מייסדי קרביין. מימין: אלכס דיזינגוף, אמיר אליחי ויוני יוטסון (צילום: ניר אריאלי, יחצ)
מייסדי קרביין. "אנחנו נכנסים חזק לעולמות ה-B2B וזה ממריא בצורה בלתי רגילה" | צילום: ניר אריאלי, יחצ

יש חברות שהקורונה עשתה להם רק טוב. אחת כזו היא חברת קרביין (Carbyne), מפתחת טכנולוגיית מוקדי חירום בענן, שמודיעה היום על גיוס הון בהיקף 56 מיליון דולר בסבב C. סך הגיוסים של החברה עד כה מגיע ל-128 מיליון דולר. החברה נהנית מצמיחה מואצת בשוק האמריקאי שגילה את הצורך בהפעלת מרכזי חירום באמצעות מחשוב ענן, דבר שהביא לצמיחה של 400% בהכנסות החברה ולקצב צמיחה של 250% YOY מאז 2020. מספר העסקאות עלה ב-185% בארה"ב.

אמיר אליחי, מייסד ומנכ"ל קרביין אומר שתקציבי הממשל האמריקאי החדשים מקצים 10 מיליארד דולר לתחום שירותי החירום 911, עם דגש על ריבוי ערוצים, מקורות מידע עשירים ותשתיות קלאוד. "זה בדיוק מה שקרביין עושה וזה מאוד עזר לנו לעשות אקסלרציה בארה"ב". לדבריו, הקורונה הראתה שניתן לעבוד מרחוק, אבל היה קשה לשכנע שזה ניתן לביצוע עם 3,500 מוקדי 911 בארה"ב.

אמיר אליחי, מייסד ומנכ"ל קרביין: "התקנו את המערכת בניו אורלינס, עיר שידעה אסונות טבע וסופות הוריקן. ועכשיו, אם תהיה שם סופה כמו קטרינה, שירותי 911 יקחו את הלפטופים שלהם, ישבו באטלנטה או ביוסטון ויענו על שיחות כאילו הם בניו אורלינס. זה שינוי אדיר"

קרביין פיתחה טכנולוגיה בשיתוף AWS של אמזון, עם רמת שירות מקבילה לשירותים הטלפונים הישנים. "התקנו את המערכת בניו אורלינס, עיר שידעה אסונות טבע וסופות הוריקן. ועכשיו, אם תהיה שם סופה כמו קטרינה, שירותי 911 יקחו את הלפטופים שלהם, ישבו באטלנטה או ביוסטון ויענו על שיחות כאילו הם בניו אורלינס. זה שינוי אדיר. קרביין עושה לעולם הזה את מה שאמזון עשתה לעולם של אחסון באתר הלקוח".

החברה לא מסרה מה השווי לפיו גוייס הסיבוב הנוכחי, אם כי ציינה שהוא גבוה פי שלושה מהשווי שנקבע בסיבוב הקודם לפני שנה.

המשקיעים שהובילו את הסבב הנוכחי הם: Cox Enterprises ו-Hanaco Growth Fund, ואליהם הצטרפו משקיעים חדשים, בהם Valor Equity Partners ,General Global Capital ,TalC ו-Sandiip Bhammer . המשקיעים הקיימים של החברה שהשתתפו בסבב זה הם: Elsted Capital Partners ,FinTLV ,Founders Fund וראש ה-CIA לשעבר, דיוויד פטראוס.

מוקד 911 (צילום: McLittle Stock, shutterstock)
מוקד חירום 911. גם בתקופות של סופות ואסונות טבע, חברות הצלה יוכלו לתת שירות מכל מקום בזמן אמת | צילום: McLittle Stock, shutterstock

הייתה בעיה לגייס הון בתקופה הנוכחית?
"נכון. אם פעם, על בסיס המספרים שיש לנו היום, היינו מגייסים בשווי של יוניקורן, היום זה קצת יותר שמרני והשוויים הם קצת יותר הגיוניים. אני חושב שזה קצת יותר בריא וכך למשל לא נצטרך לעשות דאונראונד בהמשך או סיפורים אחרים שיכולים לקרות. אותנו זה בסך הכל שירת. השורה התחתונה היא שאם הנתונים של החברה טובים, לא תהיה לך בעיה לגייס כי יש המון כסף בשוק. השוויים שונים ממה שהיה לפני שנה וחצי, אבל אם לא גייסת את הסיבוב הקודם שלך בשווי לא הגיוני, אז לא תהיה לך בעייה לגייס בשווי הגיוני היום".

החברה מסרה כי הכסף שגויס בסבב C יאפשר לקרביין להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית של מוקדי חירום ומרכזי שירות ציבוריים ולהרחיב את פעילותה בשוק העסקי (B2B), בארה"ב ובישראל. בנוסף, קרביין תמשיך להשקיע בטכנולוגיות צומחות ותשלב יכולות AI ו-NLP בפלטפורמת ה-APEX שלה, בשיתוף פעולה עם שותפים טכנולוגיים מובילים.

אליחי: "השורה התחתונה היא שאם הנתונים של החברה טובים, לא תהיה לך בעיה לגייס כי יש המון כסף בשוק. השוויים שונים ממה שהיה לפני שנה וחצי, אבל אם לא גייסת את הסיבוב הקודם שלך בשווי לא הגיוני, אז לא תהיה לך בעיה לגייס בשווי הגיוני היום"

בישראל פועלת קרביין במגזר הציבורי ובמגזר העסקי, עם ארגונים המספקים שירותים לכלל הציבור וללקוחות פרטיים. בין הלקוחות: עיריית ירושלים, עיריית תל-אביב, מועצה מקומית עומר, איחוד הצלה, צוות 3, חברת הקורקינטים השיתופיים Wind וכן ארגונים במגזרי הפיננסים והבריאות.

לדברי אליחי, החברה מרחיבה בימים אלה את עסקאות ה-B2B שהיא עושה עם חברות פרטיות שמפעילות מרכזי חירום בארה"ב ובמקסיקו, חברות כרייה וחברות בתחומים נוספים. "אנחנו נכנסים חזק לעולמות ה-B2B וזה ממריא בצורה בלתי רגילה", הוא אומר.

החברה זכתה לאחרונה בכמה פרויקטים ארוכי-טווח גדולים בארה"ב, בהם התקנה של פלטפורמת APEX בעיר ניו-אורלינס בלואיזיאנה, התקנה של פלטפורמת Universe ב-Volusia County בפלורידה והתקנה של מערכות Bridge Desk ו-APEX ב-Global Medical Response) GMR), חברת ניידות החירום וההצלה הגדולה בארה"ב. Bridge Desk משמשת לניהול נכסים מבוזרים, היא ממפה ומאתרת בזמן אמת את מיקום הניידות, הפרמדיקים והציוד. עם APEX, מוקדי החירום של GMR יכולים לקבל ולשתף בזמן אמת וידאו, תמונות ומיקום של אנשים במצבים קריטיים, בהם כל דקה חשובה.

לקרביין, שהוקמה ב-2015, חמישה אתרים ברחבי העולם, מטה החברה בניו יורק והיא מעסיקה מעל 200 עובדים. מייסדי החברה הם אמיר אליחי (מנכ"ל ויו"ר), אלכס דיזינגוף (CTO) , יוני יטאסון (ראש צוותי פיתוח) וליטל לשם (בעלת מניות).