צוות ניוריאליטי (צילום: יוסי זליגר, יחצ)
צוות ניוריאליטי. "הסכום הוא הרבה מעל מה שרצינו. הוולואציה היא בהחלט יפה" | צילום: יוסי זליגר, יחצ

עולם הבינה המלאכותית מתמודד עם צוואר בקבוק שמונע את הפריצה הרחבה של מערכות הבינה המלאכותית – בעוד הציבור נחשף לשלב אימון ה-AI שצובר הצלחות, שלב היישום של ה- AI (המכונה inference), מדשדש. זו כנראה הסיבה להתלהבות המשקיעים של חברת השבבים ניוריאליטי (NeuReality). כמו שנחשף לראשונה ב-tech12. החברה מודיעה היום על גיוס של 35 מיליון דולר בסבב A, שנועד להגיע לשלב הייצור של שבב ההסקה NR1 שלה, עם פוטנציאל שוק של מיליארדים. 

משה תנך, מנכ"ל ומייסד משותף בניוריאליטי: "בכמה שווקים הבעיה מתחילה להיות משמעותית - בחברות כמו בנקים, אשראי, ביטוח, בריאות וממשלות יש בעיה עם פרישת מערכות AI בגלל העלות הגבוהה. גם מערכות צ'טבוט בשירותי ממשלה ובריאות, שמשתמשות בהרבה למידה עמוקה, צריכות פתרון פחות יקר שיקדם את האיכות שלהן".

לדברי תנך, הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להתחיל באספקת שבבים באמצע 2023: "ככל שיהיו לנו יותר משתמשים תתחיל לראות את החומרה שלנו מוטמעת גם בענן אמזון ובגוגל. אז נתחיל לספק לבנקים הגדולים דרך אינטגרטורים. השוק הוא ענק, וכולל את עולמות הריטייל והערים החכמות, שלא מצליחים לפרוץ כי בינתיים זה יקר ומורכב. בשנים הקרובות תהיה התפוצצות של המחשוב האינפרנסי (השימוש בפועל ב-AI ט"ש) שלשמחתי הוא לא התפוצץ השנה. אנחנו נגיע בדיוק בטיימינג הנכון".

משה תנך, מנכ"ל ניוריאליטי: "ככל שיהיו לנו יותר משתמשים תתחיל לראות את החומרה שלנו מוטמעת גם בענן אמזון ובגוגל. אז נתחיל לספק לבנקים הגדולים דרך אינטגרטורים. השוק הוא ענק, וכולל את עולמות הריטייל והערים החכמות, שלא מצליחים לפרוץ כי בינתיים זה יקר ומורכב" 

אימון המודלים של ה-AI נעשה על מחשבי על חזקים במרכזי מחשוב אבל שלב יישום המודלים, שלב ההסקה שבו מתקבלות התשובות והתובנות של ה-AI - נעשה בדרך לא יעילה, וכדי לקבל תשובה בזמן סביר נדרשות השקעות גבוהות בחומרה. זו הסיבה ששירותי ה-NLP והבינה המלאכותית הגנרטיבית ניתנים רק במשורה. יישום מלא היה הופך אותם לבלתי כלכליים.

שבב ה-NR1 של ניוריאליטי פותר את הבעיה על ידי שינוי הדרך בה בנויים השרתים לקבלת תובנות. לפי גישת ה-"AI-Centric" של ניוריאליטי, במקום צוואר בקבוק שנוצר במעבד המרכזי (CPU) של השרת, שבבי ה-NR1 מחברים במקביל מעבדי GPU (שבבי עיבוד AI) רבים ישירות לרשת, וכך גדל משמעותית קצב העבודה של השרת. לפי הערכת החברה הטכנולוגיה שלה מאפשרת ביצועים טובים פי עשרה מהמערכות הקיימות.

השבבים של ניוריאליטי ימכרו בתוך "מודולים", קופסאות חומרה שיפתחו חברות אינטגרציה כמו לנובו, HPE-DELL או סיסקו והם ישתלבו במרכזי מחשוב של חברות גדולות שמציעות שירותים מבוססי AI כמו רשתות איקומרס, חנויות פארמה, ערים חכמות, בנקים וחברות ביטוח. כמו כן הם מתוכננים להשתלב בתוך חוות השרתים של חברות הענן הגדולות ודרכן לשוק ענק של לקוחות קטנים יותר. בשנה שעברה נחתם הסכם בין ניוריאליטי ל-IBM על שילוב השבבים בשירות IBM cloud.

אחת המשקיעות המרכזיות בחברה היא חברת סמסונג, שהשקיעה בחברה מספר מיליוני דולר, ובעקבותיה נוצר סבב הגיוס הנוכחי. מדובר באחת ההשקעות הגדולות של סמסונג ונצ'רס בישראל. סמסונג היא שותפה אסטרטגית שמתכננת לקחת את הטכנולוגיה של ניוריאליטי לפיתוח תחום חדש שמכונה אחסון מחשובי (computational storage). מטרת הטכנולוגיה שמפותחת תחת מעטה חשאיות היא להוריד את העומס על שרתי AI על ידי העברת הפניות ליחידות האחסון שבהן תשולב בינה מלאכותית. "אני מאמין שזה יקרה ב-2024-2025, אבל זה ללא ספק מנוע צמיחה עתידי עבורנו", אומר תנך.

מובילי ניוריאליטי (צילום: יוסי זליגר, יחצ)
מייסדי ניוריאליטי. "בשנים הקרובות תהיה התפוצצות של המחשוב האינפרנסי" | צילום: יוסי זליגר, יחצ

הסטארט אפ שהוקם על ידי בכירי אינטל ומלאנוקס

חברת ניוריאליטי הוקמה בשנת 2019 על ידי יוצאי אינטל, מארוול, אנבידיה ומלאנוקס: משה תנך (מנכ"ל), צביקה שמואלי (סגן נשיא לתפעול) ויוסי קסוס (סגן נשיא לפיתוח שבבים). ה-CTO של החברה הוא ליאור חרמוש. החברה מעסיקה כיום כ-40 עובדות ועובדים במרכזי הפיתוח של החברה בקיסריה ובתל אביב והיא מתכוונת לגייס בשנה הקרובה כ-20 עובדים נוספים.

את סבב הגיוס הנוכחי הובילו סמסונג (Samsung Ventures) והקרנות Varana Capital מניו יורק, קרדומן קפיטל הישראלית, OurCrowdהישראלית ו-XT Hitech, קרן ההשקעות בהייטק של קבוצת האחים עופר. עוד השתתפו בסבב SK Hynix ,Cleveland Avenue ,Korean Investment Partners, Glory Ventures, ו-StoneBridge. ב-2021 גייסה החברה גיוס סיד בהיקף 8 מיליון דולר מ-Cardumen Capital ,OurCrowd ו-Varana Capital.

תהליך גיוס שבב ההשקעה היה קשה יותר בגלל התקופה הנוכחית?
"ראינו שתהליך הבדיקה מתארך. אבל אני חייב להגיד, שמה ששמעתי מחברות אחרות ומחברים שהיה נורא אצלם - אצלנו – אולי בגלל המומנטום עם סמסונג ואולי בגלל שזה מוצר מוחשי, הלך לנו די טוב".

התפשרתם על סכום הגיוס או הוולואציה?
"הסכום הוא הרבה מעל מה שרצינו. הוולואציה היא בהחלט יפה. אם היינו מגייסים לפני שנתיים במצב הנוכחי שלנו בטח היינו מגייסים בוולואציה מטורפת, אבל יש לנו ולואציה טובה שאני מאמין בה, היא נכונה. זה לא המיליארד דולר שבעבר כולם קפצו עליו בצורה מהירה והיום הם עומדים בפני גיוסי דאון ראונד ובעיות קיום".

יואב זבה, שותף מנהל בקרן XT Hi-Tech, אומר: "טכנולוגיית המחשוב עתירת המשאבים והחסכונית של ניוריאליטי היא מרכיב קריטי בצמיחה בשימוש היומיומי של AI. ניוריאליטי יוצרת מעטפת מלאה המאפשרת למעבדי ה-Deep Learning לשרת יישומי קול, שפה, ויישומים חשובים אחרים".

מינגו לי, שותף מנהל ב-Cleveland Avenue, הוסיף: "אנו רואים סינרגיה בין הטכנולוגיה המבטיחה של ניוריאליטי לבין הצרכים של חברות Fortune-500 איתן אנו נמצאים בקשר צמוד. מעבר לכך, אנו מאמינים שהשקעה בחברות כמו ניוריאליטי היא חיונית, לא רק כדי להבטיח את עתיד הטכנולוגיה, אלא גם כדי להבטיח את הקיימות של כדור הארץ".