מייסדי פאבריק (צילום: fabric)
מייסדי פאבריק. מימין: אלרם גורן, מנכ"ל החברה שפרש | צילום: fabric

חברת המחסנים הרובוטים פבריק מודיעה כעת על פיטורים של כ-40% מכח האדם שלה, כ-120 איש מתוך 300 עובדים, גלובלית. רק לפני כשבועיים הודיעה החברה על חילופי מנכ"ל, עזב אותה המנכ"ל והמייסד אלרם גורן ולכיסאו נכנס אבי (ג'ק) יעקבי. באותה הזדמנות הודיעה החברה כי היא משנה מודל עסקי ועוברת ממודל של תפעול המערכות עבור לקוחות למודל של מכירת המוצר כפלטפורמה: חומרה ותוכנה.

מנכ"ל החברה יעקבי מסביר כעת: "למדנו מהלקוחות הקמעונאיים שלנו שהם רוצים לתפעל את המערכות בעצמם ולא רוצים להכניס עוד מישהו בינם ללקוח הסופי. לכן שינינו את המיקוד העסקי משירות לפלטפורמה. אנחנו לא נחפש יותר נדל"ן בעצמנו וזה מקטין את צרכי האופרציה שלנו - שזו זרועה עשירה באנשים".

יעקבי לא פירט מהיכן גיאוגרפית יקוצצו האנשים אך הסביר כי מרכז הפיתוח של החברה הינו בישראל וישאר כך, רומז שמרבית הפיטורים הם במדינות היעד. הוא מבהיר גם כי הפיטורים אינם קשורים ל"מצב": "הקיצוץ שאנחנו מדברים עליו לא נובע מצרכים פיננסיים - לחברה יש מסלול ריצה לשנים קדימה וכל משרה שיורדת בחברה אני יודע לחבר אותה לשינוי האסטרטגי".

פבריק נוסדה לפני כ-7 שנים, גייסה עד כה כ-300 מיליון דולר. היא מצטרפת לשורה ארוכה של חדי קרן שנקטו לאחרונה בצעדי פיטורים, חברות כמו סייבריזן, אי-טורו, ורביט, סניק, לייטריקס ואחרות.

מהחברה נמסר: "בשבועות האחרונים הודיעה חברת Fabric, המפתחת מתקני ליקוט רובוטים עבור רשתות וקמעונאים בעולם על שינוי במיקוד האסטרטגי של החברה. זו תתמקד כעת בפיתוח מודל המציע לחברות לרכוש את המוצר (חומרה ותוכנה) אותו היא מפתחת, בשונה מהמודל היחיד שקיים היום, בו Fabric מתפעלת את המתקנים בעצמה. המיקוד האסטרטגי החדש ירחיב את הצעת הערך שמעניקה החברה לקמעונאים והינו תוצר של למידת השוק והקשבה ללקוחות ולצרכיהם"

החברה שהוקמה ב-2015 על ידי אורי אברהם, אייל גורן, שי כהן ואלרם גורן גייסה העסיקה יותר מ-300 עובדים בישראל, בניו יורק ובאטלנטה. פאבריק מקימה מתקני ליקוט להזמנות אונליין המבוססים על רובוטים שאותם היא מפתחת עבור רשתות וקמעונאים בעולם. החברה הכריזה בעבר על שותפויות עם ענקית הקמעונאות Walmart ו- Instacart, ובישראל הפעילה מרכזים לוגיסטיים רובוטיים עבור סופר פארם ורמי לוי.

את סבב ההשקעה האחרון הובילה Temasek, קרן ההשקעות של ממשלת סינגפור. עוד השתתפו בסבב: Koch Disruptive Technologies, Union Tech Ventures, Harel Insurance & Finance, Pontifax Global Food and Agriculture Technology Fund (Pontifax AgTech), Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments), KSH Capital, Princeville Capital, Wharton Equity Ventures ועוד.