צוות FundGuard (צילום: פאנדגארד, יחצ)
מייסדי פאנד-גארד. "יש לנו פחות מ-10 לקוחות, ואנחנו עם הכנסות חד-ספרתיות גבוהות" | צילום: פאנדגארד, יחצ

טיפין טיפין, גם מוסדות פיננסים גדולים ושמרניים עוברים למחשוב ענן. על הטרנד הזה רוכבת חברת פאנד-גארד (FundGuard), שמציעה כלי מודרני לניהול פורטפוליו ההשקעות של גופים מוסדיים. "רוב המערכות במוסדות פיננסים גדולים הן מיושנות, נבנו בשנות ה-70 או ה-80 ומותקנות בשרת מקומי בארגון", מסביר מנכ"ל פאנד-גארד ליאור יוגב, "אנחנו באמת SaaS ו-Cloud first ותומכים בקולבורציה, חיבוריות API לכלים אחרים וכן הלאה".

פאנד-גארד מספקת כלים לניהול כל הפורטפוליו של בנקים גדולים, גופי מסחר, ביטוח וכדומה. "אנחנו מספקים נראות לכלל הנכסים, כל הפוזיציות, השוויים, התזרים, ומזהים אנומליות - טעויות גדולות שעשויות לעלות הרבה כסף", אומר יוגב. לדוגמה, המערכת יודעת לסמן טרנזקציה גדולה באופן חריג ולדרוש אישור מנהל. כעת מודיעה החברה על גיוס הון של 40 מיליון דולר בסבב גיוס B. באופן חריג הגיוס הובל בידי שניים מלקוחות החברה: בנק סיטי ו-Street State. בגיוס השתתפו גם הקרנות ליון-בירד, בלאמברג קפיטל ו-Team8 קפיטל.

המערכת של פאנד-גארד אינה מערכת לסוחר הקצה הפרטי אלא כזו שמיועדת למי שמנהל את המסחר, כלומר מנהלי הפורטפוליו של הגוף הפיננסי. "בבנקים גדולים זה יכול להיות עשרות אלפי אנשים שזו מערכת התפעול שבה הם משתמשים", אומר יוגב. "בבית השקעות מנהלי הפורטפוליו משתמשים בפאנד-גארד כדי להבין את רמת הסיכון של הנכסים, או כמה Cash יש להם בשביל להשקיע".

יוגב מסביר שהמעבר ההדרגתי הגופים הפיננסיים לענן נובע גם מהתבגרות טכנולוגית אבל גם מצורכי חסכון והתייעלות: "בחברה הקודמת שלי עבדנו עם בנקים גדולים ונסינו מהלך של מעבר לענן. זה היה ב-2011 אבל לא הייתה נכונות לזה בזמנו. בשנים האחרונות יש אימוץ גדול של ענן מצד מוסדות כמו בנקים, גופי מדינה ומערכות בריאות. אפילו גולדמן זאקס מופיעה בכנסים של אמזון".

הסטארט-אפ FundGuard תמונת מוצר (הדמיה: פאנדגארד, יחצ)
הדאשבורד של פאנד-גארד. "המערכת מאפשרת להבין רמת סיכון של נכסים וכמה Cash יש להשקיע" | הדמיה: פאנדגארד, יחצ

לדבריו, הגופים המוסדיים הבינו שהם נדרשים להתייעל: "בעשור האחרון, למרות שאנשים משקיעים יותר, השוק סובל מירידות בדמי ניהול בשל התחרות ובגלל צמיחה של מוצרים כמו ETF, ומבקביל יש הכבדה ברגולציה מאז המשבר של 2008. מה שאומר שגופים מוסדיים צריכים לעשות יותר עם פחות". לטענת פאנד גארד מספקת כלי ניהול יעילים יותר, גמישים יותר, בעלות פחותה מול המוצרים המסורתיים.

פאנד-גארד נוסדה ב-2018 על ידי יוגב עצמו, המנכ"ל, יניב זכריה, ה-CTO ואורי כץ, סמנכ"ל המחקר והפיתוח בחברה. השלושה מכירים 25 שנים מאז השירות הצבאי המשותף. כעת החברה מודיעה על גיוס הון של 40 מיליון דולר בסבב גיוס B, וסך הכל גייסה עד כה 56 מיליון דולר.

הגיוס הובל, באופן די חריג, על ידי שתי לקוחות של החברה: בנק סיטי ו-Street State. בגיוס השתתפו גם הקרנות ליון-בירד, בלאמברג קפיטל, ו-Team8 קפיטל.

יוגב מודה שזה שוק קשה, שמרני, וההתקדמות בו מדודה: "יש לנו פחות מ-10 לקוחות, ואנחנו עם הכנסות של חד ספרתי גבוה (היינו פחות מ-10 מיליון דולר, א"ז) ותחזית גידול משמעותית בהכנסות בשנים הקרובות. אנחנו גובים שבריר אחוז מהנכסים שמנוהלים במערכת, אבל אצל הלקוחות שלנו זה הרבה כסף". סיטי בנק למשל מנהל 28 טריליון דולר וסטייט סטריט, 42 טריליון דולר של נכסים. לחברה 55 עובדים, מחיצתם בישראל.