אוטוטוקס Autotalks (צילום: אייל טואג)
צוות אוטו-טוקס. החברה פיתחה שבב ייעודי | צילום: אייל טואג

הסטארט אפ הישראלי Autotalks נמכר לענקית השבבים קוואלקום. אוטו-טוקס עוסקת בתחום התקשורת לרכב החכם, מה שמכונה V2X, תקשורת שהרכב מבצע לבד מול רכבים אחרים, רמזורים וכן הלאה (Vehicle-to-everything communications). החברה נוסדה ב-2008 ופיתחה שבב ייעודי לעולם ה-V2X שישתלב כעת במוצרי קוואלקום לעולם הרכב.

"המשימה שלנו הייתה לחולל מהפכה בבטיחות עבור תעשיית התחבורה והרכב באמצעות פתרונות V2X", אמר חגי זיס, מנכ"ל אוטו-טוקס

 בהודעה לעיתונות על הרכישה נכתב: "תעשיית הרכב העולמית ממשיכה להתפתח בקצב חסר תקדים, תוך אימוץ והסתמכות על חדשנות וטכנולוגיות דיגיטליות. אחת הבולטות שבהן היא תקשורת בין כלי רכב לסביבה, שממלאת תפקיד מרכזי בטרנספורמציה הדיגיטלית של תעשיית הרכב. טכנולוגיות התקשורת בין כלי רכב מניחות את היסודות לדור הבא של רכבים מבוססי תוכנה, שישנו את חוויית הנהיגה באמצעות שירותים מתקדמים, התאמה אישית לנהג וכמובן - בטיחות מוגברת, תוך יצירת פוטנציאל עסקי ומודלים עסקיים חדשים בשוק. לאחר הרכישה, טכנולוגיות הבטיחות של חברת Autotalks ישולבו במערך המקיף של פלטפורמת הרכב המחוברות לענן מבית קוואלקום, Snapdragon Digital Chassis".

גייסה 150 מיליון דולר

לפי נתוני SNC Finder, חברת אוטו-טוקס גייסה מאז הקמתה כ-150 מיליון דולר. בין היתר השקיעו בה לאורך השנים הקרנות: Amiti, וינטג', ג'מיני, מגמה, סמסונג-קטליסט ואחרותבשיא תקופת הבועה של 2021, החברה דיברה על מיזוג SPAC שיביא אותה לבורסה לפי שווי של 1.5 עד 2 מיליארד דולר. זה לא קרה וכעת החברה נמכרת, בסכום נמוך הרבה יותר. סכום העסקה לא נמסר, אך הוא אינו "מהותי" לעסקי קוואלקום. ההערכה בשוק היא שהאקזיט נסגר על 350 מיליון דולר.

"המשימה שלנו הייתה לחולל מהפכה בבטיחות עבור תעשיית התחבורה והרכב באמצעות פתרונות V2X", אמר חגי זיס, מנכ"ל אוטו-טוקס. "אנו בטוחים כי באמצעות שילוב הידע והמומחיות שלנו, לא רק שנספק מוצרי V2X חדשים שישפרו את יעילות התחבורה והבטיחות עבור משתמשי הדרך, אלא נקדם באופן נרחב את הטכנולוגיה ברחבי העולם. אנו מצפים לקדם את תעשיית הרכב העולמית יחד עם Qualcomm Technologies ולייצר את הטכנולוגיות הטובות ביותר לשוק". סך הכל לחברה 100 עובדים במשרדיה בכפר נטר, קיסריה ורחובות.

קוואלקום היא רוכשת פעילה בשוק המקומי ומחזיקה כאן גם זרוע השקעות טק.