פלטפורמת המציאות הרבודה של אוגמדיקס עבור רופאים מנ (צילום: אוגמדיקס, יחצ)
"יודע איפה לקדוח". פלטפורמת המציאות הרבודה של אוגמדיקס לרופאים מנתחים | צילום: אוגמדיקס, יחצ

חברת אוגמדיקס (Augmedics) האמריקאית-ישראלית מודיעה על גיוס של 82.5 מיליון דולר כדי להרחיב את פלטפורמת המציאות הרבודה שלה (AR) עבור רופאים מנתחים. "אוגמדיקס פיתחה מכשור רפואי שהרופא מרכיב על הראש, וכך הוא רואה את האנטומיה של המטופל ויודע איפה לקדוח", מסביר אמיר בלאט, משקיע בחברה מצד Almeda Ventures - שותפות מו"פ ישראלית שהשקיעה בחברה כבר בסבבים קודמים. בלאט מסביר כי בשלב זה "ערכת הראש" של אוגמדיקס משרתת בניתוחי עמוד שדרה, וכי החברה ביצעה כבר 4,000 פרוצדורות.

קווין הייקס, מנכ"ל אוגמדיקס (צילום: אוגמדיקס, יחצ)
קווין הייקס, מנכ"ל אוגמדיקס. לקח לחברה יותר מ-5 שנים לקבל אישור FDA | צילום: אוגמדיקס, יחצ

"את הסבב הובילה CPMG מדאלאס יחד עם Evidity Health Capital, ובהשתתפות המשקיעים הנוכחיים", נמסר בהודעת הגיוס. "הכספים ישמשו כדי לתמוך בהתרחבות המסחרית המהירה של החברה בארה"ב, כמו גם בפיתוחי פלטפורמת הדור הבא". טרם ההשקעה הזו החברה גייסה כבר 61 מיליון דולר.

הצליחו למכור אפילו בלי להיכנס לבית חולים

אוגמדיקס הוקמה כבר 2014 על ידי ניסן אלימלך, מהנדס ביו רפואי בהכשרתו, "בוגר" מדטרוניק ששימש גם כמנכ"ל החברה הראשון. במדיקל כמו במדיקל, לקח לחברה יותר מ-5 שנים לקבל אישור FDA אך הוא הגיע בדצמבר 2019 ובשנת 2020 החברה החלה מכירות. "הם הצליחו במכירות הראשונות בלי שאיש המכירות היה יכול להיכנס לבית החולים, זה מאוד מרשים", אומר בלאט, מתייחס כמובן למגפת הקורונה. ב-2021 החברה עברה חילופי מנכ"לים וכעת מוביל אותה קווין הייקס. לאוגמדיקס יש כבר מכירות במיליוני דולרים ובמודל מעניין, היא גם גובה על הערכה עצמה, אבל גם על ה"מרקרים" הייעודיים, הציוד בו משתמשת המנתחת כדי לסמן על הגב של המטופל היכן לקדוח. לאוגמדיקס כ-100 עובדים, מהם כמחצית במרכז הפיתוח הישראלי ביקנעם.

אמיר בלאט, משקיע באוגמדיקס: "כל מתחרה חדשה תצטרך לעבור FDA ולהראות אחוזי דיוק גבוהים. זה לא פשוט"

למוצר של אוגמדיקס קוראים Xvision. בפרסום עבר הסבירה אלמדה עליו: "בעזרת המערכת, המנתחים יכולים לראות צילומי CT על גופו של המטופל, ובאופן זה לנתח ביתר קלות, מהירות ולהקטין פגיעה ברקמות רגישות. המערכת עושה שימוש במנגנון אופטי של מציאות רבודה 'שקופה' המאפשר להקרין תמונה של עמוד השדרה של המטופל על רשתית העין של המנתח בזמן אמת וכל זאת בדיוק כירורגי והמחשת עומק, ומבלי שהמנתח יצטרך להסתכל על מסכים נפרדים תוך כדי הניתוח. המערכת נועדה לחסוך זמן במהלך הניתוח, להגביר את הדיוק של השתלת הברגים ולהפחית את מספר הניתוחים והאשפוזים החוזרים שלעתים נדרשים במקרים של ניתוחי גב".

מה לגבי משקפי המציאות הרבודה של אפל? הם לא טורפים את הקלפים עבור אוגמדיקס?
"זה מכשיר ייעודי לפרוצדורה. יש חברות מתחרות שמשתמשות בהולו-לאנס (של מיקרוסופט, א"ז) אבל זה לא עובד טוב כי זה לא נוח לרופאים", משיב בלאט, "בנוסף, כל מתחרה חדשה תצטרך לעבור FDA ולהראות אחוזי דיוק גבוהים וזה לא פשוט".