צוות קומודור (צילום: יורם רשף, יחצ)
צוות קומודור. 40 עובדים בתל אביב | צילום: יורם רשף, יחצ

פלטפורמת הקוד הפתוח קוברנטיס (Kubernetes) הפכה בשנים האחרונות לברירת המחדל עבור כל חברה שמפתחת אפליקציות בענן, אבל למרות שהיא הכרחית עבור צוותי פיתוח, נושא איתור התקלות בה הוא עקב אכילס עבור חברות רבות - בגלל חסרון במפתחים מומחים בתחום הקוברנטיס.

הסטארט אפ הישראלי קומודור (Komodor) מפתח פלטפורמה שמפשטת את תהליך איתור ותיקון תקלות בקוברנטיס בדיוק בשביל למנוע את צוואר הבקבוק הזה שנוצר בארגונים. היום הוא מודיע על גיוס של 42 מיליון דולר בסבב B בהובלת Tiger Global ובהשתתפות Felicis Ventures. בסבב השתתפו גם המשקיעים הקיימים, קרן אקסל שהובילה את הסבב הקודם לפני פחות משנה, פיטנגו ו- NFX שהשתתפו בסבב הסיד. הסבב מגדיל את סך ההשקעות בחברה ל-67 מיליון דולר.

"השתתפנו בכל תוכניות היזמות האלה באוניברסיטה, שאתה מעמיד פנים שיש לך סטארט אפ והיו לנו ניסיונות חצי נאיביים להקים משהו כבר לפני עשור. לפני שנתיים הרגשנו שיש לנו מספיק ניסיון"

מייסדי החברה, בן אופירי (מנכ"ל) ואיתיאל שוורץ (CTO) הכירו כסטודנטים לתואר במדעי המחשב. "השתתפנו בכל תוכניות היזמות האלה באוניברסיטה שאתה מעמיד פנים שיש לך סטארט אפ והיו לנו ניסיונות חצי נאיביים להקים משהו כבר לפני עשור אבל לפני שנתיים הרגשנו שיש לנו מספיק ניסיון והחלטנו לעזוב את העבודות שלנו ולבנות חברה", מספר אופירי ל-tech12.

מייסדי Komodor, בן אופירי ואיתיאל שוורץ (צילום: יורם רשף, יחצ)
מייסדי קומודור, בן אופירי ואיתיאל שוורץ. אחרי עשור של ניסיונות, לפני שנתיים זה הבשיל | צילום: יורם רשף, יחצ

"היה לנו ברור שמיקרו שירותים וקוברנטיס שהפך להיות סטנדרט התפעול של התחום הזה הם דברים שמשנים את העולם. הם שיבוש גדול, לא רק טכנולוגי אלא גם תרבותי וידענו שזה יביא הרבה יתרנות אבל גם הרבה בעיות. ועם זה מגיעות הזדמנויות".

טוב בוא נלך צעד אחורה ונדבר על הקוברנטיס באמת, אולי כבר כולם שמעו את השם אבל עדיין לא ממש יודעים מה זה בדיוק.
"אז מיקרו services זו ארכיטקטורת פיתוח מודרנית, שבה במקום מונוליט שכל הקוד יושב עליו - והוא מתעדכן פעם בחודש או ברבעון - העולם עבר לסביבה הרבה יותר מפוזרת, שבנויה מעשרות אלפי חתיכות וכל אחת נקראת מיקרו סרוויס ואחראית על פעילות לוגית קטנה באפליקציה גדולה יותר.

"ברגע שיש תקלה קשה לך להבין האם יש תקלה ואיפה היא נמצאת, ואחרי שאתה מבין, אתה צריך לחקור אותה ומה הסיבה לה ואיך לפתור אותה. אלה דברים שמצריכים מיומנות מאוד מורכבת ושימוש בסט כלים נרחב"

"יש לזה יתרונות כמו ריצה מהירה וגמישות, וגם עצמאות לכל צוות לפתח בקצב שלו ובשפה שלו. וכדי לנהל מאחורי הקלעים את המורכבות הזו משתמשים בשכבה שנקראית קוברנטיס - פרויקט אופן סורס של גוגל במקור. זו בעצם מערכת הפעלה כמו לינוקס, אבל לעולם הזה".

גם הקוברנטיס, מסביר אופירי, היא מערכת מורכבת מאוד, שבנויה בעצמה מעשרות אלפי חתיכות שביניהן קשרים מורכבים ודינמיים. "ברגע שיש תקלה קשה לך להבין האם יש תקלה ואיפה היא נמצאת, ואחרי שאתה מבין, אתה צריך לחקור אותה ומה הסיבה לה ואיך לפתור אותה. אלה דברים שמצריכים מיומנות מאוד מורכבת ושימוש בסט כלים נרחב. מה שגילינו זה שלמספר מאוד קטן מהעובדים בארגונים יש אותו סט כלים והם הופכים לצוואר בקבוק. נגיד ל-5% מצוות הפיתוח יש יכולת לפתור בעיות במערכת".

איך זה אם זו מערכת כל כך פופולרית?
״צוותים שעובדים רק על קוברנטיס יש מעט מאוד. בארגון עם 100 מפתחים יהיו 10 אנשי דבאופס ומתוכם 4 יעבדו על קוברנטיס. חלק מהלקוחות הם כאלה שעסק הליבה שלהן יכול להיות כלי אבטחה לקוברנטיס ועדיין הם משתמשים בנו".

אז מה בעצם עושה המוצר שלכם?
"המערכת מתחברת ישירות לקוברנטיס ולכלי ניטור בתוך הארגון, אנחנו שואבים אלינו את המידע בזמן אמת ומנתחים אותו מאחורי הקלעים ויודעים לזהות מצבים לא בריאים, לזהות חומרה של תקלות להריץ סט בדיקות שיזהה את המקור ויעלה הצעות לפתרון".

אופירי מספר שככל שהיקף השימוש בקוד גדל, כך עולה הצורך בפתרונות ייעודיים עבורו וגם ההסתמכות של חברות על שירותי SaaS. "אם לפני 5 שנים הגל הראשון של חברות בתחום היה כאלה שעסקו באבטחה, אז בשנתיים האחרונות מתחילות לקום עוד חברות שעוזרות למתכנתים ברמת התפעול".

קומודור מעסיקה 40 עובדים במרכז פיתוח בתל אביב. מהחברה נמסר כי מאז השקתה שילשה את מספר העובדים והגדילה את המכירות ב-700%. בין הלקוחות שלקומודור כיום: Intel, Yotpo, Aqua, monday.com, Rookout, Lacework, TuneIn, Outreach Varonis, Logz.io ועוד.