משחק הייפר קז'ואל ג'וני טריגר Johnny trigger
משחק ההיפר-קז'ואל המצליח ג'וני טריגר. השחקנים ממצים או מסיימים את התוכן במהירות

שינויים משמעותיים במדיניות הפרסומות באפליקציות ובמשחקים של גוגל (קרי - באנדרואיד) עלולים לטלטל בקרוב מאוד את תעשיית משחקי ההייפר-קז'ואל - סוגת משחקים קטנים, פשוטים מאוד, חינמיים, שהמודל העסקי שלהם בנוי באופן כמעט מוחלט על ריבוי פרסומות במשחקים עצמם (לעיתים קרובות, למגינת ליבם של השחקנים).

המדיניות החדשה מתייחסת בעיקר לפרסומות ה-interstitial (פרסומות ביניים) - פרסומות הקופצות תוך כדי השימוש במשחק או באפליקציה. למרות שפרסומות מהסוג הזה מופיעות בלא מעט אפליקציות חינמיות, בעיקר בכאלו שמציעות לשלם קצת כסף עבור מסלול ללא פרסומות, במשחקי ההייפר קז'ואל הן, כאמור, מקור הכנסה כמעט יחיד. את המשתמשים, זה באופן טבעי, מעצבן. 

משחקי ההייפר-קז'ואל הם טרנד משמעותי במובייל גיימינג בשנים האחרונות. מדובר במשחקים זולים ומהירים לפיתוח, שמנסים לפנות לקהל כמה שיותר רחב. ראיתם מתישהו בשנתיים האחרונות פרסומות למשחקים עם דמויות אנשי-מקל צבעוניות רצים על מסלולים ואוספים דברים, או לכל מיני משחקי ASMR עם חיתוכים וצביעת צורות? ראיתם פרסומת למשחק הייפר-קז'ואל.

כעת, גוגל אוסרת באופן ספציפי על פרסומות פול-סקרין שמופיעות "בפתאומיות"; פרסומות שמופיעות בתחילת שלב משחק; פרסומות שמופיעות לפני מסך טעינה (ספלאש) כאשר המשתמש מפעיל את המשחק; ופרסומות שלא ניתן לסגור אחרי 15 שניות

לעומת משחקי הקז'ואל, בהם נשענים על רווח ממיעוט המשתמשים לאורך זמן רב, האקסיומה בהייפר-קז'ואל היא שהשחקנים ממצים או מסיימים את התוכן המצומצם יחסית במשחקים האלו במהרה ועוברים לדבר הבא (או יותר נכון, לעשרת הדברים הבאים), כך שעיקר השיטה היא להראות למשתמשים כמה שיותר פרסומות בכמה שפחות זמן לפני שמאבדים אותם.

כעת, גוגל אוסרת באופן ספציפי על פרסומות פול-סקרין שמופיעות "בפתאומיות" (אם כי לא ברור בדיוק מהי ההגדרה ל"פתאומיות"); פרסומות שמופיעות בתחילת שלב משחק; פרסומות שמופיעות לפני מסך טעינה (ספלאש) כאשר המשתמש מפעיל את המשחק; ופרסומות שלא ניתן לסגור אחרי 15 שניות. מבין אלו, שני האחרונים נדירים יחסית, אבל הראשונים מופיעים דרך קבע.

30 יום להתאים את המשחקים לתקנות החדשות

בסך הכל, שוק ההייפר-קז'ואל הוא שוק המשתנה כהרף עין, עם טרנדים שעולים ויורדים מהר מאוד, כך שיש להניח שהתעשיה תמצא דרך כלשהי להסתגל לדרישות החדשות - אבל מצד שני, שולי הרווח מכל משחק אינם ענקיים, וחברות ההייפר-קז'ואל נסמכות על להוציא משחקים רבים בקצב גבוה ולנסות להגיע לכמה שיותר מכשירים - כך שירידה בהכנסות מפרסום עלולה להיות מאורע דרמטי עבורן.

מגמה אפשרית נוספת היא המשך למגמה המתרחשת בלאו הכי בשנה האחרונה, בה חלק ממשחקי ההייפר-קז'ואל החלו לאמץ משחקיות ונראות קצת יותר מורכבת - וגם לנסות להרוויח כסף מהמשתמשים בדרכים יותר מסורתיות, או במילים אחרות - לקחת כמה צעדים לכיוון הקז'ואל. אם אכן ההכנסות מהפרסום במשחקים ירדו, יש לצפות שהגבולות בין שני הז'אנרים ימשיכו להטשטש עוד יותר. או שכמו שהייפר-קז'ואל כמו הופיע משום מקום לפני לא הרבה שנים ועכשיו אם תדפדפו בטבלת ה"Top Free" בלשונית המשחקים בחנות האפליקציות שלכם, תראו כמעט אך ורק משחקים מהסוג הזה, כך גם פתאום יגיע משהו חדש לגמרי.