מייסדי טרוליון: מימין אייזיק הלר אמיר בולדו  (צילום: ניב קנטור, יחצ)
מייסדי טרוליון, אייזק הלר (מימין) ואמיר בולדו. גייסו עד היום 34 מיליון דולר | צילום: ניב קנטור, יחצ

חברת הפינטק טרוליון (Trullion) מדווחת על הרחבת סבב הגיוס A שלה ב-15 מיליון דולר נוספים, מה שמעמיד אותו על סך כולל של 30 מיליון דולר. חלקו הראשון של הסבב נערך בסוף 2021 ופורסם בתחילת 2022. בתקופה הקשה העוברת על הייטק, חברות רבות נאלצות להסתפק בהרחבת סבב גיוס קיים במקום סבב גיוס מתקדם יותר – זה לא המצב של טרוליון. החברה מדווחת על גיוס לפי הערכת שווי גבוהה יותר (אפ-ראונד), על צמיחה משמעותית בהכנסות ובכוח האדם, ועל תור של משקיעים שביקשו להצטרף לגיוס החדש.

טרוליון פיתחה פלטפורמה חשבונאית מבוססת בינה מלאכותית לניהול תהליכים פיננסיים. המערכת של טרוליון קולטת מסמכי PDF, אקסל וטקסט וכן מסמכים בכתב יד, מנתחת את תוכנם באמצעות טכנולוגיית NLP (הבנת שפה טבעית) ומפיקה דוחות חשבונאיים, תובנות וזיהוי פערי מידע. התוכנה סורקת חוזים של חברות, ויודעת לחלץ ולתרגם את הנתונים החשבונאים הרלוונטיים, וגם לאתר באופן אוטומטי ניסיונות הונאה וחריגות בדו"חות חשבונאיים.

אמיר בולדו, מייסד משותף וסמנכ"ל טכנולוגיה בטרוליון, אומר בשיחה עםtech12 שהשנה האחרונה הייתה מוצלחת במיוחד מבחינתה של החברה, עם גידול של מאות אחוזים בהכנסות ARR, שהסתכמו ביותר מ-5 מיליון דולר ב-2022. לדבריו, החברה נכנסה לתחומי עיסוק חדשים והרחיבה את מעגל המקצועות בתחומי החשבונאות שהיא פונה אליהם, מספר העובדים הוכפל ומגיע היום ל-60, והחברה פתחה משרד בניו יורק בנוסף למרכז הפיתוח בתל אביב.

"2023 תהיה יותר מאתגרת מ-2022"

טרוליון הוקמה ב-2019 על ידי אייזיק הלר, מנכ"ל החברה, ובולדו, ה-CTO. סך הגיוסים של החברה עד כה מסתכם ב-34 מיליון דולר. אל המשקיעים מסבבים הגיוס הקודמים – הקרנות Aleph, Third Point ventures ו-Greycroft ומנהלי כספים מהחברות SAP, Ernst & Young, AirBnB ו-Dropbox - הצטרפה כעת קרן Stepstone Group שהובילה את הגיוס, קרן אמריקאית שמשקיעה בחברות צמיחה.

אמיר בולדו, מייסד משותף: "עדיין היה לנו בבנק יותר מחצי ממה שגייסנו בפעם הקודמת, אבל עכשיו זה מאפשר לנו להתמקד בדברים יותר אסטרטגיים"

"כחלק מהצמיחה והגדילה בהכנסות, המשקיעים שלנו האמינו שנכון שנגדיל את ה-runway שלנו כדי שנוכל להתמקד בדברים אסטרטגיים", אומר בולדו, "עדיין היה לנו בבנק יותר מחצי ממה שגייסנו בפעם הקודמת, אבל עכשיו זה מאפשר לנו ראנווי הרבה יותר ארוך ולהתמקד בדברים יותר אסטרטגיים, במוצרים חדשים ושווקים חדשים ולהגדיל את הצוות".

נראה שהראנווי הוא הבעיה העיקרית של מרבית הסטארט אפים כיום.

"יכולנו לשרוד בלי בעיה את 2023 גם בלי הגיוס הזה, אבל בקצה שלה היינו צריכים ללכת לגיוס. ואומרים 'אל תגייס כשאתה חייב אלא כשאתה יכול', אז אנחנו משתדלים לעמוד בזה. ובטח כשהייתה לנו שנה טובה. 2023 תהיה שנה יותר מאתגרת מ-2022, אין לי ספק, ו-2024 עלולה להיות אפילו יותר גרועה. כל הקרנות ששפכו כאן כסף, כולנו רואים שהן פחות זורקות כסף על השוק עכשיו".

עובדי טרוליון (צילום: עופר חג'יוב, יחצ)
עובדי טרוליון בתחילת הדרך. מאז גדלה החברה ל-60 עובדים | צילום: עופר חג'יוב, יחצ

"טכנולוגיה חזקה וחסכונית"

בולדו מאשר שהמצב בשוק הביא לכך שהמשקיעים על פי רוב מתמקדים יותר בגידול הכנסות, רווחים ומכירות מבעבר, אבל מבהיר שעבורם - ועבור המשקיעים שלהם - הדבר לא השפיע לא על הגיוס ולא על הגישה של החברה. "מהחוויה האישית שלי, היה לנו גיוס מאוד טוב, עם הצעות של משקיעים שהגיעו אלינו בגלל שיש כיום מעט מאוד הזדמנויות טובות בשוק", הוא אומר.

"ב-2021 היה ניפוח ולואציות, אבל היום כבר אין כבר את המכפילים של 2021. אנחנו גייסנו עם אפ-ראונד משמעותי וכל המשקיעים הקיימים שלנו רצו להגדיל את הנתח שלהם ולהשתמש בזכות הפרו-ראטה שלהם. זה נכון שהמשקיעים דיברו הרבה יותר על מכירות ופחות על חלומות וסיפורים בעלמא, אבל למזלנו יש לנו אלפי לקוחות דרך פירמות ראיית החשבון והיתה לנו צמיחה של מאות אחוזים".

בולדו: "חברות שבונות ביזנס אמיתי ישרדו. אנחנו משתדלים להיות כאלה. אין ספק שהשוק יהיה יותר ויותר קשה, אני לא חושב שראינו כבר את התחתית"

למה העדפתם הרחבה של סבב A במקום לצאת לסבב B?

"כי היה לנו כסף בבנק. גייסנו כמה שאנחנו מאמינים שיביא אותנו לצמיחה לקראת הסבב הבא שיהיה גדול. הקרן שנכנסה להשקעה הייתה מאוד נוחה לנו. בחרנו בה מבין כמה אופציות של משקיעים שרצו להשקיע, ובחרנו את הסכום שאנחנו מאמינים שאנחנו צריכים בשביל לשמור על הצמיחה מבלי להסתכן שנה-שנתיים קדימה. בתנאי השוק הנוכחיים אנחנו לא רוצים לקחת משהו מאוד גדול, כי זה גם בא על חשבון העובדים והאנשים שצריכים לדלל את האחזקות שלהם".

אתה מסכים עם נבואות הזעם על מה שצפוי לקרות בשוק?

"חברות שבונות ביזנס אמיתי ישרדו. אנחנו משתדלים להיות כאלה. לא קפצנו מעל הפופיק בגיוס הקודם ובינתיים אנחנו עומדים ביעדים. אין ספק שהשוק יהיה יותר ויותר קשה, אני לא חושב שראינו כבר את התחתית".

ג'ון אבירט, שותף בקרן StepStone Group, אומר: "אנחנו מאמינים שזה הזמן המתאים להצטרף כמשקיעים בחברה. התעשייה הפיננסית זקוקה לטכנולוגיה חזקה וחסכונית שיכולה להפוך תהליכים משמעותיים בארגונים לאוטומטיים תוך מזעור סיכונים. חברות רבות מגלות כעת שאוטומציה חשבונאית היא חיונית כדי לעמוד בתקני הרגולציה החדשים".