הייטקיסטים מצטרפים למחאה
כרזת המחאה לקראת ההפגנה בשבת

מחאת ההייטקיסטים עושה צעד נוסף: שורה ארוכה של בכירים, משקיעים ועובדים בחברות הייטק הודיעו שיגיעו להפגנה במוצאי שבת הקרובה ברחוב קפלן. בין השמות שמובילים את ההתארגנות הזו ויגיעו להשתתף במחאה: ארז שחר וסיון שמרי דהן מקומרה קפיטל, רונה שגב מ-TLV, אדם פישר מבסמר, יודפת הראל בוכריס מבלאמברג קפיטל, פנחס בוכריס, היזם אייל ולדמן, היזם שלמה קרמר, המשקיע והיזם דב מורן, המשקיע גיגי לוי, רפי גדרון, רוני זהבי מייסד היי בוב, אלון ורבר מנכ"ל פיקסלוט, גל שאול ממייסדי מאוגורי, עוז אלון מנכ"ל האניבוק, יובל קמינקא מייסד סימפלי, רון עצמון יו"ר אותנטיקס, דורון טמיר מייסד ומנכל למינסט, היזם אורני פטרושקה, אודי פלס מייסד פרנדלי רובוטיקס, מעין כהן מנכ"לית הלו הארט, מיכה קאופמן מנכ״ל פייבר, גיא חבקין מנכ״ל לייפביוטיק, גל סלומון מייסד Clew Medical ועוד רבים אחרים.

ההצטרפות להפגנות אינה הצעד היחיד בארסנל של מארגני המחאה, שמתכננים גם גיוס הון למימון מאבק ממושך בתוכנית של שר המשפטים, יריב לוין.

רונה שגב מ-TLV מסרה: "במשך עשרות שנים נלחמה ישראל כדי להביא הון זר להשקעות בהייטק המקומי. פגיעה בדמוקרטיה תעלה את רמת הסיכון של השקעות הזרות בישראל, ותפגע משמעותית ביכולת שלנו למשוך משקיעים זרים. המשמעות היא שחברות יאלצו להירשם בחו"ל ולהעביר את פעילותן לחו"ל כדי להמשיך את זרם ההשקעות. למהלך כזה יהיו השלכות כלכליות מרחיקות לכת על תזרים המזומנים לקופה הציבורית.

"זה לא עניין של ימין ושמאל. המשוואה היא פשוטה ומנותקת מכל עמדה פוליטית: פגיעה בדמוקרטיה היא פגיעה אנושה בהכנסות של ישראל. אנו נושאים קריאה לממשלה – אל תפגעו בדמוקרטיה. אל תגרשו את ההייטק הישראלי. אל תקלו ראש בנזק לכלכלת ישראל".

עופר בנגל, יו"ר רדיס אמר: "בראייה עסקית קרה, אנחנו הולכים לקראת מצב שישראל תיתפס כלא דמוקרטית, מעין טורקיה, או רוסיה. לא מקום שאתה רוצה לעשות איתו עסקים או להשקיע בו. ההייטק הישראלי אינו פוליטי ועבד במשך שנים ארוכות בשיתוף פעולה עם ממשלות ימין ושמאל כדי להפוך את ישראל למעצמה טכנולוגית. זו הפעם הראשונה שאנחנו מרימים דגל אדום ומתריעים - הרפורמות האחרונות עשויות להרוס את כל מה שבנינו כאן. אסור שזה יקרה. יש לעצור את רכבת ההרים הזאת ולהגיע להסכמה ציבורית רחבה שתשמר את הצביון הדמוקרטי של ישראל".

שולי גלילי, שותפה מייסדת בקרן UpWest אומרת כי "דברים שרואים מכאן לא רואים משם. כקרן שיושבת בארה"ב ומשקיעה בסטארט אפים ישראליים אנו תמיד קשובים לרחשי הדאגה בקרב משקיעים וגופים פיננסים שעבורם ישראל מהווה בשנים האחרונות מקום יציב וחשוב לחדשנות ותשואה כלכלית. אסור לקחת שום דבר כמובן מאליו - אמנם יש כרגע אי בהירות בזירה הפוליטית, אך מה שכן ברור זה שאין פה פוזיציה אידאולוגית ומבחינת משקיעים אמריקאים שרוצים למזער סיכונים ישראל יכולה להצטייר כמקום לא יציב מספיק מבחינה דמוקרטית ומשפטית".

לפני כחודש חתמו עשרות מנהלים ומשקיעות מוכרים בהייטק הישראלי על מכתב פומבי שהופנה לראש הממשלה, בינימין נתניהו, בו הם מתריעים בפניו שהצעדים הצפויים של ממשלתו עלולים להשפיע לרעה על ההייטק הישראלי.
החותמים קראו לראש הממשלה "לעצור את כדור השלג" ו"לשמור על הסטטוס קוו בין כל חלקי החברה הישראלית".

יוזם המכתב היה ארז שחר, מנהל שותף בקרן קומרה קפיטל, ובין החותמים והחותמות עליו שלמה קרמר, יזם קאטו נטוורקס; היזם אורני פטרושקה; חמי פרס, מייסד ומנכ"ל פיטנגו; פנחס בוכריס, משקיע הון סיכון; יודפת הראל בוכריס, מנהלת קרן בלמברג קפיטל; עוז אלון, מנכ״ל האניבוק; עופר בנגל ויפתח שולמן המייסדים של רדיס; נועם קייזר, שותף בקרן הון סיכון אינטל קפיטל; אלן פלד מייסד ושותף מנהל Vintage Investment Partners; רועי מן, מייסד שותף ומנכל מאנדיי; אילן שילוח שותף מנהל פירסט טיים ונצרס; איל גורה, גל שאול מייסד אוגורי; תומר תגרין מייסד Yotpo, מיכאל שאולוב, מנכ״ל פיירבלוקס; אלון ורבר, מנכ״ל פיקסלוט, רון עצמון יו"ר אותנטיקס ועוד.

אתמול קרן TLV Partners פרסמה גם היא מכתב חריף שבו בכיריה מתייחסים ספציפית לפסקת ההתגברות וכותבים: "הצעדים הנוכחיים שנועדו לשתק את מערכת המשפט ולהפר באופן בוטה את האיזון בין הרשויות, פוגעים בדמוקרטיה פגיעה אנושה. לפגיעה הזו משמעות גם בהיבטים של זכויות אדם, וגם בהיבטים מערכתיים של מינהל תקין".