Trax חדש חדש (צילום: Trax, יח"צ)
מייסדי טראקס, יואל בר אל ודרור פלדהיים. החברה כבר ביצעה כמה סבבי פיטורים | צילום: Trax, יח"צ

אם ביוניקורנים נפלה שלהבת: חברת Trax יוצאת במהלך פיטורים, ומצטרף לגל העכור הנוכחי. טראקס עוסקת ברייטיל-טק, כלומר בתחום טכנולוגיה של קמעונאות, ומפתחת טכנולוגיות "ראיית מכונה" לסופרמרקטים. במילים אחרות, החברה משתמשת בכלים של ראייה ממוחשבת כדי לסייע לקמעונאים להבין את מצב המלאי על המדפים ולנתח את העדפות הצרכנים.

מדובר בחברת צמיחה, שגייסה באפריל 2021 סכום ענק של 640 מיליון דולר, בהובלת קרן סופטבנק - כמחציתו נכנס לקופת החברה ומחציתו הלך לבעלי מניות ועובדים.

כעת - למרות הגיוס העצום - החברה תפטר 20% מעובדיה בישראל, שהם כ-250 עובדים, וכ-12% מכלל עובדיה (כ-950 בסך הכל). בפועל יפוטרו בארץ כ-50 עובדים.

מייסד החברה יואל בר אל שוחח עם tech12 והסביר את המהלך: "המצב הוא שהשוק נסגר לגיוסי הון נוספים או לאפשרות של חברות לעשות IPO. עקב השינויים בשוק הגלובלי חברות נאלצות להשתנות, להתייעל ולהתאים את התוכנית הכלכלית. אנחנו נפרדים מהעובדים בלב כבד ונסייע עם פיצויי פרישה מוגדלים, בשירותי השמה וסיוע בכתיבת קורות חיים".

גייסתם סכום מאד גדול לפני קצת יותר משנה, אתם אמורים להיות עם "מסלול ריצה" יותר ארוך, כלומר יש לכם מספיק כסף להמשיך ולפעול. למה לפטר?
"טראקס חברה בריאה וגדלנו ב-2021 גידול אורגני של 40% בהכנסות. באמת יש לנו Runway רחוק אבל אנחנו עדיין מחויבים לחשוב על רווחיות, כי רווחיות תהיה פרמטר משמעותי בעתיד שהשוק הציבורי יחזור וטראקס תוכל להנפיק".

טראקס מוצר  (צילום: Trax, יח"צ)
Trax. מחויבים לחשוב על רווחיות | צילום: Trax, יח"צ

זה אינו סבב הפיטורים הראשון בטראקס. במאי 2020 היא ערכה סבב פיטורי של 10% מכח האדם הגלובלי שלה, לאור משבר הקורונה, ובינואר 2021 פיטרה כ-10% מעובדי מרכז הפיתוח בישראל. לחברה מעל ל-175 לקוחות בהן קוקה קולה, שופרסל הישראלית וענקית המשקאות AB InBev. בהתקנה בשופרסל למשל, החברה מספקת רובוט שסורק את המדפים עבור הרשת, שמו יגאל.

הפיטורים בטראקס מצטרפים לפיטורים בשבועות האחרונים: עשרות עובדים שפוטרו ממחלקות השיווק והמכירות של אלמנטור; חברת ביונדמיינדס שנסגרה, פלייטיקה שפיטרה 250 עובדים (בחו"ל) ועוד.