devOcean  (צילום: יחצ)
צוות devOcean. הוקם על ידי יוצאי CyberArk | צילום: יחצ

עם שני מייסדים יוצאי סייברארק ועם לא פחות מ-21 אנג'לים שתומכים בהם בשלב הסיד, דרכו של הסטארטאפ דבאושן (devOcean) נראית מבטיחה. החברה נחשפת היום לראשונה ומודיעה על סגירת סבב גיוס סיד בהיקף של 6 מיליון דולר. הטכנולוגיה של החברה – פלטפורמה לניהול הגנת סייבר לאפליקציות ענן – נמצאת בחזית עולמות הסייבר כשחברת המחקר גרטנר מגדירה אותה כקטגוריה שהולכת ונבנית בימים אלה.
סבב גיוס ההון הובל על ידי קרן גלילות קפיטל, והשתתפו בו בין השאר ג'רהארד אשלבק, מי שהיה מנהל האבטחה הראשי (CISO) של גוגל לשעבר; אדם הירש, מנהל ביקורת האבטחה באמזון ומייסד Dome9 Security, זוהר אלון.

"לקוחות אמרו לנו: 'אנחנו לא צריכים עוד כלי סקיורטי. אנחנו פשוט לא מצליחים לעבוד נכון עם הכלים שיש לנו, אנחנו לא יעילים בעולם הענן'", אומר דורון נעים, מנכ"ל דבאושן. "אנחנו פיתחנו כלי שעוזר להם לראות את התמונה המלאה ולפתור את הבעיות הכי קריטיות. בהרבה מקרים מנהלי פעילות האבטחה (SecOps) לא מכירים את עולם הענן וזה היה האתגר - איך מחברים בין העולם הישן של הסקאופ לעולם החדש של הענן והפיתוח".

עולם אבטחת הסייבר של מערכות מחשוב בענן שונה מהותית מאבטחת הסייבר של מחשבים פיזיים באתר החברה: הוא עשיר בשכבות שיש להגן על כולן – תשתיות, קוד, נתונים וכו' – ולכל צורך כזה פותחו כלי הגנת סייבר להגנה עליו. התוצאה היא הרבה מערכות הגנה שעובדות במקביל, הרבה התרעות שצריך לסנן ולתעדף, ומקצועיות שלא תמיד קיימת אצל החברות המותקפות.

דורון נעים, מנכ"ל: "אנחנו לא רוצים להיות מערכת שמייצרת עוד אירועים, אלא לעזור לארגון לפתור את הבעיות הכי קריטיות"

הפלטפורמה של דבאושן מתממשקת עם מערכות הענן מצד אחד, לומדת את התנהגותם ואת השינויים שמתרחשים בהם, ועם כלי האבטחה של הארגון מהצד השני ומציגה למשתמשים תמונה משולבת. "אנחנו לא רוצים להיות מערכת שמייצרת עוד אירועים, אלא לעזור לארגון לפתור את הבעיות הכי קריטיות", אומר נעים.
גיל מקמל, סמנכ"ל טכנולוגיות, מוסיף: "הטכנולוגיה של דבאושן משלבת את הידע שלנו הן בתחום הסייבר והן בסביבת הענן והיא נוצרה במטרה לעזור לחברות לצמצם את הסיכונים המשמעותיים שנוצרים בסביבת הענן. הפתרון שלנו מעניק ללקוחותינו את היכולת לפתח באופן חופשי את האפליקציות שהם רוצים וברמות האבטחה הגבוהות ביותר".

חברת דבאושן הוקמה בסוף 2021 על ידי המנכ"ל דורון נעים, לשעבר ראש קבוצת מחקר ב-CyberArk וסמנכ"ל הטכנולוגיות גיל מקמל, שהיה מנהל קבוצת חדשנות ב-CyberArk. "גיל ואני עבדנו 11 שנים בסייברארק, ולפני כן היינו ביחד ב-8200", אומר נעים, "הקמנו ביחד את הסטארט-אפ CYBERTINEL, שנרכש על ידי סייברארק ב-2015, ועברנו לסייברארק. לאחר חמש שנים טובות ביותר החלטנו שזה מיצה את עצמו. זה כמו אינקובטור שמייצר רעיונות חדשים והחלטנו שאנחנו רוצים ללכת לשלב הבא". החברה מעסיקה כיום 15 עובדים במשרדיה בתל אביב.

מה התוכנית לשנה הקרובה?
"יש לנו כמה design partners בארה"ב ובישראל, ואנחנו בשלבי הגדרת ה-product/market fit. למדנו את השוק די הרבה וזה דבר שרק מתחיל לעכשיו, אנחנו בין הראשונים שעושים אותו. גרטנר הוציאה מחקר על עתיד תחזוקת האבטחה בענן ואנחנו התאמנו את עצמנו לצרכים האלה, דיברנו עם אנליסטים שלהם. הם מדברים בדיוק על הבעיות האלה, שצריכים פיתרון חדש שיעזור לצוותי הפיתוח לעבוד טוב יותר עם התפעול ועם הפרודקט בענן".

"בסיד פחות מרגישים את המצב בשוק. הסיבובים אחר כך הם יותר מאתגרים אבל אנחנו לא מרגישים את זה. מרגישים ביטחון מלא ולא מרגישים נסיגה"

תקופה קצת בעייתית, היה קושי לגייס?

"בסיד פחות מרגישים את זה. הסיבובים אחר כך הם יותר מאתגרים אבל אנחנו לא מרגישים את זה. מרגישים ביטחון מלא ולא מרגישים נסיגה. גלילות תמכו בנו הרבה יותר מאשר רק הצד הפיננסי. הם פרטנרים להחלטות שאנחנו מקבלים וההסתכלות שלהם על השוק והחיבור עם לקוחות מאוד מסייעת".

קובי סמבורסקי, שותף מנהל בקרן גלילות קפיטל, אומר: "המורכבות וההתקדמות המהירה של יישומי Cloud Native מחייבים יצירת דור חדש של מוצרי SecOps, המותאמים לענן ולאתגרים הקשורים אליו. אנחנו צופים שיהיה למוצר ביקוש מיידי ועצום בשוק". "היכולת הייחודית של devOcean לספר סיפור רב שכבתי שמאגד אירועי אבטחה ממקורות שונים באפליקציות ענן, חוסכת כסף וזמן יקר עבור צוותי האבטחה והפיתוח״, אמר ג'רהארד אשלבק, מנהל האבטחה הראשי של גוגל לשעבר.