צוות Quak (צילום: Stebeneva Maryana, יח"צ)
צוות קוואק. "הקמנו את החברה בתחילת 2021 והיום אנחנו 30 עובדים" | צילום: Stebeneva Maryana, יח"צ

את מה שקוואק (Qwak) עושה, אולי הכי טוב להסביר באמצעות דוגמה: "לייטריקס, חברה ישראלית מאוד מוצלחת, השתמשו בנו כדי ליצור מנוע המלצות תוכן למשתמשים כמו שיש בפייסבוק או באינסטגרם", מסביר אלון לב המנכ"ל. אוקיי, אבל איפה הבעיה? "הבעיה מתחילה כשצוותי הדאטה סיינס צריכים להעביר את המודלים שלהם מסביבת המחקר לסביבת הפרודקשן". לב מסביר שזה תהליך שיכול לקחת חצי שנה, כי אנשי הדאטה סיינס תלויים באנשי הדב-אופס שיקצו להם תשתית, ינטרו את הריצה של המודל וכן הלאה - בעצם להפוך את המודל לשירות בעולם האמיתי.

קוואק פיתחה פתרון מעולם ה-shift left, היינו להעביר את האחריות המלאה לתהליך, קצה לקצה, לאנשי הדאטה סיינס. באמצעות קוואק הם מקצים לעצמם את התשתית, משגרים את הפתרון לעולם, ומנטרים אותו אחר כך. (קוראים לגישה הזו בפיתוח "הזחה לשמאל" כי הגויים כותבים משמאל לימין).

החברה מגדירה את עצמה כחברה בתחום ה-MLOps, כך היא מסבירה: "הטכנולוגיה של קוואק מאפשרת לחברות עם גוף דאטה סיינס להפחית חלקים משמעותיים מעבודת התשתית הנדרשת סביב פיתוח מודלי למידת מכונה ולהתרכז בליבת עבודתם. על אף שחברות רבות משקיעות משאבים רבים בהקמת צוותי דאטה, רבות מהן לא מצליחות לראות פירות מההשקעה. הסיבה מרכזית לפער היא לאו דווקא סביב פיתוח המודל עצמו, אלא בפיתוח התשתיות העוטפות הנדרשות כדי לשלב את המודל בסביבת הייצור. כדי לשלב מודלים בסביבת המוצר, צוותי פיתוח וצוותי דאטה סיינס מתנהלים במעין פינג פונג ביניהם המייצר תלות בין הגופים ומאריך את תקופת הפיתוח והיישום. הפתרון של קוואק מנטרל למעשה את התלות של צוותי הדאטה סיינס וצוותי הפיתוח אלו באלו, ומספק מרחב עבודה מסודר ומתועד שמאפשר להאיץ את התהליך ולנהל את המודלים ברגע שהם משתלבים בסביבת המוצר".

קוואק פיתחה פתרון מעולם ה-shift left, היינו להעביר את האחריות המלאה לתהליך, קצה לקצה, לאנשי הדאטה סיינס. באמצעות קוואק הם מקצים לעצמם את התשתית, משגרים את הפתרון לעולם, ומנטרים אותו אחר כך

עוד מוסרת החברה שעל פי גרטנר, 85% מיוזמות הבינה המלאכותית הפנימיות בחברות נכשלות, וקוואק טוענת שהיא מספקת פלטפורמה אחת שמשמשת משלבי הפיתוח ועד שלבי הייצור, ובכך מחליפה עשרות כלים אחרים. "הקמנו את קוואק בתחילת 2021, אני ועוד שלושה שותפים, היום אנחנו 30 עובדים וגייסנו, כולל הסבב הנוכחי, 27 מיליון דולר", מספר לב. למעשה, קוואק מכריזה כעת על גיוס של 12 מיליון דולר, מה שלב מכנה בתור סבב A+, בהובלת בסמר. עוד השתתפו בגיוס משקיעים קודמים בחברה: קרן לידרס הקנדית, סטייג' וואן ו-Amiti. הגיוס הקודם של החברה הוכרז בפברואר 2022.

כל מייסדי החברה בעלי ניסיון רחב. לב עצמו היה סמנכ"ל דאטה בפיוניר. יובל פרנבך (CTO), הוביל טכנולוגית את פלטפורמת למידת המכונה של AWS באירופה; ליאור פנסו (COO), שימש בתפקידי פיתוח עסקי ומכירות באיירונסורס ו- AWS; רן רומנו, סמנכ"ל פיתוח, הקים והוביל את פלטפורמת ה-ML של וויקס.

לקוואק יש עשרות לקוחות, מוסר לב, ביניהן חברות טק גדולות וחברות פורצ'ן-100. "קוואק חוותה צמיחה של פי עשר במשך שנה ועובדת כיום עם עשרות לקוחות המשתמשים בפלטפורמה בתהליכי הפיתוח, כולל כמה מצוותי ה-ML המתקדמים בעולם. בין לקוחות החברה NetApp, Lightricks, Yotpo, JLL, Guesty ו- OpenWeb", נמסר בהודעת הגיוס.