צוות גארדז  (צילום: דורון לצטר)
צוות גארדז. "אנחנו מנסים לפתור את האתגר הזה במוצר All in one" | צילום: דורון לצטר

בעוד תאגידים גדולים מגביהים כל הזמן את החומות הוירטואליות שלהם, בכל הקשור להגנת סייבר עסקים קטנים נשארו במידה רבה "חשופים בצריח". על פי נתוני חברת הייעוץ אקסנצ'ר, 43% ממתקפות הסייבר מופנות כנגד מגזר ה-SMB. "החזון שלנו הוא לבנות עולם דיגיטלי יותר בטוח לעסקים קטנים ובינוניים", מוסר דור אייזנר, מנכ"ל ומייסד שותף בחברת גארדז (Guardz) שנחשפת כעת עם גיוס של 10 מיליון דולר.

אייזנר הוא ותיק סייבר. "אני עוסק בזה כבר 20 שנה, 5 שנים בצבא, אחר כך בתעשיות הביטחוניות, ואחר כך הצטרפתי כעובד השישי ל-IntSights", חברת מודיעין הסייבר הישראלית שנרכשה ב-350 מיליון דולר ב-2021. "בכל הקריירה שלי הייתי עסוק בלעשות סייבר לאנטרפרייז, אבל כשהתחלתי לדבר עם עסקים קטנים גיליתי כאוס באיך שהם מגינים ומוגנים, אומר אייזנר. "אנחנו מנסים לפתור את האתגר הזה במוצר All in one".

רשת ה-IT של ארגוני SMB שונה מזו של ארגון גדול, משטח התקיפה שונה, התקציבים שונים וגם סוגי המתקפות שונים. "יש עלייה חדה במתקפות על עסקים קטנים בגלל פתרונות attack as a service שנמכרים בדארקווב", מסביר איינזר. "לפני שנתיים היו כלים בודדים, היום יש מאות, זה הפך את מתקפת הסייבר למוצר מדף, אבל אלו לא כלים לשימוש נגד גופי אנטרפרייז, כי זה לא עובר את המערכות שלהם, אבל כן מצליח לחדור לארגונים קטנים". אכן, אנחנו שומעים הרבה על מתקפות שהצליחו בעיריות, בתי ספר, מרפאות, פירמות עורכי דין וכדומה.

דור אייזנר, מנכ"ל גארדז: "יש עלייה חדה במתקפות על עסקים קטנים בגלל פתרונות attack as a service שנמכרים בדארקווב. לפני שנתיים היו כלים בודדים, היום יש מאות, זה הפך את מתקפת הסייבר למוצר מדף וזה מצליח לחדור לארגונים קטנים"

ארגון קטן נשען על הרבה אפליקציות ענן כמו ג'ימייל ודרופבוקס וקוויק-בוקס וכן הלאה. גארדז מספקת שליטה בכל חשבונות הענן, מוודאת שהסיסמאות חזקות, מגינה על האימייל וכן הלאה. "אנחנו בודקים הרשאות גישה לנתונים, שאין הוצאת מידע לא מורשית, מונעים דלף מידע ומגינים על האימייל", מסביר אייזנר.

מה לגבי הבסיס של אנטי וירוס?
"לקחנו גישה שאם יש לך מוצר אנטי וירוס, אנחנו יושבים במוד פסיבי ורק מנטרים את הלוגים של האנטי וירוס (מנתחים את האירועים וההתראות, א"ז) ואם אין לך אנטי וירוס אז גארדז 'יושבת' לך על הדיפנדר (האנטי וירוס המובנה בווינדוס, א"ז) והופכת אותו למנוע חזק. בסך הכל זה מוצר טוב מאד כשהוא מקונפג נכון", משיב אייזנר.

גארדז מותקנת על מחשבי העובדים, ווינדוס או מק, והפתרון כולל גם תוסף לדפדפן. מלבד כל כל מה שהוזכר, החברה עוסקת גם בהגברת מודעות עובדים לאיומי סייבר, וכל זה במוצר אחד ותשלום חודשי של 7-9 דולר בחודש. החברה מתחרה ישירה בסטארט אפ ישראלי אחר בשם Coro. בנוסף למוצר ההגנה, גארדז מציעה בארה"ב כיסוי ביטוחי לנזקי סייבר, של עד מיליון דולר, אך בתוספת תשלום של 2000 עד 3500 דולר בשנה.

הפלטפורמה של גארדז (צילום: גארדז)
פלטפורמת גארדז. "אנחנו בודקים הרשאות גישה לנתונים, מונעים דלף מידע ומגינים על האימייל" | צילום: גארדז

כעת, כאמור, החברה מודיעה על גיוס הון של 10 מיליון דולר בהובלת קרן הנקו ונצ'רס ובהשתתפות iAngels, GKFF Ventures, ו-Cyverse Capital. בהודעת הגיוס נכתב כך: "Guardz מספקת פתרון הוליסטי שכולל הגנה מלאה על עובדים, אפליקציות ענן, מחשבי קצה, דפדפן ודואר אלקטרוני במודל תשלום חודשי בתוספת כיסוי ביטוחי לאירועי סייבר".

"החברה קמה במאי ועלינו עם גרסת בטא באוקטובר עם 250 לקוחות", מסביר אייזנר. הוא מוסר כי החברה מכוונת בעיקר לארגונים שהם בין 10 מושבים ל-250 מושבים. "ב-1 בפברואר אנחנו יוצאים בהשקה רחבה". סך הכל לגארדז 16 עובדים.