מה מעסיק את הארגון ומה גוזל משאבים, למשל לזהות שפרויקט מסוים גוזל את מרבית המשאבים של אנשי ה-R&D. "זה שסלאק לא משמש ככלי דוקומנטציה זה מוזר בעיני", מסביר גונצ'ו, "הרי כל שאלה שיש בארגון, נשאלה מן הסתם כבר באיזה ערוץ סלאק". ולא רק סלאק: "הכל מבוסס על פעילות בקבצים בדרייב, קריאות ב-Jira וערוצי סלאק", מסביר גונצ'ו ומיד מחדד: "אבל לא נכנסים לאף אחד למיילים או להודעות פרטיות".

Akooda פתוחה לכל עובדי הארגון לחפש מוקדי ידע, וגם לנהל את עצמם או את הצוות הקטן שלהם. בנוסף, התוכנה לא מחליפה אף אחד מהכלים בארגון: "מאנדיי מציירים לך טבלה יפה וצבעונית, אבל זה התכנון; Akooda היא מה קורה", מסביר גונצ'ו. הוא משתף מסך ומראה למשל, שהוא עצמו היה רוצה ש-Akooda תעסוק 30% מהזמן בפיתוח מוצרים חדשים, אבל לפי הדשבורד (של Akooda עצמה) זה רק כמעט שם, ויש מקום לשיפור. "כולנו נהיינו מהנדסי מים, מה עם זה, ומה עם זה", הוא אומר בחיוך.

"כולם מדברים על מה איבדנו בעבודה בעידן הקורונה, את הביחד והעבודה המשותפת, אבל מעט מדברים על מה הרווחנו בתקופת הקורונה - וזו בשלות דיגיטלית, עושר דיגיטלי שנמצא בארגון", מסביר גונצ'ו את התשתית עליה קמה Akooda. "חשבנו שניתן לעשות אבסטרקציה, מעל הכלים הקיימים בארגון - כלי תקשורת, כלי ניהול הפרויקטים ופורטל ניהול הידע הארגוני". ואם זה נשמע לכם כמו פרויקט מודיעני, אז כן, גונצ'ו שירת שש שנים ב-8200 ועסק הרבה גם בהבנת מטא-דאטה.

גונצ'ו הוא מסוג היזמים שמשקיעים אוהבים, מלבד תפקידים באינטל, אפל ומקינזי, בשנתיים האחרונות כיהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות של Tomorrow.io, שעוסקת בחיזוי מזג האוויר ובדרך לצאת לבורסה. יש לו תארים מהטכניון והרווארד והוא אף בילה מספר שנים ב-Media lab היוקרתית של MIT.

אקודה נוסדה בספטמבר 2020 וגייסה מיליוני דולרים. בין משקיעיה אפשר למנות את הקרן הישראלית ניו-ארה, את Founder Collective (משקיעים ראשונים באובר) וקרן Village Global של בכירי תעשיית ההייטק בעולם בניהם מארק צוקרברג, ג'ף בזוס, וביל גייטס. אקודה מעסיקה 12 עובדים ומדווחת על עשרות לקוחות בשלב זה.