מייסדי איגואזיו (צילום: ינאי יחיאל, יחצ)
מייסדי איגואזיו (משמאל): ירון חביב, ירון שגב, אורית ניסן מסינג ואסף סומך | צילום: ינאי יחיאל, יחצ

אקזיט לחברת ה-AI הישראלית איגואזיו (Iguazio): החברה נמכרה לפירמת הייעוץ הבינלאומית מקינזי. שתי החברות נמנעו בתוקף מלדווח את היקף העסקה, אם כי ניתן להעריך כי הוא מדובר על סכום של כ-70 עד 80 מיליון דולר. כל עובדי איגואזיו, כ-70 במספר, כולל ארבעת המייסדים, צפויים לעבור לעבוד במקינזי, במסגרת מה שיהיה מרכז המו"פ הראשון של מקינזי בישראל. חשיבות השארת העובדים בחברה גבוהה במיוחד לרוכשת, שהציעה מסלולי שימור עובדים אטקרקטיביים.

חברת איגואזיו פיתחה טכנולוגיית למידת מכונה (ML) בגישת MLOps, שמאפשרת לחברות וארגונים לנהל כמויות עצומות של נתונים ולהפיק מהם תובנות עסקיות באופן שוטף ובזמן אמת. בתחום זה חברות רבות עדיין נתקלות בקשיים בתפעול מודלים של בינה מלאכותית והם נשארים על רצפת מעבדת המו"פ. בין הלקוחות עליהם דיווחה החברה – חברת התעופה LATAM, בית החולים שיבא, חברות ההייטק Payoneer ו-NetApp ועוד.

איגואזיו הוקמה ב-2014 על ידי אסף סומך (מנכ"ל), ירון חביב (CTO), ירון שגב (COO) ואורית ניסן-מסינג (סמנכ"לית ארכיטקטורה). לאורך שמונה שנותיה החברה ערכה ארבעה סבבי גיוס הון וגייסה בסך הכל 72 מיליון דולר משורה של משקיעים משמעותיים, בהם קרן Magma Venture, INCapital Ventures, פיטנגו, Samsung SDS, JVP ועוד. הגיוס האחרון התבצע ב-2020, מה שמעיד ככל הנראה על קשיים בגיוס הון נוסף ועל ההכרח של החברה למצוא קונה.

"הקפדנו לא להשתולל"

בשיחה עם tech12 אומר סומך: "על רקע האווירה כרגע בשוק, כשכל שעתיים רואים עוד חברה שמפטרת או שנסגרת, יש פה עניין של האחריות של הנהלה. שלוש השנים האחרונות שעברנו פה היו רכבת הרים מטורפת עם קורונה ועם בועה פסיכית בהייטק, שבאמת ראית דברים דקדנטיים. אנחנו היינו הרבה יותר אחראיים, שמרנו על מספר העובדים בחברה תוך שאנחנו מתמודדים עם מה שקורה בהשפעה של הקורונה, במיוחד בשוק התוכנה לאנטרפרייז שחיכה לראות מה יקרה סביב הקורונה. היינו אחראים גם מבחינת שימוש בכסף, הקפדנו לא להשתולל, לא לגדול מהר מדי וגם לא פיטרנו בתקופה הזו".

לדבריו כעת מצאה החברה בית חדש ומצוין, שיאפשר להגדיל את הפעילות. "עבדנו באחריות כדי להגיע למצב שהגענו עכשיו ואני מאוד מתלהב מהפרק הבא החיים של איגואזיו".

מקינזי פעילה בישראל כבר שנים רבות אך זו הרכישה הראשונה שהפירמה מבצעת בישראל. האפשרות שמקינזי תרכוש את איגואזיו עלתה כבר לפני כשנה, ולאורך התקופה מאז בחנו במקינזי את הרכישה האפשרית, את הטכנולוגיה ואת יכולות הפיתוח של צוות הטאלנטים של איגואזיו. במקביל נבחנו עוד מאות חברות במקומות שונים בעולם וההחלטה נפלה ברוב גדול של השותפים במקינזי בכל העולם.

בן אלצנויג, מקנזי: "בתחום הבינה המלאכותית העסקית יש הרבה רמברנדטים, ואן גוכים ופיקאסואים - אבל אין הנרי פורדים שיודעים להקים פס ייצור בתחום הבינה המלאכותית. וזה מה שאנחנו מנסים לעשות עם איגואזיו"

בן אלנצויג, שותף בכיר במקינזי ומוביל רכישות ומיזוגים בתחום האנליטיקס, מצטט לקוח שאמר לו: "בתחום הבינה המלאכותית העסקית יש הרבה רמברנדטים, ואן גוכים ופיקאסואים - אבל אין הנרי פורדים שיודעים להקים פס ייצור בתחום הבינה המלאכותית. וזה מה שאנחנו מנסים לעשות עם איגואזיו". לדבריו המשקיעים של איגואזיו מרוצים מהעסקה ומההזדמנויות שנשקפות מהעבודה עם מקינזי, העובדים של איגואזיו רואים הזדמנויות כולל לקיחת המוצר של איגואזיו לשלב הבא ומצד שני מקינזי מקבלת פה חיבור לאקוסיטסם חי ובועט בישראל. "כל החיבורים האלה יצרו דברים מרגשים בהמשך", הוא אומר.

במסגרת הרכישה, כל עובדי איגואזיו ישתלבו ב-QuantumBlack, זרוע הבינה המלאכותית של מקינזי שמעסיקה 1,200 איש בעולם ועוד אלפי יועצים לבינה מלאכותית. איגואזיו תשמש בסיס להקמת שלוחת מחקר ופיתוח חדשה של QuantumBlack Labs, שהיא זרוע החדשנות של החברה שעוסקת בפיתוח כלים עבור לקוחות מקינזי וגם עבור מקינזי עצמה. אלכסנדר סוכרבסקי, שותף בכיר במקינזי ומנהל משותף של QuantumBlack, אומר: "האנשים של אגואזיו עברו כברת דרך ולי באופן אישי חשוב לשמר כל אחד מהם. אני מאוד שמח שהם הצטרפו לצוות שלנו ונוכל לעבוד וללמוד אחד מהשני. השילוב הזה מעמיק את הצעת הערך שלנו בצורה שתאפשר להטמיע בינה מלאכותית בכל שלב חשוב של קבלת החלטות ובזמן אמת".