נשיא ומנכ"ל סמסונג סמיקונדקטור, ד"ר קיי היון קיונג (צילום: מהאתר של סמסונג)
קיי היון קיונג. "לא רצו שאנשים יציקו לו" | צילום: מהאתר של סמסונג

ביקור בזק חשאי של נשיא ומנכ"ל סמסונג סמיקונדקטור, ד"ר קיי היון קיונג, נערך אתמול בישראל. הבכיר מדרום קוריאה ביקר בשורה של חברות סטארט אפ ישראליות ובמרכז המו"פ של סמסונג בארץ. בסמסונג הגיבו: "אנחנו לא מאשרים ולא מכחישים, זה לא מסוג הדברים שאנחנו מתייחסים אליהם".

קיי היון ביקר במספר חברות שלכאורה אין קשר ביניהן: חברת קוואנטום סורס העוסקת בפיתוח מחשב קוונטי, חברת השבבים נוירובלייד, חברות חיישני הליידר ARBE ו-opsys וחברת ה-AI הגראפי Hour One. בכל המקרים מדובר בחברות בולטות בתחומן במישור הבינלאומי, ואולם לדברי אדם שעקב אחרי הביקור לא דובר על כוונות השקעה בחברות האלה.

"זה מאוד נדיר שמנכ"ל סמסונג מגיע לכאן, זה כבוד לנו שהוא החליט להגיע לפה. זה לא עניין של מה בכך", אומר גורם שהיה מעורב בביקור

"זה מאוד נדיר שמנכ"ל סמסונג מגיע כאן לביקור, זה כבוד לנו שהוא החליט להגיע לפה, לא עניין של מה בכך", אומר הגורם, "אין מכנה משותף בין החברות ואני חושב שהרעיון היה להראות לו חדשנות בישראל. זה היה באמת מפתיע כי הם שמרו את זה בסוד, כנראה לא רצו שאנשים יציקו לו".

בנוסף לביקורים בחברות הסטארט אפ ביקר מנכ"ל סמסונג במשרדי חברת CorePhotonics שנמצאת בבעלות סמסונג מאז 2019. החברה מפתחת מצלמות לסמארטפונים.

"רוצים שנעשה את הצ'יפים אצלם"

תפקידו הרשמי של קיי היון הוא נשיא ומנכ"ל Device Solutions Division והוא ממונה על חטיבות הזיכרונות, המסכים וייצור השבבים של סמסונג. ביחד איתו הגיעו בכירים בחטיבות אלה. לאחרונה הגיעו לישראל בכירים נוספים בסמסונג, בהם מנהל הפיתוח העסקי של חטיבת ייצור השבבים של סמסונג, גיבונג ג'אונג. גורם באחת מחברות השבבים אמר כי בסמסונג מעוניינים לשכנע חברות ישראליות להעביר את ייצור השבבים שלהן מחברת TSMC הטיוואנית למפעלים של סמסונג בקוריאה. "הם מאוד רוצים שנעשה את הצ'יפים שלנו אצלם, אבל בינתיים TSMC הרבה יותר נוחה לעבוד איתה, אם כי לסמסונג יש Fab טוב שמשתמשים בו לייצור עצמי".

לחברת סמסונג יש פעילות ענפה בישראל. מלבד החברות שסמסונג רכשה ופועלות בארץ היא מפעילה את מרכז הפיתוח Samsung R&D Institute Israel (SRIL) ואת תוכנית Samsung Mobile Advance, את מרכז הפיתוח של חברת טכנולוגיות הרכב Harman ואת הקרנות Samsung Venture Investment Corporation (SVIC) שמשקיעה בחברות שיש להן שיתופי פעולה עסקיים וטכנולוגיים עם סמסונג, ו-Samsung Catalyst Fund שמשקיעה גם השקעות פיננסיות ולא רק אסטרטגיות. כן פועלת בישראל קרן Samsung Next שמאתרת טכנולוגיות וחדשנות ומשקיעה בחברות בתחילת הדרך בסכומים קטנים.