מייסדי סילברפורט (צילום: מיכה לובטון, יח"צ)
מייסדי סילברפורט. משתמשים בטכנולוגיה שמוגנת בפטנט | צילום: מיכה לובטון, יח"צ

מתקפות סייבר על ארגונים וחברות כבר הפכו לתופעה נפוצה כל כך שהשאלה שמעסיקה היום מנהלי אבטחה אינה "האם זה יקרה אצלנו" אלא "מתי זה יקרה" ובהתאם כיצד אפשר להתכונן. אחד התחומים הצומחים הוא זה של הגנת זהויות משתמשים, להבדיל מפתרון אבטחה שמתמקד בהגנה סקטוריאלית למשל. מי שמקווה להוביל את התחום הזה היא חברת סילברפורט (Silverfort) הישראלית שמודיעה היום (ג') על השלמת סבב גיוס C בסך 65 מיליון דולר.

את הסבב הובילה קרן Greenfield Partners לצד קרנות נוספות ומשקיעים אסטרטגיים, ביניהם: ,GM Ventures, Acrew Capital, Vintage Investment Partners, יחד עם המשקיעים הקיימים: StageOne Ventures, Singtel Innov8, Citi Ventures, Aspect Ventures ו-Maor Investments. סבב הגיוס הנוכחי מביא את סך גיוסי החברה למעל 100 מיליון דולר, ומגיע לאחר תקופה של גדילה מואצת במכירות. היא הוקמה בשנת 2016 על ידי הד קובץ, ירון קסנר ומתן פטאל ומעסיקה 120 עובדים, מתוכם 75 בת״א.

האינפלציה בפתרונות סייבר לא מוגבלת רק לידיעות הגיוס בתקשורת, היא מהווה בעיה של ממש גם עבור חברות שמשתמשות בכמה פתרונות נקודתיים במקביל, לרוב של ספקים מתחרים. את הבעיה הזו מבקשת סילברפורט לפתור, בעזרת טכנולוגיה שמחברת בין פתרונות שונים ומוסיפה להם שכבת הגנה נוספת.

הד קובץ, מייסד שותף ומנכ״ל סילברפורט: "המוצרים הקיימים הם מוצרים תשתית – identity infrastructure – הם עובדים רק בתוך הסביבה שלהם. מה שאין היום זה שחקן סקיוריטי טהור, כמו בכל קטגוריה אחרת בסייבר. הפתרון שלנו ממוקד אבטחת מידע"

"הקורונה והמעבר לעבודה מרחוק החריפו את הבעיה, אבל אנחנו גילינו כבר לפני כמה שנים את ההזדמנות בשוק" מספר ל-tech12 הד קובץ, מייסד שותף ומנכ״ל סילברפורט. "אנשים מתחברים מרחוק למערכות שונות עם מכשירים שונים ולא ברור איפה מוודאים את הזהויות שלהם. ראינו שיש שוק עם הרבה מאוד שחקנים והבנו שאולי הבעיה היא שיש הרבה פתרונות זהות שונים שלא מדברים זה עם זה. החלטנו שבמקום לבנות עוד פתרון הזדהות נבנה פתרון שמאחד את המערכות הקיימות בשוק. בכל ארגון יש כמה מערכות זהויות לכל מיני צרכים שונים – לענן, לגישה מרוחקת מבית, כל אחת רואה חתיכה מהפאזל. הגישה שלנו היא להיות שכבת הגנה מאחדת".

נשמע עם זאת שהשוק כן הולך לכיוון של קונסולידציה בדיוק בגלל הבעיה הזו, האם זה לא יהפוך אתכם למיותרים?
"אנחנו דווקא אנחנו בפוזיציה הכי טובה להיות המוצר הזה. אנחנו מתחברים לכל התשתיות השונות, חדשות וישנות, ועושים הגנה על זהויות ואימות לא משנה איפה הם ומה הם, כולל פתרונות מתחרים. לזה אנחנו מוסיפים הגנות נוספות לדברים שאף אחד אחר לא ידע להגן עליהם. המוצרים הקיימים הם מוצרים תשתית – identity infrastructure – הם עובדים רק בתוך הסביבה שלהם. מה שאין היום זה שחקן סקיוריטי טהור, כמו בכל קטגוריה אחרת בסייבר. הפתרון שלנו ממוקד אבטחת מידע".

צוות סילברפורט (צילום: מיכה לובטון, יח"צ)
צוות סילברפורט. בתפקידים הטכנולוגיים לא הייתה עזיבה כבר כמה שנים | צילום: מיכה לובטון, יח"צ

אנחנו יודעים מניסיון של ענקיות סייבר אחרות שלנסות לאחד פתרונות שפותחו בנפרד למוצר אחד או תחת מטריה אחת זה ממש לא פשוט, איך אתם התמודדתם עם האתגר הזה?
"לקח לנו כמה שנים, למעשה מחצית מחיי החברה, לפתור את האתגר הזה והיום יש לנו טכנולוגיה מוגנת בפטנט. כל שחקן אחר שמנסה להיכנס לתחום נעצר בדיוק על זה. לא היינו הראשונים שחשבנו על פתרון כזה אבל היה חסם טכנולוגי קשה שרק אנחנו הצלחנו לפתור אותו. אני לא רואה מישהו מצליח לפתח מוצר כמו שלנו בעתיד הקרוב".

קובץ מספר שסבב הגיוס הנוכחי תוכנן להתבצע במועד מאוחר יותר, אחרי שהחברה סגרה סבב קודם ב-2020, אבל המומנטום בשוק וביקוש מצד קרנות הביא את סילברפורט להקדים את הגיוס. ההון ישמש את החברה להאצת צמיחה וכמובן לגיוס כוח אדם וקובץ מתעקש להוסיף כמה מילים גם על כך: "יש לנו אחוזי שימור עובדים חריגים שכמעט לא רואים. אנחנו קיימים מ-2016 וספציפית בתפקידים טכנולוגיים לא הייתה לנו עזיבה כבר כמה שנים ואני גאה בזה מאוד. מדברים הרבה על יחס לעובדים ואחת הסיבות שהקמתי חברה זה בשביל שתהיה בה תרבות ארגונית שאני גאה בה. במציאות של היום זה הדבר הכי חשוב. יש לנו את המוצר הנכון בזמן הנכון ואני מרגיש שעכשיו עיקר תשומת הלב שלי צריכה ללכת לאנשים כי זה מה שיעשה את ההבדל בהצלחה שלנו".