בינג AI החדש בפעולה (צילום: טל שחף)
מנוע החיפוש בינג החדש. זקוק למקצה שיפורים דחוף | צילום: טל שחף

קשה להיות שותף להתלהבות של כמה מכלי התקשורת מבינג החדש  – חיפוש בינג של מיקרוסופט משולב עם ChatGPT של OpenAI. לזכותה של מיקרוסופט ייאמר שהיא עוד לא פתחה את זה לציבור ואין ספק שהיא מודעת למגבלות הרבות של המערכת כרגע. יותר מזה – בתוך כמה ימים מרגע ההכרזה על המערכת ואחרי כמה אירועים מביכים, מיקרוסופט הגבילה את היכולת לשוחח עם הצ'אטבוט שלה כדי למנוע הידרדרות בשיחה. התוצאה נראית כמו היעלבות מצידו: "אני לא מעוניין להמשיך בשיחה הזו", הוא אומר, ואי אפשר לפייס אותו יותר.

אחרי כמה ימים של התנסות עם בינג החדש, ובמקביל עם מודלי AI אחרים כמו ChatGPT של OpenAI, צ'אבוט השיחות הרומנטיות Replika וצ'אט החיפוש הקהילתי You.com, אתה נשאר עם התחושה שבינתיים מדובר במשחק מוקדם בלבד. מה שהצ'אטבוטים החדשים מצטיינים בו הוא קריאטיביות, או ג'נרטיביות כמו שהם מכונים. אבל כשהדברים מגיעים לידי חיפוש מידע, ובמיוחד כשמדובר במידע עדכני – אני נשאר בינתיים עם חיפוש גוגל הישן והטוב.

איך נראה השינוי הגדול שמיקרוסופט מציעה? חלון תוצאות החיפוש מחולק לשניים: בצד שמאל מופיעים קישורים לאתרים רלוונטיים לשאלה ששאלת. בצד ימין למעלה מופיע חלון שיחה עם הצ'אט של בינג. הקישורים מופיעים מיידית לאחר השאלה. לצ'אבוט לוקח כמה שניות והוא כותב את הטקסט מול עיניך, כאילו אדם כותב אותו. זה יכול בחירה של עיצוב הממשק, וזה יכול גם להעיד על עומס גדול על המערכת שגורם לחלק הזה לקרטע מעט.

בינג AI החדש בפעולה (צילום: טל שחף)
המסך המפוצל של בינג החדש מגיב לשאלה אם טראמפ היה מנהיג צודק | צילום: טל שחף

עכשיו מגיעה השאלה על איזה חלק מהמסך אתה סומך יותר. התחושה שלי לאורך מרבית הניסיונות היתה שהקישורים אמינים יותר. כשהשאלה היא אם בר כוכבא היה גיבור, הקישורים מכוונים לאתרים מקצועיים שעוסקים בשאלה ומנתחים אותה. התשובות של הצ'אט נראו במרבה מקרים כתקציר של הטקסט שמופיע בקישורים: מצד אחד לא מוסיפות מידע חדש, מצד שני לא בהכרח מחלצות את המידע הרלוונטי ביותר לשאלה ששאלתי.

אחרי כמה ימים של התנסות עם חיפוש אתה נשאר עם התחושה שבינתיים מדובר במשחק מוקדם בלבד. מה שהצ'אטבוטים החדשים מצטיינים בו הוא קריאטיביות, אבל כשהדברים מגיעים לידי חיפוש מידע, ובמיוחד כשמדובר במידע עדכני – אני נשאר בינתיים עם חיפוש גוגל הישן והטוב

למשל כששאלתי אם ישראל היא דמוקרטיה, הצ'אטבוט הביא משפט שמגדיר את ישראל כדמוקרטיה, כנראה מתוך וויקיפדיה, ומיד לאחריו אמירות ביקורתיות שמציגות את ישראל כמדינת אפרטהייד, שמבוססות כנראה על מאמר ביקורת מתוך אתר BBC. אם שואלים את ChatGPT שאלה דומה, מקבלים תשובה מפורטת הרבה יותר, שנראית פחות כגזירת קטעי טקסט מתוך מאמרים. ברמת היכולות הנוכחיות של הצ'אט של בינג, לא הייתי סומך על התשובות. גם לא הייתי רוצה שילדים יכתבו עבודות שמבוססות על התחקירים שלו.

יש אפשרות לוותר על מסך החיפוש הכפול ולעבור למסך התכתבות עם הצ'ט, כמו שמציעים ChatGPT וצ'אטבוטים נוספים. במצב הזה המצב אפילו מדרדר. בינג צ'אט לא מצליח לפתח דיאלוג חינני כמו המתחרים, וגם היכולת שלו ליצור טקסטים קריאטיביים איכשהו לא עובדת. עשיתי כמה נסיונות לבקש שיכתוב עבורי טקסט, למשל ראיון עבודה או סיפור אימה קצר. בכל המקרים נראה כאילו הוא מתחיל להציג טקסט, ואז מפסיק ומציג הודעת שגיאה. יש גם נושאים שבהם נקטע הדיאלוג מיד בהודעה שהוא אינו מוכן לשוחח עליהם.

מה ש-OpenAI נתנה למיקרוסופט במסגרת שיתוף הפעולה שהשתיים הכריזו הוא מנוע ChatGPT מוחלש, ומנכ"ל החברה סם אלטמן אמר זאת במפורש באירוע ההכרזה: זה לא ChatGPT. כשמתנסים בזה אפשר להבין מה מדאיג אותו: בהשוואה ליכולות של צ'אטבוטים אחרים, בינג זקוק למקצה שיפורים דחוף. לפי שמועות שמתפרסמות היום, החברה עומדת לשלב שדרוג משמעותי במערכת בינג AI.

יש גם מגבלות נוספות. בראש ובראשונה העובדה שכרגע ניתן להשתמש בו באמצעות דפדפן Edge בלבד. אם זו התוכנית של מיקרוסופט להחזיר את המשתמשים לדפדפן ולחיפוש בינג - בהצלחה לה. החיבור בין הצ'אט לחיפוש נראה תפור גס מדי: אתה שואל שאלה, הצ'אט מציג את השאלה ולאחר מכן את העיבוד שהוא עשה לשאלה לפרומפט פשוט יותר. אם השאלה היא בעברית – בינג מתרגם אותה לאנגלית ומציג את התרגום ולאחר מכן מתרגם את התשובה בחזרה לעברית, לעיתים עם שגיאות כתיב מביכות. הצגת התשובה שלו מלווה במראי מקום – הקישורים מהם נלקחה – בצירוף הקישורים עצמם בתחתית התשובה.

אז מה השורה התחתונה? אל תצטערו שבינתיים הגישה ל-Bing החדש חסומה, כמו גם ל-Bard של גוגל. אתם לא מפסידים הרבה. שתי הענקיות הזדרזו והכריזו על כלים שהן יודעות שאינם בשלים עדיין. בעוד גוגל מעכבת את השחרור של המוצר לשוק, מיקרוסופט קיוותה שהמוצר של OpenAI יעשה את העבודה בשבילה.

בינתיים הצ'אטבוטים האחרים פורחים וחברות שמציעות AI גנרטיבי צומחות כמו פטריות אחר הגשם. אתה יכול למצוא עצמך בשיחה סוחפת עם ChatGPT על נושא הגותי, לדרג בדיחות וקומיקאים עם You, להחליף חוויות בתחום הביגוד והמסעדות עם הבוטית ב-Replika, לייצר סיפורים, שירים, ציורים וטקסטים שיווקים מופלאים. ולגבי חיפוש באינטרנט? גוגל יכולה להפחית דאגות, לפחות בחודשים הקרובים.