CommonGround AI
תהליך סריקת הפנים כפי שמודגם ע"י רן עוז, מייסד משותף ו-CTO (מתוך אתר החברה)

הסטארטאפ קומון גראונד (CommonGroud) נחשף לפני שנתיים, בדצמבר 2020, עם צ'ק שמן של 19 מיליון דולר והבטחה עמומה - "לפתח טכנולוגיית וידאו חדשנית המאפשרת לקיים אינטראקציות בין-אישיות בעולם הדיגיטלי, באופן שמדמה את חוויית העולם האמיתי, ואף מוסיף לה רבדים חדשים".

כעת אנחנו יודעים למה התכוונה החברה. קומון גראונד מודיעה כעת על גיוס הון נוסף של 25 מיליון דולר, וחושפת את המוצר עצמו: "החברה רוצה לאפשר לכולם לערוך פגישות תלת מימד במציאות מדומה, ללא צורך במשקפי VR". איך זה עובד? בשלב הראשון החברה העלתה כרגע לאפל סטור אפליקציית סריקה של האדם בשם TrueSelf Scan. במקביל היא משיקה בבטא ל-500 אנשים ראשונים את חדר הפגישות הנלווה.

אמיר בסן-אשכנזי המנכ"ל והמייסד, מספר: "נעשו דברים כאלו בעבר על ידי חברות מתקדמות בעולם ה-VR אבל עם אווטארים מאד 'קרטוניש' (קריקטוריים, א"ז). אנחנו עושים את האווטאר שלדעתנו הוא הכי היפר ריאליסטי בעולם, שלא באמצעות חדר סריקה אלא באמצעות הטלפון. יש לו הבעות אנושיות, וכשאתה יושב מול המחשב ומחייך הוא מחייך, כשאתה קורץ הוא קורץ".

הכוונה של החברה לשפר את האינטראקציות בפגישות. "יש שורה של מחקרים שאנשים מרגישים 'תשישות זום', או מרגישים שהם לא מחוברים לארגון, ומחקרים אחרים מראים שבאמת סיכוי הקידום של עובדים מרחוק נפגעים", אומר בסן-אשכנזי. "רבים חשים מנותקים ומחפשים דרך טובה יותר להתחבר באמת".

מלבד פגישות עסקיות, הטכנולוגיה יכולה לשרת שורת אינטראקציות אחרות: "הנושא של חדרי פוקר עולים כל הזמן בשיחות איתנו, כי שם יש משמעות גם להבעות. הנושא של דייטינג, לימוד מרחוק, כל אינטראקציה אנושית באה בחשבון", בסן-אשכנזי מסביר. עם זאת הוא טוען שכחברה טכנולוגית קומון גראונד לא צריכה לספק את כל השירותים בעצמה אלא דרך חברות מתמחות שירכשו ממנה את הטכנולוגיה.

אווטאר היפר ריאליסטי, קומון גראונד (צילום:  קומון גראונד, יחצ)
אווטאר. "כשאתה יושב מול המחשב ומחייך הוא מחייך, כשאתה קורץ הוא קורץ" | צילום: קומון גראונד, יחצ

המשקיעים החדשים בחברה הם מריוס נכט ומטריקס פרטנרס, שהצטרפו למשקיעים הקודמים בה: קרן גרוב וקרן סטייג' וואן. בהודעת הגיוס נכתב: "CommonGround יוצרת דרך חדשה לעריכת פגישות באינטרנט, שבה אדם יכול לשבת לצד שולחן, להביט בעיניים של אנשים, לראות ולהיראות. אנחנו מאמינים כי באמצעות אווטארים היפר-ריאליסטיים כחלק מחוויית מציאות מדומה, אנחנו יכולים להפוך את האינטראקציות המקוונות לטובות אפילו יותר מפגישות פנים אל פנים".