OneLayer עובדים (צילום: אייל טואג, יח"צ)
עובדי OneLayer. החברה הוקמה רק בספטמבר האחרון | צילום: אייל טואג, יח"צ

בשנים האחרונות מתנהלת "מלחמת תקנים" בעולם האלחוט, על השאלה מה ישרת יותר טוב את עולם האינטרנט של הדברים. נניח, מפעל שרוצה לנטר את כל המכשירים שלו, או בית חולים עם עמדות נעות, או אצטדיון ספורט עתיר טכנולוגיה. אבל נראה שאת השוק כובשת טכנולוגיה שמכונה Private 5g, טכנולוגיה שדומה לדור החמישי בסלולר, רק שהארגון הוא הבעלים הפרטי של האנטנה, המתג, הרשת כולה.

"אלו רשתות סלולר פרטיות שארגונים מקימים לעצמם, מה שמאפשר לשלוט בהמון רכיבי IoT ברשת, כולל רכיבים נעים כמו רחפנים, או מחשוב לביש", מסביר דייב מור, מייסד שותף ומנכ"ל וואן לייר (OneLayer), חברת סטארט אפ צעירה שמודיעה כעת על גיוס הנבטה גדול יחסית של 8.2 מיליון דולר. "WiFi זה טוב למשרד, אבל כשאתה רוצה לכסות קמפוס כבר עדיף פרוטוקול סלולרי שיודע לעשות Hand Over מאתר לאתר, יש לו שיהוי נמוך, תומך ברוחב סרט גדול ועוד יתרונות", אומר מור.

"WiFi זה טוב למשרד, אבל כשאתה רוצה לכסות קמפוס כבר עדיף פרוטוקול סלולרי שיודע לעשות Hand Over מאתר לאתר, יש לו שיהוי נמוך, תומך ברוחב סרט גדול ועוד יתרונות"

אבל כמו כל טכנלוגיה חדשה, גם היא מביאה איתה איומי סייבר חדשים. "בגלל שזו רשת שנבנתה אחרת, כל פתרונות אבטחת המידע שבארגון לא רלוונטים לגביה, הם נבנו לעולם המחשוב הקלאסי", מסביר מור. למעשה, החשש הוא שהטכנולוגיה החדשה תעקוף את כל מערך האבטחה שהקים ה-IT למחשוב הקלאסי. מה שוואן לייר עושה, בפשטות, הוא לאפשר את אכיפת מדיניות אבטחה המידע הקיימת על הרשת החדשה, כולל נראות של כלל ההתקנים, זיהוי אנומליות, הגבלת גישה וכדומה. זה פתרון תוכנה שמותקן בצמוד למתג הסלולרי.

OneLayer מייסדים אור טורג'מן (מימין) ודייב מור (משמאל) (צילום: אייל טואג, יח"צ)
מייסדי OneLayer, אור טורג'מן (מימין) ודייב מור | צילום: אייל טואג, יח"צ

בהודעת הגיוס מוסבר כך: "פתרונות החברה מאפשרים למנהלי אבטחת הרשתות, בין השאר, לקבץ ולנהל את הגישה של מכשירי ה-IoT ברשת באופן מותאם למדיניות רשתות הארגון, לשלב כלי הגנה קיימים בארגונים ברשתות סלולר הפרטיות שלהם ולהרחיב את יכולותיהם, וכן לבצע אינטגרציה עם מערכות ההרשאות והאותנטיקציה בארגון. החברה מספקת למנהלי הרשתות פתרון פשוט, בדומה לזה הקיים ברשתות LAN, אשר מאפשר להם לצפות, להבין ולנהל את רשתות ה-5G הפרטיות של הארגון".

וואן לייר הוקמה ממש לאחרונה, בספטמבר 2021, על ידי מור עצמו ואור טורג'מן, יוצאי יחידת 81 והיא מעסיקה 13 עובדים, גם הם ברובם יוצאי היחידות הטכנולוגיות. בגיוס השתתפו כאנג'לים שורה של "כוכבים" מענף הסייבר המקומי בניהם ביניהם: אבי שוע, מייסד-שותף ומנכ"ל אורקה סקיוריטי; אריאל צייטלין, מייסד שותף גרדיקור; גונן פינק, ראש מחלקת מחקר ופיתוח בפאלו אלטו נטוורקס בישראל; וניצן שפירא ורן רבנזפט, מייסדי אפסגון.

רננה אשכנזי (צילום: דיוויד גארב, יחצ)
רננה אשכנזי, גרוב ונצ'רס | צילום: דיוויד גארב, יחצ

את הסבב הובילו הקרנות ויולה (שלאחרונה שינתה כיוון והגבירה את קצב ההשקעות שלה בסייבר) וקרן גרוב ונצ'רס שמתמחה בחברות טכנולוגיה עמוקה. רננה אשכנזי, שותפה בקרן גרוב, הסבירה את ההשקעה: "OneLayer לוקחת על עצמה אתגר גדול לטפל בפער באבטחה של רשתות בארגונים ובונה פתרון לשוק עם פוטנציאל עצום שיאפשר לחברות למנף באופן בטוח את היתרונות הרבים של רשתות 5G פרטיות".