צוות דיאגנוסטיק רובוטיקס (צילום: דיאגנוסטיק רובוטיקס, יחצ)
צוות דיאגנוסטיק רובוטיקס. "אנחנו מסייעים לבעיית מחסור כוח האדם" | צילום: דיאגנוסטיק רובוטיקס, יחצ

דיאגנוסטיק רובוטיקס רוצה להרחיק אתכם מבתי החולים. הסיבה? זה עולה המון כסף - ולא תמיד נחוץ. כיום היא פועלת בעיקר בשוק האמריקאי: החברה סורקת נתוני בריאות של 28 מיליון מבוטחים מדי חודש, שולחת אליהם שאלונים רפואיים לבירור מצבם ומסייעת לנהל את בריאותם. "כשאנחנו מזהים פציינט שמידרדר, אנחנו רוצים להפנות אותו לטיפול קליני כדי למנוע הידרדרות נוספת", אומרת ד"ר קירה רדינסקי, מנכ״לית דיאגנוסטיק. "מי שמשלם לנו על זה אלה חברות ביטוח הבריאות. אם האדם נשאר בריא, חסכנו כסף. אז אנחנו מתוגמלים לפי כמה גרמנו לאנשים להיות בריאים".

רדינסקי מוסיפה: "מה שטוב בתחום שלנו היום זו המגמה המאסיבית של מחסור בכוח אדם, שקרתה בגלל הקורונה. זה כאב גדול של מנכ"לי בתי החולים והעדיפות מספר אחת שלהם. אם אין להם צוות, ההכנסות מאוד יורדות, ואנחנו נוגעים בזה ישירות". הערך שהחברה מביאה לבית החולים וחברות הביטוח הרפואי בארה"ב יכול בהחלט להסביר את הגיוס עליו היא מודיעה היום.

דיאגנוסטיק מדווחת היום על השלמת גיוס הון בסבב B בהיקף 45 מיליון דולר. סבב A בהיקף 24 מיליון דולר גוייס ב-2019 וסבב שהוגדר כסבב השלמה ל-A נערך בינואר 2021 בהיקף 15 מיליון דולר.

סך הגיוסים עד כה מגיע ל־84 מיליון דולר. על הדרך החברה הספיקה לעשות סוג של פיבוט ולעבור מניתוח נתוני מטופלים שהגיעו לחדרי מיון לניתוח פרו-אקטיבי של נתוני מבוטחים וחולים כדי למנוע את מחלתם. השינוי הזה, כך אפשר להתרשם היום, מוכיח את עצמו.

מנכ״לית דיאגנוסטיק רובוטיקס, ד"ר קירה רדינסקי: "כשאנחנו מזהים פציינט שמתדרדר, אנחנו רוצים להפנות אותו לטיפול קליני כדי למנוע הידרדרות נוספת. מי שמשלם לנו על זה אלה חברות ביטוח הבריאות, אם האדם נשאר בריא אז חסכנו כסף"

אם תקופת הקורונה התאפיינה בשגשוג לתחום הרפואה מרחוק (tele health) עכשיו התהפך הגלגל. החברות העסקיות שמימנו רפואה מרחוק לעובדים מצמצמות את התקציבים, וזה כולל גם את התשלומים הנדיבים עבור ביטוח רפואי. זה כאב ראש גדול לחברות הביטוח הרפואי שהכנסותיהן מצטמצמות והן חייבות להפחית הוצאות. גם עבורן, כמו עבור בתי החולים, הטכנולוגיה של דיאגנוסטיק עשויה לעשות את ההבדל. "אם גרמנו למישהו להיות בריא, אז מקבלים אחוז מהחיסכון, וזה יכול להיות מבית החולים או מחברת הביטוח", אומרת רדינסקי.

רפואה מונעת ואורח חיים בריא, לבד מהעובדה שהם משפרים את חיינו, הם גם הדרך הטובה ביותר לחסוך כסף למערכת הבריאות. אבל בעידן הפוסט-קורונה כל אלה הופכים לשיקול משני. הבעיה העיקרית היא מחסור בכוח אדם במערכת הבריאות. "בארץ מדברים על כך שאין מספיק רופאים אבל בארה"ב שליש מהאחיות התפטרו בזמן הקורונה. ואין מספיק רופאי משפחה, יש רופא משפחה אחד על כל 5,000 איש. שזה כאילו שאין רופא משפחה. אז השאלה שהם שואלים את עצמם, כשהם יודעים שגם לא יספיקו להכשיר די רופאים חדשים, היא איך מוצאים את האנשים הנכונים כדי לתת להם את הטיפולים הנכונים כדי שלא ידרדרו ויגיעו לבית החולים", היא אומרת.

הפלטפורמה של דיאגנוסטיק רובוטיקס  (צילום: Diagnostic Robotics, יחצ)
הפלטפורמה של דיאגנוסטיק רובוטיקס. רפואה מונעת ואורח חיים בריא היא הדרך לחסוך כסף למערכת הבריאות | צילום: Diagnostic Robotics, יחצ

המתודולוגיה של דיאגנוסטיק מתאימה בדיוק לצורך הזה. לפי מחקר שהחברה ערכה לאורך שנתיים נמצא שהיא צמצמה את מספר המגיעים לחדר מיון פי ארבעה לעומת מספר האנשים שהיו מגיעים ללא איתור מקדים על ידי הטכנולוגיה. במחקר אחר שנערך בקרב חולים כרוניים במחלות שונות נמצא שמספר האשפוזים ירד למחצית בקבוצת המטופלים שהיו במעקב של הטכנולוגיה. אם מחפשים את הסיבה להתלהבות המשקיעים מהחברה בתקופה שהתלהבות היא אירוע יוצא דופן, זו הסיבה.

"הייתה לנו טכנולוגיה מוכחת והיו לנו גם הכנסות משמעותיות והצלחנו להכפיל אותן כל שנה פי שלושה, וזה כשהשוק נופל", אומרת רדינסקי. את הנתונים המדויקים היא נמנעת מלפרט. אבל אפשר להעריך שהיקף ההכנסות מגיע כיום לכ-10 מיליון דולר שנתי ושווי החברה, גם אם הוא באיזור המאות מיליונים הנמוכים, הוכפל לעומת השווי בגיוס הקודם.

חברת דיאגנוסטיק רובוטיקס הוקמה ב-2017. המייסדים הם ד"ר קירה רדינסקי שמשמשת מנכ"לית ו-CTO, יונתן עמיר שמשמש כנשיא החברה ופרופ' משה שוהם, מי שייסד את מזור רובוטיקס ומשמש כאן כמנהל ההנדסה. החברה מעסיקה כ-60 עובדים במשרדיה בתל אביב והגיוס הנוכחי ישמש בין השאר לגיוס עובדים והרחבת מערך השיווק והמכירות בארה"ב.

ד"ר קירה רדינסקי  (צילום: עומר הכהן, יחצ)
ד"ר קירה רדינסקי. "הייתה לנו טכנולוגיה מוכחת והצלחנו להכפיל את ההכנסות שלנו כל שנה פי שלושה" | צילום: עומר הכהן, יחצ

עד לא מזמן דיברו עליכם בתור היוניקורן הבא.
"אנחנו נגיע לזה. לא צריך להגיע לשם תוך שנתיים. הדבר הנכון הוא לבנות חברה בת קיימא. אנחנו רצים מרתון לא ספרינטים".

אתם מגייסים כשמסביב חברות מפטרות, חברות סוגרות פעילויות.
"קודם כל אני לא שמחה לאידו של אף אחד. להיפך, מאוד עצוב לי שסוגרים עכשיו. זו תקופה קשה לכולם. מצד שני, הדבר מקל עלינו בגיוס עובדים בארה"ב. קודם זו הייתה מלחמת התשה על כל עובד ועכשיו המצב בשוק אחר, יותר קל לגייס עובדים".

יש תופעה של ירידת משכורות?
"אני לא מרגישה שמישהו הוריד את השכר אבל אם פעם היו מבקשים דברים חריגים לנסות את מזלם, וגם היו כאלה שהיו נותנים להם את מזלם, אני פחות רואה את זה היום - מענקי חתימה, משכורות שהן פי שניים מהשוק, כל האנומליות שהיו לנו בשנתיים האחרונות".

רשימת המשקיעים של דיאגנוסטיק מעניינת. קרן ההון סיכון StageOne הובילה את הגיוס והשתתפו בה קרן Mayo Clinic Ventures שהיא קרן המסחור של המרכז הרפואי מאיו קליניק, שותף אסטרטגי של דיאגנוסטיק, משקיעים מעניינים כמו ברדלי בלום, מייסד קרן Berkshire Partners של וורן באפט, גיגי לוי-ויס, קובי ויהודית ריכטר, משפחת אריסון ועוד וגם שורה של גופים מוסדיים שנהרו להשקעה, החל ממזרחי טפחות (שהשקיעו בחברה גם בסבבים קודמים) והמשך בבנק הפועלים, מגדל ביטוח, כלל ביטוח ומבטח שמיר.

מה למוסדיים בגיוס בשלב מוקדם יחסית?
"אנחנו לא חברת סיד, אנחנו חברה בגדילה, עם הכנסות. חלק מהמגמה של המוסדיים היא להתחיל ולהשקיע בשלבי פרה-IPO. אני עוד לא פרה-IPO אלא לפני השלב הזה, אבל הם מחפשים להשקיע בחברות שלבים מוקדמים של צמיחה. הם יורדים בדאונסטרים ברגע שהם רואים הכנסות משמעותיות. הם מאוד מתעניינים בהלת'טק שנותן איזה ביטחון בתקופות של שווקים שנופלים. בוורטיקל שלנו יש קצת יותר ביטחון מאחרים והם מצפים שהוא יצמח אקספוננציאלית בטווח של חמש השנים הקרובות".

"אנו נרגשים ביותר לשתף פעולה עם ד״ר רדינסקי והצוות כשהם מתרחבים ומשנים את הדרך שבה מערכות בריאות ניגשות לסיכון קליני, תוך כדי סיוע בשיפור עצום בניהול הטיפול עבור המטופלים", אמר יוסי ויניצקי מקרן StageOne, שמוביל את השקעות הקבוצה בשלבים מאוחרים.