Cyberint סייברינט (צילום: אריק סולטן, יחצ)
שי יצקן, סמנכ"ל הכספים ויוחאי כורם, המנכ"ל. החברה קיימת מ-2010 | צילום: אריק סולטן, יחצ

תחום הסייבר הולך ומתחוור בתור המקום שבו ממשיכות ההשקעות לזרום לחברות, ללא קשר למצב השוק. חברת סייברינט (Cyberint) מודיעה היום על גיוס הון בסבב C, בהיקף 40 מיליון דולר. החברה ממשיכה במאמצי גיוס העובדים והמשרות הפתוחות שהיא לא מצליחה לאייש מעידות על מצב התעסוקה בענף הסייבר שלא שמע על משבר.

לפני כשנתיים סייברינט עשתה פיבוט, שינתה את המיקוד העסקי שלה, והחלה לשווק מוצר למודיעין סייבר - בנוסף על שירותי מודיעין הסייבר שנתנה לפני כן. התוצאה היתה מוצלחת: החברה הכפילה את הכנסותיה ב-2021 ושילשה את מספר הלקוחות. הגיוס הנוכחי, מעבר להזרמת מזומנים שנועדה להתרחבות בשווקים, נועדה לאותת על אמון של משקיעים חדשים בחברה, בנוסף למשקיעים המוקדמים שהשקיעו על בסיס התוכנית העסקית הישנה.

את סבב הגיוס הובילו החברות StageOne Late Stage Program בגיבוי כלל ביטוח, מנורה מבטחים ובנק הפועלים, Neva SGR שהיא זרוע ההשקעות של בנק Intesa Sanpaolo האיטלקי וקרן Viola Growth, והשתתפו בה כל המשקיעים הקודמים. 12 מיליון דולר מתוך הסכום שגוייס הגיעו ממימון חוב של בנק לאומי.

סייברינט פיתחה מערכת אוטומטית לאיסוף נתוני פשיעת סייבר מהדארקנט, מקבוצות טלגרם וממקומות נוספים. החברה גם סורקת את רשת האינטרנט באופן רציף ומאתרת פרצות וחולשות. המידע שהיא מייצרת עבור הלקוחות מאפשר להם לסגור פרצות ונתוני גישה שנחשפו, לזהות כוונות תקיפה, לבטל כרטיסי אשראי שדלפו לרשת

סייברינט פיתחה מערכת אוטומטית לאיסוף נתוני פשיעת סייבר מהדארקנט, מקבוצות טלגרם וממקומות נוספים. החברה גם סורקת את רשת האינטרנט באופן רציף ומאתרת פרצות וחולשות. המידע שהיא מייצרת עבור הלקוחות מאפשר להם לסגור פרצות ונתוני גישה שנחשפו, לזהות כוונות תקיפה, לבטל כרטיסי אשראי שדלפו לרשת ועוד. לקוחות החברה הן חברות מהגדולות בישראל ובעולם, בהן בנקים, חברות תשתיות, בתי חולים, וחברות טכנולוגיה.

"בלי טעויות ובלי רעש"

מנכ"ל החברה, יוחאי כורם, אומר: "אנחנו יודעים לתת מודיעין מאוד ממוקד והתרעות ספציפיות לארגון, בלי טעויות ובלי רעש. ההתרעות מניעות לפעולה, במובן שהלקוח יכול להשתמש בהן כדי להקטין את החשיפה שלו". לדבריו החברה סורקת מדי יום כ-2.5 מיליארד כתובות אינטרנט (IP) ומזהה את הדומיינים שמאחוריהם וכמו כן היא אוספת כ-40 מיליון פריטי תקשורת בין פושעי סייבר.

Cyberint נשות החברה (צילום: אריק סולטן, יחצ)
עובדות בסייברינט. יש עוד 20 תקנים פתוחים | צילום: אריק סולטן, יחצ

באחד המקרים החברה דיווחה ללקוח בנקאי שלה על מאות אתרי פישינג שתוקפים את לקוחות הבנק במטרה לחלץ פרטי גישה של הלקוחות. "התוקפים יכולים להגיע בקלות יחסית לשם המשתמש והסיסמה של לקוח ואז הם לוקחים "הלוואה בקליק" שיכולה להגיע עד ל-80 אלף שקל ועושים העברה כספית. אלה דברים שקורים בפועל". במקרים אחרים גילתה החברה תוקפי סייבר ששתלו נוזקות במחשבים של לקוחות הבנק ובאמצעותן חילצו את פרטי הכניסה לחשבון.

אתם מאתרים גם מספרי כרטיסי אשראי גנובים בדארקנט?
"בהחלט. אנחנו אוספים מאות פריטי כרטיסי אשראי בחודש , שכוללים שם, מספר הכרטיס, התאריך, ה-CVV, הכל. זה מאפשר ללקוחות שלנו לנטרל את כרטיס האשראי, מה שחוסך להם בין 1,000 ל-20,000 דולר, כך שמאוד קל להראות להם את הערך של השירות. יש גם עובדים שמציעים למכירה פרטי כניסה לחשבונות. עם עובד כזה אנחנו יכולים לנסות ולקנות ממנו. אנחנו מקימים אוואטר בפלטפורמה שהוא עובד בה ומדברים איתו. במספר מקרים זה הגיע לכך שנעצרו אנשים על ידי המשטרה".

"זנחנו שירותים שלא היו מספיק סקיילאביליים או רווחיים לחברה ובמקביל לקחנו את הפלטפורמה, עם מאות שנות פיתוח והרבה חדשנות, ואפשרנו ללקוחות גישה. הדבר הזה יצר לנו טרקשן מטורף של שילוש מספר הלקוחות והכפלת ה-ARR"

למה החלטתם על שינוי במיקוד העסקי?
"החברה קיימת מ-2010 והיא נתנה סל גדול של שירותים בעולם הסייבר ופיתחה לשם כך טכנולוגיה פנימית שלא היתה חשופה ללקוחות. אני הצטרפתי לחברה לפני שנתיים, ואז התקבלה ההחלטה ביחד עם הבורד לשנות כיוון אסטרטגי ולהפוך לחברת מוצר. זנחנו שירותים שלא היו מספיק סקיילאביליים או רווחיים לחברה ובמקביל לקחנו את הפלטפורמה, עם מאות שנות פיתוח והרבה חדשנות, ואפשרנו ללקוחות גישה. הדבר הזה יצר לנו טרקשן מטורף של שילוש מספר הלקוחות והכפלת ה-ARR.

"המשקיעים מאוד התלהבו וזה איפשר לנו, לפני שידענו שאנחנו נכנסים לתקופה כלכלית כל כך מאתגרת, לצאת לסבב הגיוס הנוכחי ולראות ששאר העולם מכיר אותנו, המטרה שלנו היא להגן על האינטרנט בסופו של דבר".

משקיעים כמו ויולה, זוהר זיסאפל, אבי נאור, דב בהרב שהשקיעו בכם לא רצו לגייס את הסבב בעצמם?
"חברה שעוברת פיווט אחרי יותר מ-10 שנים שהיא קיימת, זה לא דבר סטנדרטי בתעשייה. הרבה יותר קל לבוא עם חברה בת שנתיים, שהיא נורא מגניבה, והמשקיעים עוד לפני שיש הכנסות עושים בה השקעות הזויות, כמו שראינו בשנתיים האחרונות. אז המשקיעים שלנו שהשקיעו בפעם ראשונה ב-2014 השקיעו גם בסיבוב הזה אבל זה נכון לחברה בשלב הזה להגדיל את מספר המשקיעים ולהביא כסף מבחוץ. זה גם נותן עוד ערך אסטרטגי וגם מראה לעולם שעוד משקיעים מאמינים בחברה".

אתם ממשיכים בגיוס עובדים?
"אנחנו מגייסים עוד אנשי מכירות ואנשי פיתוח ולכך משמשים כספי הגיוס. גייסנו כ-20 עובדי באפריל ויש לנו עוד 20 תקנים פתוחים. זה לא קל לגייס, אני מקווה שעכשיו זה טיפה ישתפר".

מריו קוסטנטיני, מנכ"ל Neva SGR, זרוע ההשקעות של בנק Intesa Sanpaolo האיטלקי, אמר: "לאחר פעילות מוצלחת של סייברינט בהגנת הבנק והתרשמות של צוותי הסייבר שלנו, בחרנו להשקיע בטכנולוגיה ובצוות. אנו מאמינים שסייברינט תהווה שחקן מרכזי בשוק האירופי".